Дано да не доживея деня, в който ще седна на една маса с жена и ще я оставя да си плати сметката

• 31 130
  • 1 955
  •   3
Отговори
# 1 590

Ако под чичко-паричко разбирате родителите ми, да, така е. Родителите ми са се погрижили да имам безгрижно следване.
Ама не разбирам защо обвинявате мъжете в какво ли не (скъсаняци, лешници и др. подобни). Значи мъжете ви дължат материална подкрепа, а родителите ви - не?
Финансови сътресения и други страхотии (лошо да ми стане) и затова като ви види още и мъжът следва да отвори портфейла!!! Не разбирам.
Браво.
А други хора не могат да учат, точно защото нямат такива като теб и се налага да се борят за всеки залък хляб. И си ценят парите.
Нещо което ти не стопляш, гледаш с насмешка и се подиграваш, че търсят човек, който да им е подкрепа в живота.
От моя баща примерно подкрепа не съм видяла. Само лоши неща. Ще  ти изправя косата, ако ти кажа. Ако ти си имала подкрепящ и любящ, то моя ми се разкрещя като дете, защото си отразях парче от скъпоценната му луканка Grinning Това е една от невинните му простотии.
Може би затова имам лошо отношение към мъжете и почти не се занимавам с тях.
Всички са ми скъсаняци, лешници и всякакви боклуци.
Е, може да има свестни, ама аз такъв не съм срещнала.
Малко като извънземните.
И къде съм казала, че мъж трябва да отваря портофейла още на първа среща и да ми мята стотачки за моите финансови сътресения, за които на първа среща не бих и коментирала.
Ама ти си на някаква твоя си планета.

Елора и аз не разказвам, то е все едно да се хвалиш колко са ти удобни обувките, на човек с ампутирани крайници.
Синът ми има един приятел, дето му казва: брат, аз не съм като теб, нямам твоите възможности, нямам тази подкрепа, която имаш ти. Обаче е мъжкар, казва го като факт, без да драматизира. А тук мъжете за една вечеря уреваха света, е как да не те дразнят такива неща.
Инк, напълно съм съгласна.

Право в десятката. Миси 1-4 същата работа. Трагично е.

Chuby, който много подбира - мастурбира.

При маструбирането е гарантирано свършването.
Иначе не.
Тъй че няма лошо.
Та ако примерно не подбирам и взема първия смотльо дето секса му трае минутка, аз пак ще опра до маструбация.
За какво ми е тоя пухльо.

# 1 591
Чичко-паричко дойде в ред на мисли, че не можех да си обясня и през студентските си години ли съфорумките са очаквали такова парично обгрижване от партньорите си. От студент на едната стипендия какво можеш да искаш? Ако държиш на парата, точно чичко-паричко е твоят човек.
А иначе, да. И около сина ми младежите и девойките са свестни и амбициозни. От темата оставам с впечатление, че животът деформира характерите. Не към по- добро.
Дописвам. Към Елора:
Не проектирайте лошия си личен опит върху целия свят. Това е лошо и за вас. Има толкова добри хора около вас. Не ги отблъсквайте заради предишни травми. Добронамерено и със съчувствие ви го казвам.

# 1 592
Муси, разбира се, че родителите са длъжни на децата си и за това казах, че в моя балон, младите момичета или си работят или ги издържат родителите. Никоя не ходи с паричковци. Няма такова нещо. Отглеждам момчета, не познавам чак толкова много млади момичета, така че мнението ми може и да не е меродавно. Но синът ми никога не ми е казвал, някоя негова приятелка да ходи с мъже за пари. Просто такова нещо няма сред младежите.
Тук мъже на 40-50 години твърдят, че жените са златотърсачки, аз такова нещо не виждам.
На мен пък винаги ми се е струвало по-грозно това родителите да те издържат на по 25, 30+ години, пред това да имаш партньор, с който се обичате и той плаща сметките.

