Дано да не доживея деня, в който ще седна на една маса с жена и ще я оставя да си плати сметката

• 31 102
  • 1 955
  •   3
Отговори
# 1 575
За всички заинтересовани - жена съм. Животът е бил благосклонен към мен и ме е срещал все с добри хора. Не ми се е налагало да работя като студентка (то и специалността ми много не позволяваше). Може би затова не държа толкова много на парите. Донякъде разбирам тези, които от ранна възраст е трябвало да се борят за хляба, че толкова меркантилно гледат на живота. Но нека не налагат мирогледа си на останалите. Борбата за хляб може много да изкриви представите за света.
Относно уикенда и екскурзиите с децата - мисля, че претенциите са необосновани. Бегла позната (със секс екстри) и собствените ти деца! Ясно е нормалният човек кой ще предпочете.

И реши, че на всички живота е бил като твоя ли?
Значи теб може чичко паричко те е гледал, на другите не може Mr. Green
Донякъде разбирала...Joy
Аз пък като съм учила и съм работил, не съм била щастливка като теб.
Как го разбираш като не си преживяла никакви финансови сътресения.
Ако седна да ти разказвам, лошо ще ти стане, но пак няма да разбереш, няма как, трябва да го изпиташ.
Кой на кой налага?

# 1 576
Мен винаги са ме дразнили разни връзкарчета и мамини синчета. Искал примерно да следва еди какво си, но мама казала друго и...кво да са прай. После искал да работи друго, но го наредили еди къде си, ко да са прай. Искал да си купи апартамент с хубавата заплатка, но мама рекла: Абе, я си стой тука. И той - ко да прай - седи си. И на сухо си седи. Дойде ред да плати сметката и пак си седи и си чака рестото 20 стотинки всичко на всичко. Ей такива родители, дето много са се грижили за децата си, такива мечешки услуги им правят. Или казано с други думи, и грижите трябва да си имат някакви граници.

# 1 577
Елора и аз не разказвам, то е все едно да се хвалиш колко са ти удобни обувките, на човек с ампутирани крайници.
Синът ми има един приятел, дето му казва: брат, аз не съм като теб, нямам твоите възможности, нямам тази подкрепа, която имаш ти. Обаче е мъжкар, казва го като факт, без да драматизира. А тук мъжете за една вечеря уреваха света, е как да не те дразнят такива неща.
Инк, напълно съм съгласна.

# 1 578
  • София
Е от това най ме е страх. Тайни финансови операции. Пък и явни.
Особено на по-голяма възраст. За мен/нас - почивка с една нощувка за 100 евро. За децата му - ваканция от 10 дни в чужбина.
Разбира се, трябва да дава за децата си, ама се получава малко хмммм.

Ха, ето че дойде много по-важна и щекотлива тема от плащането на първа среща. Приоритетите в харченето на неговите пари. Докато от първа среща лесно можеш да си тръгнеш, да направиш същото от отношения, които са добри ...

Въпросът по-скоро е кога индивидуалните пари стават и общи пари. Защото ако всичко стои на ниво гадженца е едно, ако се върви в посока съжителство например, е друго. Когато стане дума за общи разходи, които са неминуеми в една връзка, тогава въпросът кой колко ще вложи става неизбежен. И ако единият влага 90% от своето в общото, а другият 90% в друго негово, напълно е възможно да има недоволство. Изобщо, колкото и да го играем големи романтици и нематериалисти, парите са факт от живота и без тях не може. Не биха имали значение само ако единият е много богат, но и ларж, а тук се видя, че второто е доста под въпрос.

# 1 579
Chuby, който много подбира - мастурбира. Тая предпазливост за която говориш е продиктувана от атавистичния страх на българина да не се мине. Иначе казано - нон сенс. Мъж, който ще чака половин година жена да му пусне вероятно има много ниско самочувствие. Аз на такъв няма да разчитам да ме носи на ръце ако бях жена. Шест месеца! Кое е това, което ще научиш за някого чак на шестия месец?

