Хайде на Бремелинска тема!

• 30 139
  • 510
  •   1
Отговори
# 105
о, Ани ако бебето е зимно си трябва шапо и за вкъщи

# 106
  • морето и сините вълни :)
Да бе Ламче,ама в случая за летните говоря (живот и здраве за наще Praynig)това имах впредвид... Peace

# 107
Да бе Ламче,ама в случая за летните говоря (живот и здраве за наще Praynig)това имах впредвид... Peace
абсолютно си права! а имам списък, в който пише да се купи и шапка за след баня Rolling Eyes

# 108
  • морето и сините вълни :)
туй пък е ново двайсет шапка за след баня Joy Joy Joy Joy Joy да им се задуши кратунката ли на мъниците.Ама че смешно hahaha hahaha

Абе момичета -незнам дали забелязвате ама БЕРНИ я няма #Crazy #CrazyНе е писала скоро май #Crazy #Crazy Някой да има някви новини от нея Peace

# 109
  • Пловдив
Тва за шапката не го знаех. EmbarassedТюх дано да не го уморя детето преди да се науча.
Ще го гледаме като голям камък първите дни-дано бързо да влезем в час.
Дано Берни се появи-дано бебо не бърза да излиза.

Последна редакция: пн, 25 юни 2007, 17:38 от _MEGI_

# 110
Моята щерка е почти зимно бебе/септември/ ,но шапки в къщи не съм и слагала,нито дори след баня,въпреки настояването на родата.
Но си мисля ,че всяко бебче е различно и всяка мама усеща ,или поне свиква след няколко дни колко да облича бебчо.Моята и сега си е такава-много се поти,не търпи ни шапка,нито нищо.Според всички околни я държа много гола,и като бебе също-ама като си е такава-не мога да я варя с много дрехи.
Меги,бързо ще влезеш в час,сигурна съм.Леле,сега като се сетя първите вечери как стояхме и я гледахме и не смеехме да заспим.Не смеех да я пипна дори,въпреки че се роди 4,400 кг,доста голяма.Много мили моменти.

# 111
  • Виена
И аз одеве си мислех за Берни... Дано да са добре. Но и да е тръгнал бебко, няма страшно. Тя вече в 37 седмица, ако не се лъжа...
[а имам списък, в който пише да се купи и шапка за след баня Rolling Eyes
Ами нали затова ви казах, че си поиграх с тия вариации на списъци... Големи глупотевини има. Едно такова недоразумение е протектора за матрак. За какво ли е това нещо при положение че има еднократни чаршафчета вече, пък и бебоците масово спинкат с памперси... Или аз нещо не съм в час???

# 112
  • Пловдив
Туй пък чудо протектор какво е(да не е нещо като гумена подложка за под чаршафчето).Малеее колко съм боса....

# 113
Тук съм.Бебо още е в тумбака.Бях се отдала на чистене тези дни и даже не включвах компютъра да не ме разсейва. Laughing

# 114
Берни се появи. Grinning
Меги ,аз ползвах нещо като мушамичка-сигурно го наричат протектор-но чак като стана бебето на 7-8 м.,и се въртеше много и памперса пропускаше понякога.Слагах я между матрака и чаршафчето.

