Хайде на Бремелинска тема!

• 30 119
  • 510
  •   1
Отговори
# 90
краси го, краси го Simple Smile Като си готова, ще го изпльокам забодено нааааааай-отгоре във форума Simple Smile Ако искаш го пусни отделна темичка  и аз ще я закова Simple Smile

# 91
  • София
Идеята ми допада много. Само да сготвя и почвам с украсите, че много работа ме чака. А списъка вълшебен заслужава мястото си .
Дес, мерси ти много  Hug .

# 92
  • София
Деси, кови го.  Wink

# 93
Ритче, срещу твоята особа ако може двама плувци, че близнаци с един не стават.  Heart Eyes

# 94
  • София
Рони, ако може повечко , ама накрая да се хване поне един, пак съм доволна. Избор да има.  Mr. Green

# 95
Списъка е станал страхотен и се надявам скоро всички да са в средната група  Hug

Ритка намирисва ми скоро на годишнина   bouquet

# 96
  • София
Дари , надушваш ме.  Wink

# 97
  • Виена
Ето ориентировъчния списък за покупки за новородено в летен вариант (Рони,  smile3534 ). С коментар от Ламка. Щото, известно е - "Не питай старило, питай патило!"  Wink . И коментарът, естествено - в червено!

ЗА БЕБЕТО:
1   Памперси
2   Мокри кърпи - 2 пакета
3   Бебешки прах за пране
4   Бебешки сапун
5   Лeпенки за пъпче - 5 бр.Не стигнахме до тях. Купихме, но не сме ги ползвали.
6   Серия козметика на една фирма: шампоан за коса и тяло·   крем против подсичане·   олио, масажен гел или мляко·   пудра. Лами препоръчва Бюбхен
7   Клечки за уши с ограничител – чак пък толкова?!? Ние подсушаваме ушите като навием от носните кърпички. Клечки още не съм ползвала
8   Физиологичен разтвор – не съм ползвала
9   Аспиратор за нос – имам, но не съм ползвала
10  Гребен и четка за коса – купих и мъж ми се смя два дни. Още не съм ползвала, а бебата е вече почти на 3 месеца
11   Ножичка или нокторезачка
12   Термометър за телесна температура  - електронен (за чело, ушенце...)
16   Термометър за вана
17   Термометър за въздух
18   Овлажнител за въздух – не сме взимали
19   Залъгалка
20   Кутийка за залъгалка
21   Шишета 2бр. – купи си комплекта за новородено на Авент – 4 шишета с биберони и резервни. Ще си ги ползваш после. Там има и четка за миене
22   Четка за шише и биберон
23   Стерилизатор – вземи от някого. Няма смисъл да го купуваш
24   Термос или термобокс
25   Комплект за изписване (пелена, боди, горна дрешка, шапка)
26   Боди - 6 бр. Може и повече – това е най-удобната дреха.
27   Ританки - 3 бр. – комбинира се чудесно с бодитата. Вземи повече
28   Блузка - 3 бр.
29   Гащеризон - 4 бр.
30   Пижамка - 2 бр. – аз нямам. Не я преобличам за спане – няма смисъл
31   Чорапки - 5 бр.
32   Ръкавички - 10 бр.
33   Шапка - 2 бр.
34   Лигавници - 2 бр. – те не ти трябват до 3-тия месец, когато започва да се лигави
35   Хавлия - 2 бр.
36   Обикновени пелени бархетни и тензух-5бр.
37   Спален комплект - 2 бр.
38   Обиколка за креватче – 2 бр. – също не ти трябва в началото, защото бебето не може да се движи
39   Памучно одеало
40   Креватче
41   Матраче
42   Плот за повиване
43   Ваничка – има страхотни, с ергономични форми. Бебето само стои вътре! На стойка.
44   Количка

