Дано да не доживея деня, в който ще седна на една маса с жена и ще я оставя да си плати сметката

• 30 065
  • 1 951
  •   19
Отговори
# 1 890
Но основното на което съм ги научила е да се радват на живота, да ценят хората и хубавите моменти, защото те са важни.
С това съм напълно съгласна.
И като вметка - каквото и да говорим на децата, те се учат от това, което виждат в къщи. Дърлят ли се мама и тате за пари, тате подарява ли цветя на мама с повод и без, как се държа мама когато тате остана без работа, ценят ли взаимно успехите си, подкрепят ли се, за да стигнат до тях и т.н., и т.н.

# 1 891
Е аз не работя борсов играч, ходя на работа, а през свободното си време се наслаждавам на живота. Не съм вълк и не искам да бъда. Агресията ми е чужда, стремя се към баланс. Различни сме.

# 1 892
  • Шоплука
ЧС - тоест една жена като си подсигури сама жилище, достатъчно доходна професия чак тогава трябва да си търси мъж, така ли?
Защо да не важи същото за мъжете?

Т.е. старите правила си остават в сила - за да омъжите ви трябва зестра, дали тази зестра ще е вашият чеиз / съвременият фиш за заплата/, жилище или друго.
А за мъжа да може да осигури изхранване, подслон и защита на семейството.

Какво се случва ако вие, като жена, увредите здравето си след раждането? Напълнеете? Имате сериозни колебания в либидото? Толкова сте уморена от грижите по децата и къщата, че нямате сили зъбите да си измиете, камо ли да задоволявате мъжа си в леглото?
Варианта същият този мъж да се оглежда за друга е 90%, да ви изостави - 95%.
Мъжете даже си имат принципи - една у дома, една навън и още една по възможност, когато може.
Мъжете няма какво да ги жалим - в основата си те са едни вечно недорасли деца, егоисти и използвачи.
И такива дето още се държат за полата на мама.

Съвсем малък процент от тях са отговорни, грижовни и защитници. Това е реалността. Това показва и статистиката на самотните родители.
Мъж се прекарва през иглени уши - ето един завет от баба ми - иначе дертове големи че има.

# 1 893
С агресивните съм агресивна, с благите съм блага.
При шамар не обръщам другата буза, а връщам с 3 шамара.
//
Истината с парите е някъде по средата – база, средство и спокойствие. Самоцел – болнаво.
Любовта – задължителна за връзка. НО.
Без широко затворени очи.
Всичко е в баланса и личните граници.
Човек не бива да губи себе си нито заради друг човек, нито заради пари.

# 1 894
Чуби, какво представляват съвременните "иглени уши", според теб?

Сега, както масово живеят заедно докато са гаджета, много лесно се разбира кой е отговорен, на какво можеш да разчиташ, кой се скатава, как и в какво си пасвате.

# 1 895
А защо продължават да живеят заедно и създават и семейство, когато очевидно нещата не са такива?

# 1 896
  • Шоплука
Чуби, какво представляват съвременните "иглени уши", според теб?

Сега, както масово живеят заедно докато са гаджета, много лесно се разбира кой е отговорен, на какво можеш да разчиташ, кой се скатава, как и в какво си пасвате.

По-скоро виждам друга тенденция - масово си затварят очите за недостатъците за другия, защото от самотата повече ги е страх.
В стил - то винаги ще има нещо ...те всички изневеряват ...ами то не може само с пари да се живее ...ами той/тя това и онова направи, но нали в една връзка трябва да се правят компромиси ...
Хиляди и хиляди затворени очи още в периода на опознаването, влачене с години на безпереспективни отношения, страх да изискваш, да искаш, да налагаш очаквания, от същият този страх - къде ще намеря такъв, аз като не съм такава и онакава ........
И така се изтъркаля времето. Имам достатъчно такива примери. Много жени се свиват да искат, да изискват, да поставят условия. И става лошо.
За мен - една жена никога не трябва да прави компромиси със себе си, в това което иска.
И да поставя ясни условия. Категорично да ги отстоява и да не вярва в Дядо Коледа / той ще се промени/.
Мъжете уважават решителните жени. Ако един мъж не е решителен с Вас, не си губете времето.

# 1 897
ЧС - тоест една жена като си подсигури сама жилище, достатъчно доходна професия чак тогава трябва да си търси мъж, така ли?
Защо да не важи същото за мъжете?
Ами хубаво е да важи, къде съм казала друго? Казах, че здравата връзка е между равни. Но не ми харесва жена без нищо да се цели в охолство чрез мъжа си, защото това я прави зависима и я принуждава на компромиси.

Т.е. старите правила си остават в сила - за да омъжите ви трябва зестра, дали тази зестра ще е вашият чеиз / съвременият фиш за заплата/, жилище или друго.
А за мъжа да може да осигури изхранване, подслон и защита на семейството.
Не точно. Зестрата се е давала на мъжа, а самоосигурилата се жена си остава такава и активите си остават нейни. Що се отнася до подслона, изхранването, почивките, колите и прочее за мен трябва да са общо дело. При нас в семейството всичко е общо като в различни периоди единият или другият е бил водещ.