# 115
  • София
Ето и от мен -

ЗА БЕБЕТО:
1   Памперси
2   Мокри кърпи - 2 пакета
3   Бебешки прах за пране
4   Бебешки сапун - не съм взимала, къпя и мия с душ гел и шампоан
5   Лeпенки за пъпче - не съм взимала, като се залепят и после едва ли не им се смъква кожичката докато ги махнеш
6   Серия козметика на една фирма: шампоан за коса и тяло•   крем против подсичане•   олио, масажен гел или мляко•   пудра.Нивея, Чико, Мустела, пудра не ти трябва
7   Клечки за уши с ограничител – да, много са удобни и за носле
8   Физиологичен разтвор – да
9   Аспиратор за нос – имам, наложи се да ползвам
10  Гребен и четка за коса – не
11   Ножичка или нокторезачка - ножичка
12   Термометър за телесна температура 
16   Термометър за вана  ползвам
17   Термометър за въздух – не съм взимала
18   Овлажнител за въздух –нямам
19   Залъгалка – да, но я пожела
20   Кутийка за залъгалка – а ко има залъгалка и това трябва
21   Шишета 2бр.
22   Четка за шише и биберон
23   Стерилизатор –също не ми беше нужен, моят съвет е – първо виж дали ще имаш кърма, и ако не ти е нужен
24   Термос или термобокс – не съм взимала
25   Комплект за изписване (пелена, боди, горна дрешка, шапка)
26   Боди - 6 бр. Може и повече – това е най-удобната дреха.
27   Ританки - 3 бр. – комбинира се чудесно с бодитата. Вземи повече
28   Блузка - 3 бр.
29   Гащеризон - 4 бр. – много са удобни – вземи повече
30   Пижамка - 2 бр. –имах, едни тънки гащеризончета
31   Чорапки - 5 бр.
32   Ръкавички - 10 бр. – не съм ползвала
33   Шапка - 2 бр.
34   Лигавници - 2 бр. – Лъчи повръщаше, слагах му от време на време-взела съм повече, като се изцапа да има
35   Хавлия - 2 бр.
36   Обикновени пелени бархетни и тензух-5бр.
37   Спален комплект - 2 бр.
38   Обиколка за креватче – 2 бр. – също не ти трябва в началото, защото бебето не може да се движи
39   Памучно одеало
40   Креватче
41   Матраче
42   Плот за повиване
43   Ваничка – има страхотни, с ергономични форми. Бебето само стои вътре! На стойка.
44   Количка

ЗА МАМА:
1. Помпа за кърма
2. Силиконови зърна – не са ми трябвали
3. Подплънки за кърмачки - имам, перящи
4. Крем за бюст/зърна – не съм ползвала
5. Стягащ крем за след раждане
6. Ластичен колан – не препоръчват, защото мускулите стават мързеливи. След 40-дни се започват упражнения.
7. Сутиен за кърмачки – до момента не съм си взела. Ползвам си мой сутиен, а вечер не употребявам
8. Масажно олио – за какво ти е? Кой ще те масажира? хихи
9. Крем за уморени крака – тц
10. Мокри кърпи за гърди –можеш да ги прескочиш. Миеш се само с вода и то в началото
11. Крем против стрии – според мен няма такова чудо, което да те спаси, ако си склонна към стрии

“Успех! И приятно пазаруване!
Каквото можеш – вземи от приятелки. Няма смисъл да се купува всичко.” Каза Лами! Подкрепям! Grinning

# 116
За Петър бях взела 2 такива "протектора". Единия го ползвах върху повивалника (моя не е мушамен), а другия си стоеше под чаршафчето. Истина е, че спаси положението чак към 5-6 месец, но пък наистина го спаси. Не съм фен на еднократните чаршафчета (поне тук цената им не е по моя джоб).
Другото приложение на въпросния протектор (50х70см) беше да си го нося при пътуване за преобличане (моята чанта нямаше такива екстри).

Като човек с есенно-зимно бебе мога да кажа, че камизолките ми бяха по-удобни за първите 4-5 месеца. За лятно бебе обаче определено бодито е по-удобно (опит с племенничката - не голям). Може и да се смеете, но комбинацията камизолка и бермудки ми вършеше перфектна работа. Но това си е за зимно бебе потретвам.

Гармастан задължително (ако ще кърмиш).

Козметика - ако е момче пудрата ми вършеше работа, но откакто открих течния талк на Авент се отказах от пудрата. Козметика ползвах на Нивеа (ама тогава нямаше Бубхен и т.н.) Ня бюбхен не ми харесва това, че е прекалено миризлива козметиката (Милост за бебешкото носле!).

