С бели зъбки или без, НОЕМВРИйчето е пак THE BEST

• 10 279
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро!
Горис, честит рожден ден ! С пожелание за много любов, здраве и разходки из България и света!  newsm51
И Дарин не признава в къщи сън повече от 30 минути през деня. Виж на разходка е способен да спи по 4 часа. Ако през деня не е спал (нямалко е разходка) - вечер заспива в 8.30 и спи до сутринта (днес 5.40 първо ядене)

# 271
Здравейте,

Нашият режим е:
6.00 - 7.00 мляко
10.00 - 11.00 мляко и плодов сок
13.00 - 14.00 зеленчуково пюре и понеже яде малко + малко млекце
16.00 - 18.00 още едно ядене- млекце
и вечер след баня към 21.00 -  22.00 цица и сънчо
Яде ги пюретата но по една тронка, бързо губи интерес и почва да и излиза всичко от устата...

# 272
Здравейте и от нас с Ради, който днес става на 6 месеца - наздраве.

Ради няма все още режим и захранавнето е в начален етап. Пробвал е различни пюрета, но не ги яде в количества, оризовата каша не я хареса, но за това пък снощи пробва пюре с хляб /татко му му даде да си гризне от филийката/.  Върви после купувай безглутенови каши. А както се вижда и бирата му се услажда /само топи устни в пяната, де, не му даваме да пие/.
Ивиче,  и при нас тактиката да хапва пюре от ръцета на кака си е по-успешна от колкото аз да му давам. Но след хранене се налага да го къпя, за това и вечер давам пюрето. А и като седнем всички на масата, Ради яде с по-голяма ухота.

Горис, честит рожден ден! Много здраве и късмет!

# 273
Здравейте мацки  Hug. Не съм писала отодавна, но чета всеки ден.
 nbirthday на goris!
И всички болнички бебоци да оздравеят бързо Praynig.
Вчера бяхме на консултация  и резултатът е 9100 кг и 72 см. Та да ви кажа как се постигат тези килограми Laughing:
06.45 ама точно се събужда
08.00 - 150 мл. АМ + капка Вигантол
следва спане до 11 часа
11.00-12.00 - зеленчуково пюре /а от днес и местно - мама вари пиленце/ - 190 мл + 2 л. АМ в него /иначе глад след 1-2 часа/
ето тук е време за излизане в най голямата жега ама сутрин само в къщи спи/ Блещи се 1-2 часа и заспива за около 1 час.
14.00-15.00 - 150 мл АМ
тук като лудите се прибирам притичвайки в жегата до блока, следва игра, пищене, сърдене и за това го слагам в бънджи гащите да се доумори, следва рев, рев, рев, рев тук си идва таткото от работа и следва смях, смях, рев, рев и то станало 17.00
17.00-18.00 - или 150 мл АМ или 50-60 гр. плодово пюре и толкова АМ
каша не ще и не ще
следва излизане с мама и татко /това му е най-щастливия момент щото тате го носи на кенгурото и гледаме света/ и така разходка до пълно изтощение. Следва къпане в 20.00 ч.
20.30-21.00 - 150 мл. АМ + 1 л. оризова каша
03.00-04.00 - вода да ама не и затова 150 мл. АМ
Те това ни е "режима".
Педито каза освен местни пюрета да му давам и 2 пъти седмично 1/4 жълтък /тук съм в размисли/ май няма да му давам още ТА ЗАТОВА ИМАМ ПИТАНЕ: НЯКОЙ ДАВА ЛИ ЖЪЛТЪК ВЕЧЕ?
Каза и следобед че може да му давам плодов йогурт или плодове със сметана или извара Shocked Shocked Shocked. А ние сме на Хипоалергенно мляко и едва горе долу позавехнал Атопичен Дерматит. Ще има да взема. Rolling Eyes
За зъбите при нас болката е в пълна сила и само Камомилата май ни облекчава. Педито каза че мога и да му давам пак хомеопатично Арника и то помагало. Геловете вършат работа за 5 мин е пак рев.
Ами май е това. Хубав ден ви пожелавам.  bouquet

# 274
Здравейте.

Честит Рожден ден, Горис, да си жива здрава и по-обичана от теб да няма.

