Дано да не доживея деня, в който ще седна на една маса с жена и ще я оставя да си плати сметката

• 30 613
  • 1 955
  •   1
Отговори
# 1 365
  • sofia
С "да си искам" не визирам пари, а каквото и да е. Услуга, да изразя мое желание за нещо. И да ми бъде отказано, не е драма...драмата ми беше, че даже не ми и хрумва да поискам.
Един тъп пример от скоро. Малкият ми син ще ходи на палатка, има палатка, има чувал, ама за 10 дни е добре и надуваем дюшек да има и се сещам, че и помпа трябва. И първата ми работа е да нацъкам нещата за поръчка, но нещо се замотах и не ги поръчах. Заговорихме се с гаджето (моето) и той ми каза "е, кога ще се научиш първо да ме питаш". В интерес на истината, знам че има пълно оборудване за къмпинг, даже се сетих за този факт, но хич не ми и хрумна да му искам на заем дюшека. Ами, отпадна ми купуването на надуваем дюшек и помпа.

# 1 366
  • София
Ами когато искаш нещо от партньора си, го искаш за общото благо. Примерно да отидете на почивка заедно, да направите ремонт, за да ви е по-хубаво жилището, да купите жилище. Да направите нещо заедно, като общ проект.
А като включиш режим "аз ще се оправя сама", просто е.ваш всичко, което сте заедно.

# 1 367
Ммда. Колкото повече една жена прави нещата сама, толкова повече осъзнава, че не й трябва тоя мъж. Даже я товари повече, отколкото ако е сама. И е така, развод. Ама това грешка на жената ли е... Мне. Ако мъжа е бил мъж и си е поемал своята част от отговорността и тн. е нямало да се стигне до там.
Аз имах огромното желание да живея с бащата на детето ми до края на живота си, ама той го направи невъзможно, защото трябваше да избера детето и себе си или него. Е, много ясно какъв е избора.

# 1 368
Ами когато искаш нещо от партньора си, го искаш за общото благо. Примерно да отидете на почивка заедно, да направите ремонт, за да ви е по-хубаво жилището, да купите жилище. Да направите нещо заедно, като общ проект.
А като включиш режим "аз ще се оправя сама", просто е.ваш всичко, което сте заедно.
Хубаво, ама този "режим" е придобит. С оправен, инициативен и трудолюбив мъж въобще не ти идва на акъла да поемаш  и неговите задачи. Той няма да ти позволи.

Yellow flower, искаш да кажеш, че много си се съобразявала с хорското мнение. Това е съвсем различно.

Понеже в темата цял ден се обсъждат пари, пари, пари и аз приех, че искането пак е свързано с пари.

# 1 369
Ако имаш неограничено количество пари, можеш да си позволиш всичко, което искаш и няма нужда да натоварваш никой с изисквания за къща, силикон, детегледачка, чистачка и т.н.
Дадох примера с гледането на дете, в резон с мнението на Веси, че се е научила да иска и от родителите си. Нямам предвид себе си, аз съм безкрайно щастлива, че вече освен от приятно прекарване на времето, нямам нужда от нищо, а и дори и да се появи някаква нужда, Вселената ми помага да я покрия.
Говоря принципно за връзките. За деленето на сметките, за самотата. Когато не получаваш помощ от един мъж, следва логичния въпрос: за какво ми е този мъж. За това е добре мъжете да се възпитават да се грижат, за да бъдат нужни. Иначе много ясно, че всяка жена може да се оправи и сама с всичко. Ама нали да не сме самотни е темата.

# 1 370
Начи, ако държите да видите мъж на първа среща черпи ли, предлагам прясна методика от моя роднина на възраст за женене. Излязла с някакъв ергенин, ма явно плана го мислили в движение и нашта рекла след като се поразходили: "Оф, са се чудя у майка ли да ходя да ям, у леля Инк лии..." и оня я поканил да седнат някъде и почерпил. То и ние не я бяхме канили, ама нямаше да я оставим гладна, ако беше дошла. По празниците се мъкнеше с един, все у нас идваха. Харесала му атмосферата и храната. Чича бърка коФтейли, леля мята пържоли. Живот! Не е като да цака по 100 евро за вечеря навън човека. После стана ясно, че бил от перманентно безработните, нашата лисица пък пестелива - да не е луда тя да го черпава. И тамън дето се вика се привързахме и го натири.

# 1 371
Ако имаш неограничено количество пари, можеш да си позволиш всичко, което искаш и няма нужда да натоварваш никой с изисквания за къща, силикон, детегледачка, чистачка и т.н.
Дадох примера с гледането на дете, в резон с мнението на Веси, че се е научила да иска и от родителите си. Нямам предвид себе си, аз съм безкрайно щастлива, че вече освен от приятно прекарване на времето, нямам нужда от нищо, а и дори и да се появи някаква нужда, Вселената ми помага да я покрия.
Говоря принципно за връзките. За деленето на сметките, за самотата. Когато не получаваш помощ от един мъж, следва логичния въпрос: за какво ми е този мъж. За това е добре мъжете да се възпитават да се грижат, за да бъдат нужни. Иначе много ясно, че всяка жена може да се оправи и сама с всичко. Ама нали да не сме самотни е темата.
Извинявай, ама теорията ти е манджа с грозде. Тръгнахме от това, че жените трябвало да искат, разбрахме, че ти се е искало, ама сама си се спирала, сега стигаме до Вселената и възпитанието на синовете от майката. (Не вярвам да вярваш в превъзпитаването на възрастни мъже).
Богатите също плачат, като сложиш парите на пиедестал не си подсигуряваш автоматично щастие и любов. Обратното е възможно.

