С какво ви дразнят хората? - тема №7

• 14 622
  • 276
  •   1
Отговори
# 240
Е, айде сега все едно не се разбира в какъв контекст го пиша това, че чак и обобщения да правя. Същото е и с “дамаджаните с ракия”, можеше да заместя с уиски, водка, вино, ама ме разбрахте нали?!
Иначе нямам против нито една професия, каквато и да е тя, уважавам хората според отношението им към мен, към обществото, не според професията им, расата им, религията им и каквотоощесесетите там! 🙂

# 241
Мен много ме дразни, когато някой публикува нешо,  вижда се , че има нарушение, но в коментарите нападат публикуващия. Примерно , някой сложил снимка на неправилно паркиран автомобил и се почва: ама той не пречи, ама той за малко, ама ти сигурно си перфектен и т.н. Ами щом закона казва, че има нарушение, има, големи разсъждения. Дразни ме и постоянното информиране по КАТ групите къде "дебнели". Всеки много спазва, пък благодари за информацията, все едно животът му зависи от това. Големи ербапи, пък покрай триногите мишки. Няма да обяснявам колко пъти като намалявам на ограничения от 60 км или ще ми се качат на гърба или свирят. Ама ако някой сигнализира за полиция само дето не слизат да бутат.

# 242
А Мен ме дразнят хората, които вместо да сигнализират за нарушение, го публикуват във фейсбук групи. Като си толкова загрижен за спазването на правилата, спазвай ги и ти. Видиш нередност, подай сигнал където трябва, не във фейса. Аман от псевдозащитници.

# 243
Първо, аз ако за всичко подавам сигнали ще губя  супер много време,ако доживея до пенсия обещавам, че ще звъня по цял ден на 112 😀 второ,  в повечето случаи не се трогват. Бях звъняла за пуснати домашни кучета в  парка ни, обясних всичко и вече си бях в къщи, звънят ми полицаите къде съм. За какво им бях не знам, питам ги виждате ли кучетата, да, не знам защо очакваха да седя и да чакам. Само да вметна, че имам куче, не го направих заради кучетата, а заради собствениците. А това, че по центъра тротинетки и колела фучат , а трябва да ги бутат? Как да сигнализирам точно, като след 2 минути да изчезнали? Защо общинска полиция не ходи по улиците , даже само да предупреждават ще предотврати инциденти. За мен , това че може да ме цопнат във фб е голяма спирачка да не ставам за смях. Така че ...всеки сам си преценя😏

# 244
Моят мъж винаги звъни за неправилно паркиране и винаги се отзовават, чак един път му върна обаждане по-висшестоящо лице, ще излъжа за длъжността, но си беше от районното и му обясняваше надълго и нашироко какъв е проблема с паркирането на даденото място и благодари за сигнала. Иначе и аз бях скептична към сигнали.

Звънял е и за каруци по опасни пътища, за шофьори, които се държат видимо неадекватно на пътя и пак са се отзовавали.

# 245
В провинцията, дълбоката, част от полицаите са същите като коментирания тип.

Дразнят ме такива, които само се оплакват от държавата и от всичко, и после правят някакви нарушения и се оправдават с някаква глупост.

# 246
Ами то всички с това се оправдават. Не знам какво се очаква да стане с поста във фейса. Единственото е невероятното количество плюнки срещу всички- община, полиция, вик.
Да си излееш някъде омразата.

# 247
  • Deutschland
Ами като звъннеш на 112 са едни галимации и затова хората избягват да звънят.
Аз се обаждах веднъж тук в Германия за автомобил, който беше спрял на платеното ни паркомясто. Е, разсипаха ме с обратни обаждания. Та полиция ми звъня, та ония дето са по охрана на реда, та ония с паяка. Кой номер е колата, сто пъти им го казвам. От кога е там, познавам ли собственика. Накрая ми дотегна и спрях да се занимавам. Та ето затова пишем по групите, не че има и там ефект.

# 248
  • София
В България полицията е напълно безполезна при сигнали, които не са за дреболии.
Да, да, знам, че на съфорумките винаги се отзовават.

# 249
Скоро звънях на 112 за вой на куче на съседи, оставено само по цяла нощ (и ден). Звънях за през нощта - не можем да спим. Отказаха да пратят екип, защото няма хора в апартамента (няма, то затова вие и лае). Като дойдел екип, нямало какво да направи, на кого да отправи забележка (а ние им знаем и другия адрес и телефони...). Сега обмислям жалба до районното, ако не престанат. Но тези хора само полиция може да ги стресне и налагане на глоби.

# 250
  • София
Пускала съм сигнал за крещене и блъскане след 10ч. Дойдоха и тоя не отвори, каза през вратата, че нямало да отваря на непознати след 10.
Ясно ми е, че полицаите не могат кой знае какво да направят, но тонът им хич не ми харесва. "Ми не можем да притесняваме ЧОВЕКА". Човечецът ни разсипа имота, но те не искали да го притесняват, горкан. В България полицията и институциите защитават престъпниците, това е.

# 251
Ами като знаете другия адрес и телефони, защо не ги казахте на полицията?  Не бих се поколебала да им звънна и събудя през нощта да дойдат да си приберат кучето!

# 252
  • Deutschland
В България имам подобен проблем с куче и собственичката ме посъветва да спя със слушалки в ушите 🤔. И как да стане? Ей такава безочлива наглост дразни изключително много.

# 253
Преди си мислех, че ако нищо не помага при сигнали към 112, телевизиите могат да съдействат, но в последно време ми се струва, че дори и да се излъчи нещо по тв пак няма резултат. А това с какво помага публикуването във фб ... Днес отново снимки на деца , неправоспособни, на тротинетка  по двама и без каски-надявам се поне родителите ги видят и си ги познаят и вземат мерки докато са живи и цели😡

# 254
В България имам подобен проблем с куче и собственичката ме посъветва да спя със слушалки в ушите 🤔. И как да стане? Ей такава безочлива наглост дразни изключително много.

Тези са повече от нагли, изключително прости и тотални мизерници.

Тетка, звъняла съм им аз по телефона няколко пъти - идва някой и утихва и след два дена - пак. На 112 да им давам телефони, че адреси, просто няма да се занимават.

Общи условия

Активация на акаунт