Ето го и нашия режим:

05.00 - 5.30  150 мл. АМ.   После сън до осем часа.
09.00 - 09.30  180 плодово пюре + 1 лъжичка каша от елда за сгъстяване.
10:00 до 11:30 сънче, в къщи или навън.
13.00 - 13.30  180 зеленчуково или месно пюре.
14.30 неопределено време сън. Вече у дома, че е жега.
16.30 - 17.00   каша или каша+плодово пюре фифти-фифти
Разходка навън до към 20:30. След това се прибираме, скоростно се къпем и към
21.00 - 21.30 150 АМ  и сън.

Чудя се за разстройство дали може да се дава компот от дренки. Със сигурност помага, но не знам за бебоците дали става. newsm78    Ако някой знае, моля да ми каже.  Praynig

Жълтък почнах да давам, но само веднъж в седмицата й се събира. Нещо не смея по-често.

За кисележа от зъбите Хамумилата определено ни успокоява. Дентинокса ни е за извънредни случаи нощем, колкото да се успокои и да заспи.

# 275
Наде, а ти какво мляко даваш?

# 276
ГОРИС да си жива и здрава!!! ЖЕлая здраве и късмет!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Режимите ви са мечта за мен Cry Rolling EyesОх! ПУ ПУ ПУ!

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКИТЕ!!!! Да растат бодри и засмени! Лина, весел празник днес!

Аз съм нещо скапана от вчера още,
защото Дани от 03.30 вчера и от същия час  #Crazy #Crazy #Crazyтази нощ НЕ ЗАСПИВА, бучи, мрънка, реве...ПОСЛЕ задремваме за около час към 5 часа до към 6 - 7 и СТАВАМЕ!!!!!! #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazyнаправо незнам на кво се дължи, храня го към 03 и се надявам да заспи....АМА НЕ!!! НЕ НЕ !!!! ЩЕ ОТКАЧА! БАСИ!!! Хубавото е че съм свалила целулита и съм вече гладка, свалила съм кила и на пупата даже...Но НЕРВИТЕ МИ СЕ РАЗБРИЦАХА СЪВСЕМ...
рагтайм, аз не давам жълтък, но за бебетата е много полезно, но мисля че малко от по-късно newsm78Бърди беше писал към 7-ми месец...знам ли? ако бебето не е алергично, що пък не...Макар, че алергията не се проявява май към жълтъка, а към белтъка.. newsm78

КАК РАЗБИРАТЕ, ЧЕ БОЛКАТА Е ОТ ЗЪБИТЕ??? ДАНИ мрънка ОСОБЕНО ПРИ ЗАСПИВАНЕ, НЕ МОЖЕ ДА ЗАСПИ, ама.... Embarassedнемога да разбера дали е от зъби, ....ОХ ОХ ОХ!!!

# 277
ГЕРИ, честит рожден ден!!
 newsm59
Нашия режим пък е такъв:
Нощем - ядене на корем, не знам колко пъти, защото и аз съм полусънена.
Сутрин - като се съмне не знам колко ч. е, тогава първото.
После към 8 се събуждаме, ако ми се спи още си заспивам, а с татито се забавляват в хола.
Като се събудя и аз към 9 - 9.30 кърмене. След това почваме да се гласим за излизане и сколасвам чак за голямата жега - т.е. 12-13.00 ч. обикновено.
От няколко дни дето си похапва зеленчуково пюре с кърма и каша след обедното кърмене към 12 -13.00 . (Давам общо количество 1/3 от малките бурканчета на ХИП)
По-късно към 4-5-6 пак кърмене и поне още няколко пъти (3-4 докато заспи към 22 след къпането).
Айде да си вметнете и вашия режим Simple Smile Особено времето за форума Simple Smile
Имам и въпросче - колко време давахте само по веднъж дневно пюрета, каши.. т.е. различно нещо от млякото, преди да започнете да давате и сутрин и следобяд-вечер?

# 278
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добриютрооооо   bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ГОРИС. ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЩАСТИЕ, УСМИВКИ И ПРЕКРАСНИ МИГОВЕ!!!!!!