# 1 593
  • Шоплука
Чичко-паричко дойде в ред на мисли, че не можех да си обясня и през студентските си години ли съфорумките са очаквали такова парично обгрижване от партньорите си. От студент на едната стипендия какво можеш да искаш? Ако държиш на парата, точно чичко-паричко е твоят човек.
А иначе, да. И около сина ми младежите и девойките са свестни и амбициозни. От темата оставам с впечатление, че животът деформира характерите. Не към по- добро.

Тука вече и аз ще се включа.

Драга/драги - не всички студенти живеят на една степендия, не всички са бедни. Ти понеже явно не си в тези кръгове не можеш да схванеш.
Много са деца на богати/заможни хора, апартаменти им купуват където следват, имат си пари, живеят си охолно.
Толкоз.
Не всяка млада студентка е имала чичко-паричко, такива имаха само бедните девойки от прованса. Те на софийските дупета няма да ти казвам какво им правеха да се фотнат в Ялта или да се фотнат в на даде жипа Ауди/Мерцедеса - това обаче не важи за всички.
Бедни студенти имаше два вида - едните бачкаха, другите проституираха. НО и студенти имаше дето нито бачкаха, нито проституираха, нито живееха на буркани от село и не дружаха с никакви други, освен с тези от собственият си кръг, само момчетата от време на време организираха както го казваха лов на п-ки из Студенски град с подробности дето ако ги напиша вече наистина ще ме баннат.

# 1 594
Ами, не, тогава не държах лично аз на парата. Обаче, после се оказа, че аз бях от позицията с добрите доходи и кредитите за семейството. От тогава – не съм. Включвам се определено, освен с най-важните, но неглижирани в темата – подкрепа, съвет, лоялност, грижа, обич И пари. НО! Вече само до определен момент и обем. Смятам, че мъжът трябва да е мъж и да може да се грижи за семейството си. Точка.
Който не му харесва това – свободен е да си ходи.
И – да, цедката ми е в началните срещи ТОЙ да плаща. Иначе, няма по-натам.
А той какво си мисли за мен или прави сметка – не е мой проблем.
Ако не му харесва – чао.

# 1 595

Тука вече и аз ще се включа.

Драга/драги - не всички студенти живеят на една степендия, не всички са бедни. Ти понеже явно не си в тези кръгове не можеш да схванеш.
Много са деца на богати/заможни хора, апартаменти им купуват където следват, имат си пари, живеят си охолно.
Толкоз.
Не всяка млада студентка е имала чичко-паричко, такива имаха само бедните девойки от прованса. Те на софийските дупета няма да ти казвам какво им правеха да се фотнат в Ялта или да се фотнат в на даде жипа Ауди/Мерцедеса - това обаче не важи за всички.
Бедни студенти имаше два вида - едните бачкаха, другите проституираха. НО и студенти имаше дето нито бачкаха, нито проституираха, нито живееха на буркани от село и не дружаха с никакви други, освен с тези от собственият си кръг, само момчетата от време на време организираха както го казваха лов на п-ки из Студенски град с подробности дето ако ги напиша вече наистина ще ме баннат.
Не знам в какви среди се движите. Аз съм завършила сериозна специалност преди много време. Но не сме имали сред колегите нито "софийски дупета", нито провинциални колежки, които да проституират. Явно е въпрос на среда, все пак, защото синът ми завърши преди 2 години, а пък за такива работи не съм чувала. То, в интерес на истината, измет винаги е имало.

# 1 596
Подкрепям Муси, че има много добри хора, които винаги са готови да ти помогнат. Аз съм такъв човек и има много такива хора около мен, а и лешниците животът винаги ги поставя на мястото им. Не е случаен израза: хитрата сврака с двата крака.

# 1 597
Бедни студенти имаше два вида - едните бачкаха, другите проституираха.
Чуби, Чуби, твоят опит си е твой, любопитно ми е да те чета, обаче прекаляваш с генерализациите. Извън София имаше един куп елитни гимназии, от които студенти ставаха болшинството завършили. Млади, умни, образовани, начетени и да, тогава в 90-те и бедни. Такива бяха времената. Бедни, но достойни момичета и момчета. Къде с бачкане, къде с помощ от родителите, основно като храна, завършиха и се реализираха. Проституцията е манталитет, не опира просто до липса на пари.
Сега не е по-различно, когато си свършил работата по възпитанието на децата ти, въпреки меркантилните времена, в които живеем.