# 1 372

Ама като плачат си бършат сълзите с пачки пари Grinning

# 1 373
Абе хора,живеем в един и същ свят, мисля. И света ни е материален, колкото и да не се иска. Парите са средство, което ти купува свободата. Елементарно. Такава е системата и не можем да избягаме от нея. Ние живеем в нея. И сме системата. Като работиш и ти плащат, си в системата. Тва е. И не можеш да не си, щото ще умреш. Значи научаваш как работи системата и плейваш по правилата. Нямаш друг избор.

# 1 374
Вярно е, че парите купуват свобода. Имаш пари, свободен си да живееш както ти искаш. Обаче само това не стига, душата си жадува любов. Не подмазване, заради парите, не лиготене и хахо хихи с 200 уж приятели, дето утре ще ти забият нож, не уважение и преклонение заради известност или талант, а чисто човешка двупосочна близост.

Защо мислите си личи кой пише като обичан човек, в мир със себе си и света и кой се дърля за спорта, щото е намразил всичко под слънцето, компенирайки каквото му липсва.

# 1 375
Всъщност парите купуват свобода, когато са си наши. Ако чакаме някой да ни дава пари за маникюр и да ни "помага" за сметките, това е обратното на свобода.
Ако стигна дотам да търся мъж, на който да разчитам да ми покрива базови нужди, ще съм заета да си повиша доходите, а не да ходя по срещи.

За мен човек, независимо мъж или жена трябва да се стреми да е самостоятелен и да може да справя сам в живота без да се надява някакви случайни хора да го подпомагат финансово по пътя. Това е свободен човек, другото е зависимост, което за мене е по-страшно от смърт.

# 1 376
Вижте сега, на 50 сет години всички нормални хора сме абсолютно независими, изгледали децата и изплатили ипотека,с работа и пари, които ни стигат. За да не си така, трябва да си тотален мързел. Нали няма две мнения по въпроса.
Обаче от 20 до 50 в различните периоди от живота, едва ли всички са били 100% независими. И за този период имането на любов е означавало и да има кой да ти даде 500евро, образно казано, при нужда. Не твърдя, че за всички е така, казвам при мен как е било. И ако не си бил възпитан да си поискаш, няма кой да се сети.
За това и като отидеш на ресторант и мъжът плати сметката, това е заявка, че е готов и да се погрижи при нужда, че не е стиснат. Говоря за отношения, които сега стартират, после какъв ще е живота, никой не знае.
Ако ходя на среща и всеки път всичко си делим е явна заявка, да не се иска нищо от този мъж, което за мен е предпоставка да се прекратяват отношенията.
За любовта: много мъже са ми казвали, че ме обичат, без никакви действия от тяхна страна, даже и като излезеш на среща и си прекарат добре, пак се влюбват. Ама за мен това нищо не значи.
За дърленето: аз никога, с никой не се дърля, по никакви въпроси. Видя дискусия. Изразявам собственото мнение, което не съвпада с околните. За това на среща се излиза с хора, с които сте на едно мнение. Така стана ли по-ясно.

# 1 377
Всъщност парите купуват свобода, когато са си наши. Ако чакаме някой да ни дава пари за маникюр и да ни "помага" за сметките, това е обратното на свобода.
Ако стигна дотам да търся мъж, на който да разчитам да ми покрива базови нужди, ще съм заета да си повиша доходите, а не да ходя по срещи.

За мен човек, независимо мъж или жена трябва да се стреми да е самостоятелен и да може да справя сам в живота без да се надява някакви случайни хора да го подпомагат финансово по пътя. Това е свободен човек, другото е зависимост, което за мене е по-страшно от смърт.
Браво, Бабри!
Подчертаното важи за всяка възраст и от висотата на това да може да се оправя сам и да покрива нуждите си сам може да търси нещо равностойно или по-добро за него. Иначе двигател ще е нуждата, а тя прави недобри избори.

# 1 378
То трябва ли да си искаш забрави да е любов. Има ли любов искаш да даваш, искат и на теб да ти дават.

Дърлянето е повече символика за стерилност на емоциите. Дори и да не се дърляш в буквалния смисъл, емоционалната стерилност прозира, също и натрупаната жлъч, разочарования, омраза и т.н. В другия спектър топлите хора също си личат, дори само по начина на изказ, незлобливост, ларж са към настъпилите ги, звучат къде по облагородено.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 08:26 от vяsko

# 1 379
Точно така, Vяsko. Благодаря, че напомни нещо толкова просто и същевременно вярно.

Общи условия

Активация на акаунт