Предложенията за новите теми са супер.  Peace И аз предлагам да са една след друга, че тази за 1 юни ще я изпишем преди да е дошло времето й.

За режима:[/b]

20.00 - къпане, 20.30 - кърмене и в леглото.
1.30-2.00 - 3.00 (в този интервал се буди, може в 1.00, може и в 3.00, но като цяло има само едно нощно ставане) - кърмене
5.00-6.00 - кърмене и спане до 7.30
7.30-8.00 - кърмене и после сутрешния тоалет. Задължително наакване, няма пропуск в това отношение.
9.30-10.00  - заспива за около 2 часа.
12.00-12.30 - зеленчуково пюре или каша около 100 гр. Ако изяде по малко, примерно 50 гр. й давам да си доцока, ако пък изяде 100 и отгоре не й давам.
14.30-15.00- спи около 2 часа, но само ако сме вкъщи. Ако сме излезнали навън има едно кратко спане от 30-40 минути макс, иначе е все ококорена. Ако има интервал от 3 часа от последното ядене я кърмя, за да заспи по-бързо.
16.30- 17.00 се събужда и я кърмя
19.30 - каша или зеленчуково пюре, колкото изяде, но не надвишава едно малко бурканче.
20.00 - къпане
20.30 - кърмене

И нашият режим много варира, когато Ема е кисела и раздразнителна. Тогава давам гърда много често, за да я успокоя, като й спестявам пюрето и кашата. Тази нощ стана само един път, но миналата беше кошмар и ми висеше постоянно на цицата, хем повръща вече от преяждане, но явно това я успокоява и продължава да смуче. А за пюрето и кашата - както един ден може да изяде 125 гр., така на следващия едвам изяжда 50 и не иска. Аз обаче изобщо не я насилвам - като не иска, не настоявам, защото бях чела, че ако караш детето да яде насила, то намразва храната и става злоядо. Редувам един ден зеленчуково пюре, на следващия давам месно. Досега съм давала пилешко, пуешко и заешко. Аз със заешкото даже започнах - има едно Заешко със зеленчуци и копър на Гербер, което е много вкусно. А много ми е интересно как вашите бебета изяждат по 180 гр пюре, това ми се струва абсолютно невъзможно за капацитета на Ема. Не знам колко цока тя, но не вярвам да е по 180-200 мл.

Вчера й купих едно много сладко костюмче от блузка с кюлотки, направо ще я схрускам.
А иначе и тя започна много да се мести. Като я оставя в единия край на стаята, мога да я намеря в другия край. А в нейното креватче какви акробатики прави, даже вече й махам вече повевалника отгоре, че една вечер се беше заваряла чак под него и го беше ритнала,  в резултат той падна върху нея и я похлупи и тя се изплаши много. Постоянно си мушка краката между решетките и се заклещва и почва да пищи, че  не може да се измъкне. А пък активната гимнастика й е най-добър приятел - нали на нея има разни шумкащи и дърпащи се части отдолу и тя като легне по корем си откарва по 1 час в игра най-спокойно като ги дърпа тия неща и много им се кефи.Само че я оставям на земята, че да има мегдан за местене, че от спалнята вече падна така един път.
[/color]

# 279
ГЕРИ  newsm18  ГЕРИ   newsm18
ЧЕСТИТ ДА ТИ Е 18-ТИЯ РОЖДЕН ДЕН Mr. Green
МНОГО ПОВОДИ ЗА ЩАСТЛИВИ УСМИВКИ ТИ ЖЕЛАЯ Hug  love001 newsm51

ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНА И НА СЛАДКИЯ РАДИ  smile3504 (МММММ МАЛКО НИ Е ГРАДСКИ И МИСЛЯ ЛЯТОТО НИЯ ДА ГО ДОКОПА Joy-УПС-ДА НЕ ВИДЯТ ТУКАШНИТЕ НИ ГАДЖЕТА Embarassed Wink)

КЛЮ днес ги изписват-предполагам,че ще пише по-късно да ви разказва за гнусотията в болницата-добре ,че вече ще са си в къщи Praynig

да оздравяват всички бебоци-заповядвам Praynig

айде-отиваме навън,че е по-приятно времето днес

# 280
...ЕЙНДЖИ, кво става с вас?????????

КЛЮ ЧАКАМЕ ТЕ  bouquet

# 281
КАК РАЗБИРАТЕ, ЧЕ БОЛКАТА Е ОТ ЗЪБИТЕ??? ДАНИ мрънка ОСОБЕНО ПРИ ЗАСПИВАНЕ, НЕ МОЖЕ ДА ЗАСПИ, ама.... Embarassedнемога да разбера дали е от зъби, ....ОХ ОХ ОХ!!!