ЗА МАМА:
1. Помпа за кърма
2. Силиконови зърна
3. Подплънки за кърмачки
4. Крем за бюст/зърна – аз взех на Авент и съм супер доволна.
5. Стягащ крем за след раждане
6. Ластичен колан – не препоръчват, защото мускулите стават мързеливи. След 40-дни се започват упражнения.
7. Сутиен за кърмачки – до момента не съм си взела. Ползвам си мой сутиен, а вечер не употребявам
8. Масажно олио – за какво ти е? Кой ще те масажира? хихи
9. Крем за уморени крака – доколкото знам не можеш да ползваш, защото кърмиш
10. Мокри кърпи за гърди –можеш да ги прескочиш. Миеш се само с вода и то в началото
11. Крем против стрии – ако кожата е склонна към образуване на стрии по време на отслабване

“Успех! И приятно пазаруване!
Каквото можеш – вземи от приятелки. Няма смисъл да се купува всичко.” Каза Лами!

# 98
Ренка, ето ти и моето мнение по въпроса със списъка  Grinning
4. бебешкия сапун аз не ползвам. къпя я с шампоан...
5. лепенки за пъпче не съм ползвала, падна ни на 4-тия ден още в болницата...
6. и аз ползвам Бюбхен - може да си вземеш направо и масло против изгаряне, защото ще е лятно бебе, а кожата им е много нежна и бързо изгарят. Моето е на бюбхен 25 фактор, ама моята мома има една боя по рождение  Laughing има и по-висок фактор.
7. клечки за уши ползвам с ограничител, защото има чувствителност колко бъркаш в ушенцето. Аз и ги чистя ушите има си ушна кал, не ги ползвам само за подсушаване  Rolling Eyes И нослето понякога и чистя с тях  Grinning
8. физиологичен разтвор не ползвам  Rolling Eyes
9. аспиратор за нос също нямам...
10. гребен и четка имам. купих ги защото беба имаше до скоро корички по главата и преди баня я намазвах с олио да омекнат и после я решех. така падат най-бързо. В предвид че е лято може да се получи някаква инфекция под тия корички и е хубаво да се махат. твоето бебе разбира се може да няма такива екстри  Wink
12.термометър ползвам обикновен живачен и и меря температурата в дупето.  Да чукна на дърво не ми се е налагало често да я меря, само след ваксина ...
16. термометър за вана не ползвам. с практиката се научаваш да приготвиш идеалната вода за бебчето. тая работа я върши нашия тати и се справя чудесно. Важното е да не е много гореща.
18. овлажнител за въздух не ползвам
21. За шишетата също ти препоръчвам Авент. 2 големи и 2 малки, четка и бибероните. До 3-тия месец ползвах само малките, сега вече сме на големите. Хубавото е че биберона може да се сложи и на други шишета, защото на мен ми бяха подарили едни, които не са Авент, а пък малката си е свикнала на техните биберони и понякога само ползвам шишето а пък бибата на Авент...
23. Стерилизатора е МНОГО голямо удобство. Но не купувай непременно марков, Авент или друг по скъп. Моя е най обикновен, някаква измислена марка, около 20 лв беше и ми върши чудна работа.
24. Термос не съм ползвала и купувала, но термобокса /ако е това с стериопора  Rolling Eyes/ не взимай, щото шишетата на авент са по.-широки и не се събират... Моя е за 2 ш ишета и мъжа ми г о издълба за да стане по-широк и да може поне едно да събирам вътре... Ама почти никаква работа не върши...
30. пижама не ти трябва на първо време. Сега спи с едно потниче-боди, което сме определили за пижама...
34. лигавник също по-нататък, в началото не ти трябва...
42. плот за повиване също нямам, на спалнята я преобличам... но може би е удобство...
Относно дрехите е много относително. Всеки сам преценява как да си облича детето... Аз и сега се чудя на майки как може в 40 градуса жега бебетата да са с чорапи, а те пък ме одумват че моето е прекалено разсъблечено...
При всички положения купувай малко дрехи /много ще ти подарят и бързо стават малки/, защото сама ще прецениш с времето какво е удобно и какво не... Бодитата са идеален вариант. Като се има предвид че е лято, наблягай на потничетата-боди  Wink Аз не и слагам ританки в момента, дори и къси гащи не слагам, само по боди... Ама зависи от времето. Със сигурност ти трябва 1 комплектче за по студено време.
Пък за майката... Ами не съм ползвала никакви стягащи, прибиращи и каквито са там мазила, нито колани... Каквото и да правиш корема в началото си е голям /аз се бях отчаяла че никога няма да се прибере, ама лека-полека влизам във форма  Wink . Гърдите си ги миех преди кърмене с преварена вода и памуче, ама само в началото... После не се престаравах толкова, още повече че изсъхват зърната и по лесно се нараняват...
Друго, което от личен опит бих те посъветвала е да НЕ взимаш нищо на заем  Naughty Взех помпата на Авент с идеята да я ползвам докато се научим да се кърмим, ама то нали не се получи ... Ползвах я 2 месеца, момичето дето ми я даде не му трябва, има 2 деца и нямаше нищо напротив да я ползвам... Обаче се скъса едното уплътнение. Е, купих си нова помпа и и върнах моето ново резервно уплътнение + подаръче за детето дето ми е направила услуга...
Взехме кошче за кола назаем /ако ще транспортирате бебо трябва да имаш, а и е голямо удобство за вкъщи!/ ... мъжа ми го изгори с цигара...  Stop затова всичко си купувам вече...
За по-нататък трябва да си купиш пеещи играчки за леглото  Grinning и активната гимнастика също ти препоръчвам, моята бебана много се забавлява в нея!
Хайде успешно пазаруване и не си давай много зор  Laughing Аз не бях влизала в бебешки магазин изобщо преди да родя и се справям и вече съм компентна  Laughing