# 117
ЗА БЕБЕТО:
1   Памперси
2   Мокри кърпи - 2 пакета
3   Бебешки прах за пране
4   Бебешки сапун тук сапун не препоръчват да се ползва за бебето, мият ги с крем Simple Smile
5   Лeпенки за пъпче - 5 бр.Излишно. Ако ви се наложи ще купите по-късно
6   Серия козметика на една фирма: шампоан за коса и тяло·   крем против подсичане·   олио, масажен гел или мляко·   пудра. От всичко това само крем против подсичане съм ползвала(и до днес). Бебето първия месец се препоръчва да се маже с преварен зехтин - попива много хубаво и не предизвиква алергии
7   Клечки за уши с ограничител – Излишно
8   Физиологичен разтвор – Излишно
9   Аспиратор за нос – Излишно. Досега не съм чула някой да е успял да го ползва  Joy
10  Гребен и четка за коса – Моите и 3мата бяха без коса ...купувайте по-късно
11   Ножичка или нокторезачканокторезачка
12   Термометър за телесна температура  - Най обикновенн термометър, който си имаме у дома. Нещо което може и никога да не ползваш
16   Термометър за вана Излишно
17   Термометър за въздух Излишно
18   Овлажнител за въздух – това ще ви трябва на зима чак, а може и никога да не ви трябва
19   Залъгалка Излишно ако ще кърмиш
20   Кутийка за залъгалкаИзлишно ако ще кърмиш
21   Шишета 2бр. – Излишно ако ще кърмиш
22   Четка за шише и биберонИзлишно ако ще кърмиш
23   Стерилизатор – Излишно ако ще кърмиш
24   Термос или термобоксИзлишно ако ще кърмиш
25   Комплект за изписване (пелена, боди, горна дрешка, шапка)
26   Боди - 6 бр. Може и повече – размер 3-6 месеца купувайте, те се обличат по-лесно на бебето, отколкото дрехите които са "таман"
27   Ританки - 3 бр. – размер 3-6 месеца
28   Блузка - 3 бр.размер 3-6 месеца
29   Гащеризон - 4 бр.размер 3-6 месеца
30   Пижамка - 2 бр. – Излишно
31   Чорапки - 5 бр.2 броя са ПРЕЕЕЕЕЕЕЕ достатъчно
32   Ръкавички - 10 бр.Излишно
33   Шапка - 2 бр.Излишно
34   Лигавници - 2 бр. – те не ти трябват до 3-тия месец, когато започва да се лигави
35   Хавлия - 2 бр.
36   Обикновени пелени бархетни и тензух-5бр.
37   Спален комплект - 2 бр.
38   Обиколка за креватче – 2 бр. – също не ти трябва в началото, защото бебето не може да се движи - 1 брой е предостатъчен
39   Памучно одеало
40   КреватчеОсвен ако не си решила да спиш с бебето си. Аз имам легло, което не съм ползвала никога Crazy
41   Матраче
42   Плот за повиване Това е глезотия  Mr. Green а не необходимост
43   Ваничка – има страхотни, с ергономични форми. Бебето само стои вътре! На стойка.
44   Количка

ЗА МАМА:
1. Помпа за кърма Ако възманеряваш да се връщаш на работа и да цедиш и храниш с шише. Иначе не ти трябва
2. Силиконови зърна Излишно
3. Подплънки за кърмачкиМного, ако мислиш да кърмиш
4. Крем за бюст/зърна – От аптеката се купува "чист ланолин"  - 100% изпитано и евтино. Купува се от аптеките където правят кремчета и лекарства. АКо не намерите - някои от рекламираните(но те са скъпи). Ланолина е идеален и срещу подсечено дупе.
5. Стягащ крем за след раждане Това незнам какво е newsm78
6. Ластичен колан – не препоръчват
7. Сутиен за кърмачки – Ако харесваш сутиен. Аз не харесвам
8. Масажно олио – Mr. Green И масажист по възможност с него
9. Крем за уморени крака – Mr. Green
10. Мокри кърпи за гърди –Излишно
11. Крем против стрии – ако кожата е склонна към образуване на стрии по време на отслабване

“Успех! И приятно пазаруване!
Каквото можеш – вземи от приятелки. Няма смисъл да се купува всичко.” Каза Лами!

СУПЕР ВЯРНО!

Аз да допълня СТОЛЧЕ ЗА КОЛА Mr. Green Освен ако не мислиш са си ходиш пеша от родилното  Mr. Green

# 118
  • София, "Младост 3"
столчето може и по-късно - ото родилното все пак ще те вземе някой и ще гушкаш бебето - това съм убедена - след като дни наред ще го виждаш под час - няма н ачин да не искаш да го гушкаш поне до в къщи
и препоръчвам кошница
сега има столчета от 0-25кг - наситна удобни ама др си е да е в кошница и да я носиш навсякъде а то да спи

# 119
Нека да е кошница Simple Smile
Ама все пак с гушкането на новороденото, да не дава Господ, не е хубаво да се рискува.... Няма земна сила, която да може да го опази в прегръдките на мама ако нещо се случи.

и аз съм си държала бебето на ръце понякога, не съм Светица, ама нека да си кажа, да ми е мирна душата...лошите неща стават за секунди.

Общи условия

Активация на акаунт