Силоз (Silo) - сезон 3 👨‍🚀

• 8 169
  • 182
  •   1
Отговори
# 135
35 години прекарва сам Джими в силоз 17 преди Жулиета да се появи.Разказаха на Трой/Даниел за Жулиета,че е излязла да чисти и е стигнала до силоз 17 благодарение на недефектните ленти изолиращо тиксо.Сега се сетих,че в книгата се казваше,че газът който им пускат уж за дезинфекция при излизане за чистене е с наноботи и реално те убиват през дефектните ленти човека,а не въздуха както им се иска да вярват хората в силоза.Тук май не го споменаха това.Та наблюдавали са Жулиета,но не са очаквали това,Виктор я е подценил.В предвид че в внучка на Даниел,много голяма грешка,не може да не са проследили родословието на Хелън.
Шарлот е с изтрита памет,сега се казва Сюзан в силоз 1.Абе играят си с хората като с пионки,мислят се за куклуводи.Интересно къде е кукуто милиардера в цялата работа в силоз 1,в книгите го няма.

# 136
Това със Сюзан и Трой също е брутална илюстрация на извратения проект. Дори брат и сестра не могат да се познаят, заради това, че не помнят миналото си и не знаят кои са. Даниел не успя да разбере моралните задръжки на родната си сестра. Излиза, че е достатъчно да унищожи спомените на човек, за да можеш да го контролираш напълно. И все пак, бъгове има и в тази схема.

# 137
Всъщност наноботите не само изтриват спомените,а и потискат определени зони в мозъка.Кара ги да са като войници,подчиняват се,без критично мислене и собствено мнение един вид.Но както се видя,не действа на всички и е нормално,радвам се че Шарлот не е забравила себе си,Жулиета също не се даде до последно,както се вижда в трейлъра и Даниел се завръща.

# 138
Наистина извратено е това с паметта.

Лещичка, ама тогава защо Бърнард умира?

# 139
  • Sofia
Наистина извратено е това с паметта.

Лещичка, ама тогава защо Бърнард умира?
Те и него го "дезинфекцираха'' с наноботи на излизане.

# 140
Ами в книгата я няма тази "саможертва",но него го напръскаха с газа преди да излезе въпреки че не беше с костюм.Или ще го махнат или в някъв момент Жулиета ще се усетят че сами си пускат отровата преди да излезнат навънка.Не случайно силоз 17 седяха минути спокойно на хълма докато не пуснаха дроновете.Те реално излизат всички навън и никой не пуска газа за "дезинфекция" при излизане.

# 141
  • София
И едното и другото.
Газа който им пускат преди да излязат е смъртоносен, но ако се наложи и навън пускат облак нанити. Както сега направиха от Силоз 1 със Силоз 17. Нанити + стрелба с дроновете.

# 142
Брутална касапница.
А го видяхме само на компютър.
Имам чувството, че може и реално да ни дадат откъс.
Издразни ме как каза - изключете звука

И тия операторите как си управляваха дроновете и трепеха хора. Все едно играят компютърна игра.

# 143
  • Berlin
То и сега е така, в реалния живот.

# 144
То и сега е така, в реалния живот.

Тоест?
Вече има такива дронове и някой "геймър" си стреля!!!
Има ли наистина?

# 145
  • Sofia
Е, нали там във войната с Украйна ползват дронове.

# 146
Аха...много не чета за тази война, че ми писна и ме натоварва.
В началото следях, но ми идва много, после и не само Украйна. И други конфликти.

Директното убийство и за войник е страшно.
Говорила съм с войници. За някои може да е трудно. Има психопати виреят в такава среда.
Но им е тежко да им се е налагало да убиват. Не са същите. До живот.
А тука са дистанцирани.
Извратено е.
Но технологии не винаги помагат.

# 147
  • Варна
То и в Газа е същата работа.

# 148
Най-големият проблем на човечеството са самите хора и никакви проекти по изолация не могат да променят човешката природа. Вижда се и че след 250 години има престъпници, хакери, властолюбиви, умни, глупави и т.н. Да не говорим и че тези, които правят това уж за доброто на хората, са пълни психопати. С измама да вкарваш хора вътре. Да разделиш бременна жена и съпруга й, да му триеш спомените и да го ползваш за екзекутор. Да избиеш 10000, защото не спазвали някакъв пакт, който те не са избирали и т.н.

# 149
Ясно е, че  е психопат с мания за власт и контрол.
И за съжаление е имал пари и то достатъчно за да си изпълни мечтите.

Общи условия

Активация на акаунт