# 1 580
За всички заинтересовани - жена съм. Животът е бил благосклонен към мен и ме е срещал все с добри хора. Не ми се е налагало да работя като студентка (то и специалността ми много не позволяваше). Може би затова не държа толкова много на парите. Донякъде разбирам тези, които от ранна възраст е трябвало да се борят за хляба, че толкова меркантилно гледат на живота. Но нека не налагат мирогледа си на останалите. Борбата за хляб може много да изкриви представите за света.
Относно уикенда и екскурзиите с децата - мисля, че претенциите са необосновани. Бегла позната (със секс екстри) и собствените ти деца! Ясно е нормалният човек кой ще предпочете.

И реши, че на всички живота е бил като твоя ли?
Значи теб може чичко паричко те е гледал, на другите не може Mr. Green
Донякъде разбирала...Joy
Аз пък като съм учила и съм работил, не съм била щастливка като теб.
Как го разбираш като не си преживяла никакви финансови сътресения.
Ако седна да ти разказвам, лошо ще ти стане, но пак няма да разбереш, няма как, трябва да го изпиташ.
Кой на кой налага?
Ако под чичко-паричко разбирате родителите ми, да, така е. Родителите ми са се погрижили да имам безгрижно следване.
Ама не разбирам защо обвинявате мъжете в какво ли не (скъсаняци, лешници и др. подобни). Значи мъжете ви дължат материална подкрепа, а родителите ви - не?
Финансови сътресения и други страхотии (лошо да ми стане) и затова като ви види още и мъжът следва да отвори портфейла!!! Не разбирам.

# 1 581
Да бе, ще зарибявам някоя 6 месеца по чата и накрая да се окаже, че не ми харесва на живо. Или ще се окаже разтреперана като чуе за пари. Хайде няма нужда.
Иначе да, и по повече съм си писал с някои, но ми е било без особен интерес или са били далече. Една даже искаше да ми идва на гости от другия край на България без въобще да съм си правил труда да я лъжа или омайвам, даже и бях казал, че не искам да започвам нещо дето едни 400 км ще са ни постоянна пречка. И се беше засилила тя да идва след около половин година чатене, момиче на 17-18. Мисля, че накрая техните я спряха, иначе нямаше да я върна, а и беше готина от снимките.

# 1 582
Момиче на 17-18 Fearful , ти на колко години си

# 1 583
Ок, Муси била жена, но пламенната защита на това комунистическо равноправие, дето хем мъжа и жената равни, хем жената тегли каруцата със задълженията, ми идва соц и не ми говори за хора с възможности.

В което няма нищо лошо.

Пътувам/ буржоазна привичка - и не мога да цитирам по-предишни мнения, но Муси няма подход на жена, чийто роднини от мъжки пол са били грижовни и заможни. Щеше да е свикнала със спокойствието мъжа да осигурява всичко като нещо съвсем нормално.

Сега, и при нас се е случвало жената да поеме семейството докато мъжа специализира в чужбина, така че имала я е и тази роля, но после се е отблагодарявала многократно, тая семейна инвестиция

# 1 584
Е от това най ме е страх. Тайни финансови операции. Пък и явни.
Особено на по-голяма възраст. За мен/нас - почивка с една нощувка за 100 евро. За децата му - ваканция от 10 дни в чужбина.
Разбира се, трябва да дава за децата си, ама се получава малко хмммм.

Ха, ето че дойде много по-важна и щекотлива тема от плащането на първа среща. Приоритетите в харченето на неговите пари. Докато от първа среща лесно можеш да си тръгнеш, да направиш същото от отношения, които са добри ...

Въпросът по-скоро е кога индивидуалните пари стават и общи пари. Защото ако всичко стои на ниво гадженца е едно, ако се върви в посока съжителство например, е друго.
Докато не заживеят заедно е едно и също. Вървенето в посока съжителство, ако четеш форума и какво споделят съфорумките, е нещо без определен срок. Даже самите съфорумки са казвали, че предпочитат 2-3 дни заедно и след това всеки в къщата си. Което като логика води до разделни бюджети. Или пак съм в грешка? Wink

# 1 585
Ок, Муси била жена, но пламенната защита на това комунистическо равноправие, дето хем мъжа и жената равни, хем жената тегли каруцата със задълженията, ми идва соц и не ми говори за хора с възможности.

В което няма нищо лошо.

Пътувам/ буржоазна привичка - и не мога да цитирам по-предишни мнения, но Муси няма подход на жена, чийто роднини от мъжки пол са били грижовни и заможни. Щеше да е свикнала със спокойствието мъжа да осигурява всичко като нещо съвсем нормално.