ами как newsm78 ако много мрънка и като я намажа с КАЛГЕЛ   млъква-ей така разбирам аз Mr. Green-а дали е верно от зъбите-един бог знае-ние още нямаме пробило зъбче,ама тва не пречи да я боли-постоянно "ръфа" нещо

# 282
  • у дома...
Наде, а ти какво мляко даваш?

Кисело мляко домашно квасено от проверена крава  Laughing Яде и и плющат ушите  Laughing

Мамета имам проблем - трябва да подам някаква декларация или молба /незнам точно/ за отпускане на майчинството. Може ли някой от запознатите мами да ми каже по кой член е и от къде трябва да я взема? Е писна ми вече!!!

# 283
Наде, аз още не съм стигнала до там, засега си тегля болничните по сметка, ама аз съм едноличет търговец. Но ще питам довечера една приятелка счетоводителка.

Белтъка на яйцето е много, много силен алерген. Каката към никаква храна не е имала непоносимост и жълтъка си го ядеше без проблем. Затова като стана на година и половина реших, че вече мога да й давам и белтък, и елате да видите какво стана.  ooooh!  Обриви, рецидиви, мани.  ooooh!  В чудо се бях видяла.

Разбирам, че болката е от зъбите, защото почва адски настървено да гризе каквото й попадне, и като гризне реве, че я заболява. И почва едни лиги да точи. Тя и иначе си гризе непрекъснато, но като я боли гризе и реве.

# 284
добър ден от нас, поспаланковците!

режим ние имаме денем кърмене около 6, 10, 18 и 21-30 часа - плюс-минус както дойде и зеленчуково пюре по обяд в 14 часа. Яде малко повече от 120 веднъж-два пъти изяде повече от 150! Ако яде по-малко си докърмваме. цедя обедната кърма и с нея правя пюрета и си замразявам за първите каши. Нощем картината е страшна, буди се поне три-четири пъти, първият път в 2 и така до 6. Рядко заспива с биберон, вода не приема никаква, и не че е гладен ама се успокоява само на цица! Та давам! Гледам да е за кратко, да не преяжда и като се кротне му бутам биберона и спим. А се кротва веднагически - за секунди, а иначе реве и нищо не помага да заспи. Не знам докога ще я караме така, от 2 нататък спим заедно, кви други стаи, кви пет лева!

вчера бяхме на консултация: 8,200 на 71 см ктазаха ,че сме хармоничен козунак! Развалиха ни настроените с последната засега УРА ваксина, вземане на кръв и дърпане на пишката. от последното плака и по-късно, явно го боли като пишка. Събух го голичък и май му беше по-добре. днес вече сме ОК. ще почваме жълтък от последната седмица на седмия месец, а каша - още малко по-нататък. тогава сигурно и месно пюре?

Искам да се оплача от липсата на самостоятелност на Михаил. В джима спортува 20 сек и после мрънка 20 минути, докато го взема. Иска все за ръка да ме държи. Мрънкоти без прекъсване. Само навън се оглежда, любопитства и спи. е, в момента прави изключение защото спи вече час и половина вкъщи!!. Аз май го разглезих, все с мен, вчера го оставих и ревал на баща си, все на цица - не знам!! Много е различен от батко си, който бе с повече баби, аз тръгнах в четвъртия месец на работа ... Петър си играеше час с празно шише от шампоан, а този - не иска!

Хайде, искам вече дори новини от болните бебета - детските страдания ме правят безмълвна, просто толкова безсилна се чувствам, А вчера и с тези, болните бебета за трансплантации се занимавах... ужас и родителски героизъм, момичета!!

хубави разходки! моето дали ще се събуди???!

Общи условия

Активация на акаунт