# 99
  • Пловдив
Шерче,Лами благодаря ви за помоща Heart Eyes много полезни неща научавам.Дано повечето мами се включат с разяснения.

# 100
  • морето и сините вълни :)
Момичета я кажете гледам в списъка има шапка и ръкавички...знам че ръкавичките са  за да не се осраскат малките...ама шапката малко ми е зачудващо щото все пак е лято и 40 градуса жега... PeaceКажете за тях какво мислите по въпроса..Инъче аз съм напълно съгласна със списъка.. и че няма нужда да се пазарува като за световно преди да се роди бебето...То след това каквото ти потрябва пращаш мъжо и готово...Инъче излишни неща да стоят после и да се чудиш з акво си ги купил няма смисъл...За дрехите и аз съм съгласна че за сега трябва да се вземат само бодита и ританки ...а дрехи ще наподарят колкото щеш Peace

# 101
Аз шапка винаги и взимам като излизаме, такава дето я пази от слънцето, щото много често се случва да не ще да стои в количката и да я нося и главата и се напича, та затова... Друг е въпроса, че до скоро не можех да намеря такава малка шапка дето да ни става...  ooooh!

# 102
шапката според мен е задължителна - главичката на бебетата трябва да се пази от слънцето. фонтанелите са още меки и много трябва да се внимава.
ако бебето е в количката - няма нужда от шапка, но ако се вади навън - задължително се слага. аз поне така правя.

забравих да кажа, че наистина - както е писала Шер - активната гимнастика е нещо страхотно. Бебката постоянно е в нея, протяга се да пипа играчките и иска да се обръща по корем.

за мен лично повивалката е супер полезна - ако бебето направи беля - само се избърсва. масажите правим също там - не цапаме леглото с масажния крем.

# 103
  • Виена
Тука има един страхотен хит в момента (поне аз сега го видях) - дрешки и шапки от материя с UV защита. Виждат ми се хубави цветове на каталога, но като ги видя наживо, ще имам повече представа.
Слънцето е адски опасно за бебоците, трябва да се пазят, особено главичките!!!

# 104
  • морето и сините вълни :)
абе аз си помислих за шапки за вкъщи да си седи ..ооо за навънка естествено....то аз си слагам шапка а камо ли на бебока Peace

Общи условия

Активация на акаунт