Какъв е този нов тренд в запознанствата?

• 1 376
  • 38
  •   2
Отговори
Здравейте, дами. Прибрах от чужбина преди почти година, където учих и работих. За това време в България намерих добре платена работа, освежих апартамента си, намерих хобита, успях да свикна с минусите и плюсовете.  Във форма съм и не пестя за козметика и процедури, не съм имала проблеми с мъжете в чужбина, но тук удрям на камък. Забелязвам някакъв тренд, който вече ми се случви няколко пъти, не мога да разбера някаква шега ли е. Запознавам се с мъже, излизаме няколко пъти, казвам им какви са ми критериите и какво търся (the bare minimum), а след това охладняват и пишат "по-добре ч*кия" и изчезват. Първият ми го написа на инстаграм и ме премахна, а аз си помислих, че съм попаднала на грубиян. Когато обаче и друг мъж ползва абсолютно същата фраза, вече започвам да се замислям. Питах мое приятелче от танците и той ми каза "те така си говорят, няма подтекст". Като цяло от кратките си комуникации с мъже изобщо не изглеждат заинтересовани дори от връзки. В чужбина не са ме рязали така брутално (и по спомен май въобще не са), което леко ми удря по егото и ме обърква и в момента съм на пауза с търсенето на връзка. Вие имате ли такива преживявания?

# 1
  • София
Тема - кукичка или с други думи тема - менте.

# 2
LadyOnFire is that you?

# 3
"казвам им какви са ми критериите и какво търся (the bare minimum)" - хахахаха

# 4
  • София
Аз съм стара за свалки, но бих се радвала, ако и отсрещната страна си изложи критериите към жената. Ама и ти добре ги подхващаш още от първите срещи, та изобщо не се учудвам защо бягат. Joy

# 5
Казваш си критериите? И сама не се усещаш? Flushed

# 6
По принцип не е нужно да ги уведомяваш какви са ти критериите,ти сама можеш да прецениш дали ги покриват или не.

# 7
Много зависи как подхожда. Аз лично не виждам нищо лошо някои неща да се изяснят предварително при търсене на по-сериозна връзка. Особено пък ако имаш горчивия опит с неуспешни връзки преди това, и не искаш да си губиш времето.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 14:52 от Borqna Sto 771419

# 8
fileva, за да избягат по този начин кандидатите, предполагам, че си ги накарала да се чувстват като на интервю за работа. Аз ако съм на среща с мъж и оня започне да ми обяснява критериите си за жена, ставам, изсипвам му питието на главата и паля джапанките с 200...

# 9
По принцип не е нужно да ги уведомяваш какви са ти критериите,ти сама можеш да прецениш дали ги покриват или не.
В БГ е така, манталитет!
Изискванията не се казват право куме в очи. Или се показват, или се казват като намек/шегичка.

# 10
"казвам им какви са ми критериите и какво търся (the bare minimum)" - хахахаха
Хахаха, да бе! Ама дали казва колко плаща?

# 11
Критерии казваш!!!
Ама ти да не си на интервю за работа?
Критерии не се казват. Ако имаше пипе, сама може да прецениш в общуването си дали покриват тези твои критерии.
Няма трент.
Проблема е в теб. Много надуто и високопарно го даваш.

# 12
Тези които са срещнали "перфектните" половинки от раз, няма да разберат..!
След няколко срещи и 2-3 пъти секс, невинаги можеш да разбереш дали човек покрива критериите ти.

# 13
Четох някъде, че при джензитата и алфите очакванията и идеите се споделяли още при запознанство. Дълго е за обяснение, но намирам метода за много удачен.
По темата, явно повечето хора не го намират толкова удачно. Мъжете конкретно пък са много обидчиви и възмутени някой да иска нещо от тях. Жените сме по-склонни да тръгнем да доказваме, че отговаряме на изискванията.

# 14
Ако някой мъж дойде и ми каже - очаквам жената до мен да е еди каква си и почне да изрежда...ще го разкарам.
И да, не може от една или две срещи да разбереш.
И какво ще постигнете ако си поставите критериите на масата.
Две неща. Едната възможност е той да ви излъже и да каже, че е такъв и такъв и отговаря на вашия списък.
Другия вариант е да ви тегли една както с авторката се е случило.
А отсреща може също да си имат списък.
Какво ще кажете на среща всеки да си носи списъка и ако няма пълно покритие, няма да се поддържа повече отношения.
Отиде човечеството на кино.

Общи условия

Активация на акаунт