Какво се случва ако вие, като жена, увредите здравето си след раждането? Напълнеете? Имате сериозни колебания в либидото? Толкова сте уморена от грижите по децата и къщата, че нямате сили зъбите да си измиете, камо ли да задоволявате мъжа си в леглото?
Вече съм отминала тези рискове - на възраст съм, когато и да стане ще е нормално, а няма да е повод за развод. Хубавото е, че все още е някъде в бъдещето. Ама и да стане ще делим на две и толкова.
Варианта същият този мъж да се оглежда за друга е 90%, да ви изостави - 95%.
Мъжете даже си имат принципи - една у дома, една навън и още една по възможност, когато може.
Мъжете няма какво да ги жалим - в основата си те са едни вечно недорасли деца, егоисти и използвачи.
И такива дето още се държат за полата на мама.
Ееее, тук вече мина в някакви обобщения, дето са клишета. При нас който от двамата да се разболее другият ще си го гледа.

Съвсем малък процент от тях са отговорни, грижовни и защитници. Това е реалността. Това показва и статистиката на самотните родители.
Мъж се прекарва през иглени уши - ето един завет от баба ми - иначе дертове големи че има.
Ама то е хубаво да се прекара през иглени уши, ама не само (и даже не основно) по параметъра пари.

# 1 898
Защото хората са различни и това, което за мен е неприемливо, за друга е.
В друга тема прочетох за някаква инфлуенсърка, която на съвместните снимки с гаджето си му замазвала лицето, щото не го харесвала в лице, само в тяло Joy

Чуби, все пак разкажи за днешните "иглени уши", плийз.

# 1 899
Че кое е това друго? Сигурна съм, че осъзнаваш, че за масата обикновени жени като мен и теб са важни едни и същи неща и няма отклонения. И все пак - някои се примиряват, а други - не. Защо?

# 1 900
  • Шоплука
В друга тема прочетох за някаква инфлуенсърка, която на съвместните снимки с гаджето си му замазвала лицето, щото не го харесвала в лице, само в тяло Joy

Чуби, все пак разкажи за днешните "иглени уши", плийз.

Ама хора вие сериозно ли си губите времето с инфлуенсъри? Нали ви е ясно, че това е сценарии, който да дава наклон на хора без акъл?
В миналото / 80те/ пишеха идиотски любовни романи за глуповатите жени, сега с инфлуенсърки действат, щото даже и да четат ги мързи вече.
Нямам намерение да давам съвети за най-глупавият пласт на обществото, лумпените на Карл Маркс - те не могат да се променят и служат на властта за точно определени цели.
Могат да бъдат манипулирани по всякакви начини, то си има цели отдели с психолози дето знаят как да управляват такава незряла психика. Даже вече и хора няма, а направо ИИ в социалките, явно съвсем е затъпяло положението.

За иглените уши писах вече - именно правенето на компромиси в една връзка е най-голямата грешка.

# 1 901
За иглените уши писах вече - именно правенето на компромиси в една връзка е най-голямата грешка.

О, пак го даваш на едро. Аз пък казвам, че неумението да се правят компромиси убива повечето връзки.
Обаче с уговорката, че компромисите са два вида - принципни и незначителни. И много хора бъркат двата вида и се разделят за глупости, които даже не са им проблем реално.

# 1 902
  • Шоплука
Няма такова нещо - незначителни компромиси.
Няма такова нещо - разделят се за глупости.
Щом се е стигнало до раздяла, за едната страна обикновенно това съвсем не са глупости.
Това е стар изтъркан трик на скапаните мъже
 - еее пия бира с приятели, напивам се от време на време - на всеки се случва ... / после това случване зачестява и се оказваме във връзка с алкохолик/
- ти от шега не разбираш ли / когато пуска съвсем ясни обидни коментари по нейн адрес, с ирония и сарказъм - но ги приравнява като шеги/
- е всички мъже заглеждат красивите жени, какво толкова / абсолютно невярно, ако вие сте Жената за един мъж, той има очи само за вас/ ...

Може да се обобщи с една песен -
When a man loves a woman -
Или още една по съвременна песен, да стане по-ясно
https://www.youtube.com/watch?v=RpzxmwPz_50
-

# 1 903
Че кое е това друго? Сигурна съм, че осъзнаваш, че за масата обикновени жени като мен и теб са важни едни и същи неща и няма отклонения. И все пак - някои се примиряват, а други - не. Защо?
Не съм съгласна.
Пример: аз почти не пия и не толерирам мъже, които редовно го правят. Имам познати, които и те пият наравно с мъжа, някои повече, не им пречи. Втори пример: стоенето посред нощ, за да се играят видео игри го намирам за неприемливо, моя колежка геймърка така се омъжи. Сега тя промени този свой навик, но мъжа й не. Тя е ок. Трети пример: отношението към парите. За Чуби е на живот и смърт, за мен те са необходимо зло. Без тях не може, но не ми движат живота, не са ми критерий за избор на мъж, приятел, авторитет.

# 1 904
В темата само Чуби и Жълтоцветка са вманиачени на тема пари.
Другите мъжете ги ползваме по предназначение.
Което, разбира се, минава през доброто възпитание, олд скуул кавалерството и мъжествения маниер.

Пиша само за да вметна че аз например обноски нямам - не че имам лоши, а просто са сведени до минимум. Тегаво ми е и максимално си ги спестявам, като и ако ми се наложи. А ако ги имам го правя съзнателно и със замисляне (защото от вътре по никакъв начин не идва).
Сега, не казвам че в хубаво да в така, но е факт. Естествено и не ми се е налагало да имам от много отдавна, в контекста на срещи със срещуположния пол.

Общи условия

Активация на акаунт