# 1 598
Много е смешно, когато хора, които с носталгия си спомнят летата и ваканциите при баба, на село, говорят за прованса и провинциалните девойки. Това по принцип. Просто не се усещат. Все едно тях майките им са ги родили направо на жълтите павета Simple Smile
Нямам никого конкретно в предвид.

# 1 599
Послеееден валс … сбогом, любима …

Понеже ще ударят ключа да ви кажа, че за мен беше много полезно да участвам в тази тема. Не защото се обогатих и си разширих светогледа, а защото разбрах с какви хора общуваме тук във форума.

# 1 600
  • Шоплука
Елиф нали и аз това написах - едните бачкаха, другите проституираха. И да бъда кристално ясна - нямам нищо против второто, ако някой така си го е преценил, и живота и д-па си е негов/негова - но да ми се обяснява, че ги нямало ...имаше ги и то доста.

В по-голямата си част, хората излизащи от бедните среди са нагли, безцеремонни, простаци / никакво образование не може да замаже тази тяхна простащина/, натегачи и алчни търсачи на мангизи дето цепят стотинката на две.
В по-малката си част, хората които идваха от бедността, са работливи, организирани, честни, борбени, предприемчиви.
В по-голямата си част хората произтичащи от заможните среди са - щедри, образовани, културни, разумни, недребнави
В по-малката си част са сноби, алчни, надменни, агресивни

# 1 601
Проституцията е манталитет, не опира просто до липса на пари.
Сега не е по-различно, когато си свършил работата по възпитанието на децата ти, въпреки меркантилните времена, в които живеем.
Това!
Всичко останало следва.

# 1 602
Дописвам. Към Елора:
Не проектирайте лошия си личен опит върху целия свят. Това е лошо и за вас. Има толкова добри хора около вас. Не ги отблъсквайте заради предишни травми. Добронамерено и със съчувствие ви го казвам.

Пак рекламираш обувки на човек без крака Stuck Out Tongue Winking Eye
Както казах не съм срещнала такива мъже.
Не съм и на 20 години, а на доста повече.
Не казвам, че всички са лоши.
Но като срещнеш не един, ти става ясно.
И някак си почваш да се отвращаваш.

# 1 603
Аз нито бачках до 3-ти курс, когато отидох в чужбина, нито проституирах, нито съм мъкнала буркани. Да приема ли тогава, че съм била богата или поне от дребната буржоазоия? Защото, честно, до този момент не го знаех.
А, още по-странното, как така завърших с отличие без ценностна система, със случайни връзки от време на време и правейки секс за удоволствие без да струва някакви пари за някого. Наистина не ми го побира акъла, гледайки какво се пише тук. Осъзнавам, че и повечето жени в България явно са виждали истински купон само на филм. За друго хич да не отварям дума.

# 1 604
  • София
Въпросът по-скоро е кога индивидуалните пари стават и общи пари. Защото ако всичко стои на ниво гадженца е едно, ако се върви в посока съжителство например, е друго.
Докато не заживеят заедно е едно и също. Вървенето в посока съжителство, ако четеш форума и какво споделят съфорумките, е нещо без определен срок. Даже самите съфорумки са казвали, че предпочитат 2-3 дни заедно и след това всеки в къщата си. Което като логика води до разделни бюджети. Или пак съм в грешка? Wink

Да, съгласна съм, че е резонно бюджетите да са отделни преди съжителството. Но периодът преди него все пак е показателен какво може да се очаква, когато то настъпи. Тоест, ако на единия не му остават пари да отделя за партньора преди съжителството, едва ли това ще се промени. Така че ако някой не го устройства, е редно да си направи сметката навреме.

Общи условия

Активация на акаунт