С какво ви дразнят хората? - тема №7

• 24 588
  • 488
  •   2
Отговори
# 435
Аз започнах да приемам по-спокойно туткащи се хора по касите, така че темата ми е полезна.

Превърнала си дефекта в ефект, поздравления.

Наистина малко неща ме дразнят истински. Но номер едно със сигурност е гризането на нокти. Бляк, само като го пиша и ме хваща гнус.
А, и човъркането с клечка по зъбите. Следва сърбането. Това е топ три. Другите вече сякаш ни са толкова съществени и не ме изправят на нокти чак.

# 436
Мен темата ме успокоява, че не се дразня за дребни неща.

# 437
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Покрай тази тема се улавям, че паркирайки се оглеждам да не спра така, че да дразня някого. 🤣Също и като сядам до някого на свободно място/ пейка в метрото.
С което дразня сама себе си, защото това са пълни небивалици, за които никога не се бях замисляла, преди да започна да ви чета. 🤔
Да, и ние с ММ се оглеждаме като гърмяни зайци с тия коли. Освен, че се спира се на разрешени места, не запушваме гаражи, входове, гледаме да няма някоя пътечка в зелените площи, дето си минават хората напряко, и някои да му пречи нещо, не се спира твърде близо до някоя кола и т.н.

# 438
Моят стрес се проявява основно на паркинг, особено празен. Там е много ключово да спреш така, че да не издразниш никого.

# 439
  • Glasgow
Ами в градския транспорт е като на паркинга, както на паркинг с една кола няма да паркирате баш до нея, така и при празни седалки да се седне до някой е дразнещо 😅(за мен)

# 440
  • София
Проблемът със седенето е огромен, все повече го забелязвам благодарение на темата. И в 98% са мъже. Какво са се разположили на 2, че даже и 3 седалки понякога.

Оня ден една слабичка и дребна иначе жена помоли един льольо да си прибере краците, че да ползва цялото място. И той малко се дръпна и тя после му каза, че не е достатъчно и си вдигна ръката нагоре, точно над границата между двете седалки. Сетих се за форума. Stuck Out Tongue Winking Eye

Преди не ползвах входа за инвалиди на метрото никога, но след като видях, че много хора от там си минават за по- удобно, понякога като имам торби, вместо да ги бутам едва едва през бариерките, го ползвам. И днес съм застанала с една торба, дето едва в влача и си вадя картата, не съм задръстила, щото нали се опитвам да съм възпитана и един на около 30-35г. от другия край се втурна пред мен и се вмъкна. Без грам багаж, изпъчен напред и с една евтина карирана риза. Нискотарифно конте wannabe, което после застана от грешната страна на ескалатора. Не се сдържах и като го задминах на ескалатора, му казах, че е измачкан целият, да се изглади.

Като цяло смятам, че жените са много по - "емпатични" и възприемчиви за заобикалящата ги среда. Тия льольовици масово се разполагат все едно султани.
От вас си откраднах една реплика и на един веднъж му казах "какво си се разчекнал, не ти е толко голям". И тоя почна да ме убеждава, че му е голям, да му седна да видя. Простотия до шия. Но обикновено реагират с почуда и не се мърдат, сякаш им е бащиния градският и им се полагат по 2 места.

# 441
  • Down south
Това последното е за темата със селските номера.

# 442
Аз не знам, за къде съм... една госпожа,почти ме издразни,  но не успях да я категоризирам (луда или дрогирана беше), та повече ме замисли, май...
Скрит текст:
Излизаме по- рано от плажа с ММ, че решихме да ходим до магазина, но сме леко мокри, та решаваме да се преоблечем до колата.
 Паркингът пълен, пристига една кола, със знаци пита жената, дали ще излизаме, отговарям й "да", но почакай малко- тя кимва... аз продължавам да се боря с мокрото долнище под хавлията...
Тъкмо навлякох шортите вече, и женището излиза от колата си, и започва да ни крещи, че не можело да се мотаме така,че щяла да ни покаже карта на службите ( тук най- общо се изразяват така - autoridades), че и звъни на някой си ( предположихме мъж или гадже), в опит да ни сплашва Joy
Аз все още в шок и недоумение,  какво става...чувам ММ да й казва" ооо, ще ме заплашваш!?- аз се отказвам да излизам от паркомястото,  ще се връщам на плажа за бира"  Joy
Женицата полудя, започна да обикаля около колите, и нарежда по телефона да й дойдели на помощ ...
Снимах цялото нещо, и се оттеглихме,  та след една бира, се върнахме до колата и си тръгнахме спокойно, но два дни вече по- късно,  още не съм сигурна какво беше това.

# 443
Ами побесняла е, че не може да паркира веднага и се е опитала да си го изкара на вас.

# 444
Супер, има полза от дразненето ни😀 ако всеки промени нещо и накара друг да промени  към по-добро естествено ще живеем по-добре, но за жалост много малко хора се замислят и си вземат поука. Онзи ден пак се карах с един господин, който влиза в колата и си хвърля цигарата, приближих се, стана , спорихме, но я изхвърли където трябва. Но какво от това? Следващия път пак ще го направи, само ще се поогледа да не срещне лудата да му се скара, едва ли во всеки веков ще спазва правилата. Затова ме дразни, че ние трябва да се караме с хората, а не органите на реда да си вършат работата.

# 445
Дребните битовизми не ме дразнят толкова, колкото масовото неспазване на елементарни правила - хвърлянето на боклуци където ти падне, нежеланието да си изчистиш пред къщата, пред блока, паркирането където ти падне на аварийки и в същото време протестирането как държавата/общината не може да се справи с неправилното паркиране, невъзможността да погледнеш отвъд твоя интерес и да видиш цялата картина и в дългосрочен план. Ей такива неща ме дразнят.
Как си прибира някой покупките в магазина изобщо не може да ме раздразни.

# 446
Като не ходя на работа и не бързам за някъде не ме дразнят мотаещите се по касите. Иначе полудявам като започнат тепърва да се вадят купони, бележки, да се рови по чантите, да си приказват с касиерите (!).

За паркирането се дразня на ММ. При цял свободен паркинг винаги гледа да паркира до някоя друга кола. Или ако има две, между тях. И това вероятно е някаква мъжка черта, защото голям процент от познатите ми мъже го правят.

# 447
  • Glasgow
Питай го за логиката, моля, кажи че правим проучване в темата 😅 особено пък между две

# 448
Питала съм много пъти. Няма отговор.
Според мен е нещо тип "Така е по-красиво. Паркираме по ред и не сме хаотични."

# 449
Мъжът ми обича да паркира между 2 коли назад и мен учи. Така по-лесно се виждат очертанията на паркомясто. Иначе можеш да излезеш извън него. Не претендирам да сме супер шофьори, но и колата ни е малка, та нормалните паркоместа са ни удобни.

Общи условия

Активация на акаунт