Сега, и при нас се е случвало жената да поеме семейството докато мъжа специализира в чужбина, така че имала я е и тази роля, но после се е отблагодарявала многократно, тая семейна инвестиция
Не знам защо го приемате толкова лично. Може да звучи противоречиво, но аз всъщност не работя. В предпенсионна възраст съм. С останалата част от битието ми нямам намерение да ви запознавам. А, и нито семейството ми, нито семейството на сина ми имаме ипотеки.
Толкоз за подхода ми на жена от социализма.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 12:33 от Musy1234

# 1 586
Момиче на 17-18 Fearful , ти на колко години си
На 20 бях тогава

# 1 587
  • Шоплука
Биги точно мъжете, дето напират за бърз секс са подозрителни, че са уморени от маструбацията.
Пък и какво лошо има в маструбацията, не разбрах?
Според мен и ти и rf22 / дето тука е щастливо женен с двама сина, ама според мен е на 25 год, даже може и по-млад/ сте хора, които не търсите сериозни връзки, а драпате за бърз и евтин секс. В стил - що да плащам, като някоя може да ми пусне безплатно. Разбирам ви, но пак казвам нямате нищо общо с хора като мен.
Ние сме от друга планета - бавни, търпеливи, изчаквателни търсачи.
Не търсим бърз и евтин секс.
И мъже такива има - търсят си сериозни връзки, имат търпение и не бързат. Дали на линията за бързо повикване си имат някоя за едно бързо, докато търпеливо преследват желаната - вероятно - но когато се съберат с нея, останалото отива в коша.
Това са мои предположения. А може и да няма друга - това също е индивидуално - за мен търпението е злато в любовта. Така и едните и другите не се занимават с хора дето не са това, от което имат нужда.

# 1 588
Точно стабилното и добре осигурено семейство дава тази увереност и независимост.
В такова семейство съм възпитана и по-голяма любов и уважение досега не съм видяла. И двамата работеха, дядо ми имаше много добре платена и трудоемка професия. Научена съм на труд и усилие. Но дребнавост, стискане и цигания никога не е имало. Много се работеше, но и много се разполагаше. И, да, това дава едно страхотно спокойствие и атмосфера в такъв дом.
Няма караници за пари, няма скандали, няма дребнобитовост. когато имахме проблеми – се сяда на масата и се говори, обсъжда се. Ако си малък, само слушаш, ако не можеш да дадеш отношение.
И най-важното – мъжът в семейството беше изключително ларж, грижовен, насърчаващ знанието, ученето, развитието. Пари за образование или бизнес ще изрови света, но ще ти даде.
Та.
Като съм следвала – не съм работила. Близките ми ме осигуряваха и взимах за тогава съвсем нелоша стипендия за успех. В общежитие никога не съм живяла.
Тогава бях с ученическата си любов – бащ ана детето ми. С който връзката ни продължи 13 години. А той беше толкова ревнив и задушаващ, че ме последва в град ана следването ми.
Та какви чички.
Колкото повече една жена е със стойност и ценности, толкова повече ще е ситна цедката.
И - да! Мъжът в началото на срещите плаща сметката.
После, ако се стигне до връзка – всяка двойка има собствена динамика. Ще се разберат кое как е добре И за двамата щом са стигнали да са заедно.
//
Много са 6 месеца. Със сегашния ми приятел писахме 1 месец и той дойде от друга държава да се срещнем.
Иначе, такива дето натискат веднага и на момента, обикновено са загорели сексогонци.
Лошо няма, ако си на тази вълна, защото си наясно, че не очакваш нищо от такива и чао-чао.

# 1 589
Муси, разбира се, че родителите са длъжни на децата си и за това казах, че в моя балон, младите момичета или си работят или ги издържат родителите. Никоя не ходи с паричковци. Няма такова нещо. Отглеждам момчета, не познавам чак толкова много млади момичета, така че мнението ми може и да не е меродавно. Но синът ми никога не ми е казвал, някоя негова приятелка да ходи с мъже за пари. Просто такова нещо няма сред младежите.
Тук мъже на 40-50 години твърдят, че жените са златотърсачки, аз такова нещо не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт