Парфюмни размисли и страсти - 303

• 21 451
  • 367
  •   8
Отговори
# 345
Като става дума за Шанел, има ли друг страстен почитател на Allure?

Отдавна не съм влизала в темата, днес поглеждам - отворила се е дискусия за Chanel  - любимият ми бранд 😊
А що се отнася за Allure , тази пролет го поднових - харесвам повече EDT от EDP - парфюмната вода ми е по- креместа, а тоалетната я обожавам, по- шлейфова е според мен . В годините толкова много парфюми минаха покрай мен, особено последните години с това нишово нашествие си дадох сметка, че най- добре инвестираните ми пари са за Chanel ( не всичко от тях, но имам много любимци )
Allure Sensuelle съм го подновявала 3- 4 пъти, Coco EDP ми е абсолютна класика, Сосо Mademoiselle всички версии, от Шансовете отново Chance EDT ми харесва повече от EDP, в този бранд най- ясно долавям разликите между EDP и EDT, от ексклузивната серия имах Coromandel EDT, каня се на EDP версията, имам и  Rue Cambon , новата версия
Скоро с Allure EDT получих комплимент от една млада девойка за парфюма - мисля, че сред модерните напоследък удове, шафрани и мускуси, глътка свеж въздух впечатлява 😄

# 346
  • BG-DE
Вчера най-накрая успях да пробвам черешовия ЛВЕБ и съм доста разочарована. Черешата е компотесто водниста и много бързо утихна до нещо доста близко до първия Еликсир но по-тихо и не така присъствено, а след около 2 часа почти нищо не се усещаще от него, за разлика от първия вариант който пръснах на другата ръка. Много ме заплени теменужения Еликсир, чак не мога да си обясня защо ми отне толкова време да открия красотата му но пък една 100-ца вече пътува към мен 😊

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 14:32 от Menerva

# 347
  • Sofia
Beige не можах да го нося, мед в парфюми ме задушава.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 23:55 от Karen

# 348
Много съм нетърпелива за новата Барения Barenia Pleine Fleur - веднага я взимам на сляпо - не искам и да я мириша - знам, че ще ме плени.
И аз, като Дез, без Coco Mademoiselle intense не оставам - в Еконт ме очаква поредната 100 милилитрова бутилка. Това е ароматът на моята младост - винаги ми е приятно да го усещам около мен и върху мен . Мисля, че за него съм получавала и продължавам да получавам най-много комплименти.

# 349
  • София
veka, напълно съм съгласна с теб, защото така го възприемам аз и е това излъчва на моята кожа. Върху друг, може да е съвсем различен. Запомних "срещата" си с него, защото очакванията ми бяха съвсем различни. 🌼

Не споря за ничие усещане на парфюм, Магде. Beige е чудесен парфюм, просто трябва да се отчита времето, в което ще се носи и поне за мен е най-красив в ранна, хладна пролет.
Сега излязох и си сложих Chanel 22 и си припомних, че той също е доста сладък.

# 350
Chanel Chance edp преди 20 години беше прекрасен.
Сега не е същият аромат изобщо, променен е оттогава. Не е до това, че се мени вкусът ни, помня го много добре, купувала съм си по 100 мл доста пъти и го ползвах с години.
Преди 5 гoдини примерно си купих тоалетната вода, беше също много хубава, сега и тя е променена и не ме впечетлява. Сякаш Chance edp и еdt си приличаха повече с това, което бяха пред 20 години допреди 5-6. Някъде оттогава са бледи копия.
Eau Tendre edp си ползвах с удоволствие сравнително скоро, Splendide това лято.
Coco Mademoiselle edp намирам за траен и секси, за рождения си ден получих Intense, който не че не харесвам, но не колкото първия. Сега за лятото не ми харесва.
Всички други парфюми на Chanel не ме впечатляват. Но то е толко индивидуално.

# 351
От Шанелите си оставих само N5 L'eau. Харесвам цитруси и с него се чувствам много дама, по кукленски, свежа.
Мъчно ми е за Mademoiselle Intense. С огромно желание го придобих, но ми миришеше на една бишва шефка, много неприятен човек и така и не успях да се откъсна от тази асоциация и го продадох. Сега не мога да го намеря на сносна цена и ме е яд.

Може ли да памаля да споделите мнение за Phlur? По спомен, това е най-новата марка представена в Сефора тази година и си мислех че ще предизвика интереса ви. Тъй като аз не съм вече в София и съответно не мога да пробвам, разчитам на вас. 💐

И малко новини:
Повечето парфюми показани по-долу нямат все още профили във Фрагрантика и затова не съм добавила линкове.
Успях да пробвам няколко от тях.
Valentino Vendeta - много мех, плосък, нищо вълнуващо. Не ме впечатли, нито ми хареса. Зимен, ванилия тонка, нещо такова.
Diesel - има нещо в него, което ми напомня тийн ,янг адулт годините ми и ми допадна. Не точно като за покупка, но ще го имам в предвид.
Товия Хо На Клое Кардашиян. Много слаб и скучен. Първия е най-хубав.
Kenzo Eau Ambrre - трябва да тествам отново. Наличен е в Дъглас, но предния път като тествах не успях да му обърна подобяващо внимание. Обичам амбър и ще го пробвам отново за да заформя мнение.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 18:19 от Lale_Lili

# 352
Mademoiselle Intense, ползвате ли през лятото? Mademoiselle edp ми беше супер за лятото, тогава ми харесваше най-много, Intense май през зимата.
Купих си Jadore edp и го редувам с Bloomig Bouquet в последно време.

# 353
Аз съм го ползвала. Не ми пречи, харесва ми и лятото, ама на другите им пречи. 🤭🤭🤭
Особено като почнат да кашлят след мен. 🫣

# 354
Аз го ползвам всесезонно ..... За мен единствената разлика е , че интенз е по-дървесен, а класическият с по-цитрусово начало, но е толкова осакатен от първообраза от 2001, че спрях да го купувам откакто излече Интенз-варианта... Нямам търпание и за новият Coco Mademoiselle, но не искам да си представя дори каква ще му е стартовата цена - брррр.....
След мен кашлящи не е имало, само - оооо, много хубав парфюм ......

# 355
 Чета ви и ви завиждам..
Аз съм пробвала 2-3. И всички от тях върху кожата ми след няколко часа миришат....на...нещо, което на мен на мен не ми харесва. И най-важно и на мъжът ми също...

# 356
Mademoiselle Intense, ползвате ли през лятото? Mademoiselle edp ми беше супер за лятото, тогава ми харесваше най-много, Intense май през зимата.
Купих си Jadore edp и го редувам с Bloomig Bouquet в последно време.
Интенза дори и зимата рядко го нося, има нещо, което ме дразни леко, един такъв по-кремест, по-натрапчив и плътен ми идва.Виж в Coco Mademoiselle EDP съм влюбена от 20 години и ще ми остане любов до гроб. 😁 Развива се чудесно и през лятото при мен, всесезонен го определям за себе си, нищо ретро не намирам в него - класиката си е класика, а класата си казва думата, разкош в бутилка! 🥰

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 16:49 от cabochard

# 357
Хубава тема сте подхванали - Шанел. Една от най-любимите ми парфюмни къщи изобщо, въпреки, че може да се смятат ретро. От Шанел имам най-много парфюми в колекцията си, но не ги ползвам всесезонно. Например, за мен Chanel N19 и Chanel N19 Poudre ми идват задушаващи в летните жеги, стават тежки и гъсти някак, като разбира се, това са си лични усещания. Най-харесвам лятото Chanel N5 защото е някак въздушен и мирише на чисто. Алюр и Мадмоазел са ми любимци както и Sycomore. Chance линията ми е по-настрани от вкуса, като изключвам първообраза, струва ми се най-интересен от всички останали.
И понеже споделих, че се чудех за новия Chanel N5 edt, ами не се стърпях и си го взех. Не намирам особена разлика с предишния като аромат, но наистина май трае по-малко.

# 358
  • Бургас
Днес съм яко напръскана с Коко Мадмоазел едп, и се отбих до Дъглас.Напръсках на блотер Ла Бомба целия хол ухае на него, издуха с 200 Коко Мадмоазел! Намирам нещо много екзотично в Ла Бомба и въпреки, че е особен и не е за всеки нещо ужасно много ме влече към него.Много е различен от всичко друго и май ще си го купя, МНОГО СИЛЕН! Преди съм го тествала и на кожа, трайността му е феноменална, ако искате парфюм, с който да ви забележат, това е той.

# 359
Току що си купих желаният една година Prodigy Mind Games и съм щастлива!
Шедьовър е!🤍

Общи условия

Активация на акаунт