Парфюмни размисли и страсти - 303

• 14 241
  • 223
  •   5
Отговори
# 210
Всичко се променя, или се движим напред или оставаме с пещерняците край огъня и цъкаме с език как нищо не е същото.

Днес подуших най-доброто съчетание на цветя и мед в парфюм, поне за мен. https://www.fragrantica.com/perfume/Nectar-Olfactif/Etoile-de-Bali-90876.html

За щастие нищо животинско върху моята кожа, освен може би зверската трайност. Усещам цитрусите осезаемо, и при първото пръскане бях убедена, че има тубероза или иланг-иланг.
Колебая се дали да не натисна спусъка Joy

# 211
Тази прелест в София има ли къде да се пробва?

# 212
Аз си купих Jadore Edp. Надявам се да е траен, защото трите последни парфюма, които си купих за пролетта и лятото, не бяха. Единият е Blooming Bouquet, той не се усеща колкото и да сложиш, Splendide, който вече изпръсках 50 мл за под два месеца. Усещаше се само след заливане първите 5 мин, когато излизам от къщи. И Fleur de Pecher Karl, който е топ от тези три - вода от чешмата. Него ще го изхвърля направо. От Дъглас са ми и трите.

# 213
Аз си купих Jadore Edp. Надявам се да е траен, защото трите последни парфюма, които си купих за пролетта и лятото, не бяха. Единият е Blooming Bouquet, той не се усеща колкото и да сложиш, Splendide, който вече изпръсках 50 мл за под два месеца. Усещаше се само след заливане първите 5 мин, когато излизам от къщи. И Fleur de Pecher Karl, който е топ от тези три - вода от чешмата. Него ще го изхвърля направо. От Дъглас са ми и трите.

Букетът винаги е бил нетраен. Имам остатък от първата бутилка, миииии половин час е сияжът му.

# 214
  • Sofia
Моят Splendide е от Германия,  но същата работа.

# 215
Такъв е Splendide, иначе мирише много хубаво. предишните Шансове не бяха никак слаби и нетрайни.

# 216
При мен се захлади. Вчера беше 19°, а днес 17°C, и извадих Womanity. ❤️
Вечен е този аромат, и от всичките му вариации най-много харесвам първообраза- дървесен, солен, и с много смокини. Разкош!
Бутилката ми е прясно отворена от тази година, но я придобих преди 5-6 години. Не знам що за батч е, но ми е идеална. ❤️
Не знам дали жегите ще се върнат, или ще е нормално, хладно, чешко лято.
Затова и летните ми парюми стоят- лятото е 4 седмици, които никога не са в последователен ред.

# 217
Имам въпрос, а то има и нова тема! Мерси, за което Simple Smile Та въпросът ми е, някой да е пробвал Chanel N5 edt в новия флакон? Има ли разлика със стария? Новата бутилка много ми допада и И се чудя и докато се чудя на този си взех и Byredo Gypsy Water, доста е нетраен, но ароматът ми харесва.

# 218
  • Шоплука
Иииии начи Дез с това Womanity - на мене ми мирише на рибен магазин. Специално ходих да го диря, да го пробвам.

И тук е студено - за лято - вчера, понеже търся парфюм, който като се полея с него, след като съм се изпотила като животно в залата, да мириша пак добре - та пак да си похваля Келвинският Контрадикшън.
От по-бюджетните, щото и Шанел 19 върши тая работа, ама се стискам за него.

# 219
Днес дойде и Taurus Gold Nº 17 на SCENT OF STARS. Определено е за студено време.

Скрит текст:

# 220
  • Шоплука
Не мога да си представя парфюм за бици да не е woody - хич не го свързвам с цъфнали пролетни ливади ...трябва да е тежък, земен и сериозен аромат.

# 221
  • София
Имам въпрос, а то има и нова тема! Мерси, за което Simple Smile Та въпросът ми е, някой да е пробвал Chanel N5 edt в новия флакон? Има ли разлика със стария? Новата бутилка много ми допада и И се чудя и докато се чудя на този си взех и Byredo Gypsy Water, доста е нетраен, но ароматът ми харесва.

Пробвах го, когато излезе, но и в студени дни като мартенските, нямаше никаква трайност. После пазарувах някъде нещо и ми дадоха виалче, пробвах го в по-топло време месец май - същото. Признавам си, че бих го купила единствено и само заради бутилката.

# 222
  • The Evergreen State
Все по-рядко нещо ново ми привлича вниманието до степен да ме накара да се разкарам специално да го тествам в мола, но сега като споменахте новото Chanel 5 EDT, ми се доиска да го пробвам. Подсетена от вас се напръсках днес и с моя Chanel 5 L'eau. Имам 5цата в три варианта - L'eau, EDP и Premier, обичам ги и трите много и определено не ми трябват повече 5ци, но чуя ли за тази линия съм привлечена като с магнит.
Изненадана съм, че казвате че е нетрайна новата формула, ако имам път към мола ще го тествам. По принцип всички Шанели на мен са трайни, включително и Splendide. Напръскан на блотер, аромата стоя в чекмеджето в което го прибрах с дни.
Marigold_ траен е J'adore Edp, и аз си го поднових наскоро, нямам проблем с трайността му.

Сутрин обичам да преглеждам статиите във Фрагрантика с кафето. Попаднах на статия за някакъв парфюм с магнолия, авторката споделяше, че има детски спомени от аромата на магнолия като била на курорт на Черноморието, но от руската страна. Изчетох статията докрай, макар че не беше кой знае какво. Имам подобно на нейното изживяване преди няколко години на курорт в щата Аризона с портокаловия цвят, от тогава го обичам много и го търся в парфюм, но покрай това се замислих - макар, че обичам всякакви цветя, цветните парфюми са ми най - любимите от всички - няма друга миризма която да обичам повече от аромата на липовия цвят, на люляка и на розите, напомнят ми за България (новия J'adore L'or ми е събирателен и на двете миризми - и на липа и на портокалов цвят, един от любимите ми е). Всеки път се радвам като разбера, ако в някой парфюм има българска роза.

Добавям тук още една статия която ми грабна вниманието, не нося често Love Chopard, но споделям същите чувства и мисли за него.

https://www.fragrantica.com/news/A-Sane-Witch-s-Little-Rose-Gard … Lovely-25675.html

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 07:49 от Athena

# 223
Вчера и аз имах повод да се разкарвам из мола и изфъсках по себе си де що съм чела или ми хване окото.
Не се траех накрая. И май нищо не ми грабна окото, а ще видя дъното на сегашния ми парфюм...
Та, понеже харесах на дъщеря ми Sol De Janeiro 87 - кокос има в приятна доза, видях, е най-близкият парфюм до него е  Maison Margiela Replica Beach Walk -  вашето мнение какво е за него ?

Общи условия

Активация на акаунт