Измама? Затворени студиа Alcazar / VIM Studio (Лазерна епилация)

• 646
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета! Искам да попитам дали има други потърпевши от лазерни студиа Alcazar Studio, които наскоро се преименуваха на VIM Studio (сайтът им е epilation.bg)? През декември 2024 г. си закупих онлайн пакети. Започнах процедурите в студиото им в Студентски град през февруари 2025 г. Имах запазен час за днес, но се оказа, че студиото е абсолютно затворено и няма никой! Телефоните им са напълно изключени от една седмица, а когато се опитах да вляза в сайта им, видях, че клиентският ми профил с цялата история и оставащи часове е изтрит. Във Facebook страницата им е абсурдно да се пише – администраторите активно следят и трият всеки негативен коментар на излъгани клиенти в рамките на минути, за да скрият следите си и да не се вдига шум. Изтриха и моя коментар. Пускам тази тема, за да видя дали има и други изгорели тук. Моля ви, ако сте в същата ситуация, пишете в темата, за да се свържем и да подадем колективна жалба към КЗП и Прокуратурата за измама в големи размери! Нека не ги оставяме да се измъкнат и утре да отворят под друго име.

# 1
Здравейте, аз също ползвам техните услуги и нямам никаква информация какво се случва…

# 2
  • Пловдив
Аз също съм потърпевша… Днес имах час и студиото бе затворено. А на всичкото отгоре, точно снощи купих още процедури към тях…. УжасТ!!! Ако нещо решите по-сериозно да правите, насреща съм да се включа.

# 3
Здравейте, аз също имам процедури към тях, но всички телефони са изключени.
Това е качено в страницата им.

"Уважаеми клиенти,
Поради необходимост от реорганизация на дейността на дружеството, студиата временно преустановяват работа.
Всички закупени пакети и предплатени процедури остават напълно валидни.
На всички постъпили запитвания, съобщения и обаждания ще бъде отговорено, като ще бъде предоставена необходимата информация относно организацията на последващото обслужване.
Благодарим Ви за разбирането и търпението."

Последна редакция: чт, 09 юли 2026, 15:40 от Дани Дочева

# 4
Аз закупих пакет 6 процедури през април 2026. Направихме първата в началото на май месец (обекта в Дружба 2) и трябваше на 7.7 да отида за втора процедура, но телефоните са изключени и никой не отговаря във ФБ. Студиото беше заключено, без никакви рекламни табели, без работно време или каквата и да е била информация какво се случва.

# 5
Здравейте! Аз също имах записан час за днес. Изпратих им официален имейл:
Уважаеми представители на ВИМ Студио,
На 09.07.2026 г. имах предварително записан час за процедура по лазерна епилация в 15:30 часа. До последния момент не бях уведомена по надлежния ред, че този час няма да се състои.
Обичайна практика е ден преди процедурата да получавам напомнящо съобщение чрез Viber. Този път такова не получих, което ме усъмни и по собствена инициатива проверих Facebook страницата Ви. Единствено по този начин случайно разбрах, че дейността на студиото е временно преустановена. Едва впоследствие получих Viber съобщение от непознат телефонен номер, с което бях уведомена, че записаният ми час се отменя.
Ако не бях направила тази проверка, щях да се явя в уговорения час пред студиото, без изобщо да бъда предварително уведомена за отмяната. Освен това, в подготовка за процедурата бях извършила цялостно обезкосмяване на зоните, включени в предстоящата лазерна епилация – подготовка, която изисква време и усилия и която се оказа напълно излишна поради липсата на своевременна информация от Ваша страна.
От публикуваното от Вас съобщение разбирам, че студиото временно преустановява дейността си поради реорганизация, като същевременно заявявате, че всички закупени пакети и предплатени процедури остават валидни.
Уведомявам Ви, че разполагам със закупени и предплатени пакети за лазерна епилация, включително за цяло тяло и интимни зони, които към настоящия момент не са изцяло изпълнени и представляват значителна предварително заплатена от мен сума.
В тази връзка моля в срок до 7 календарни дни от получаването на настоящия имейл да ми предоставите писмен отговор относно:
- кога ще бъде възобновена дейността на студиото;
- по какъв начин и в какви срокове ще бъдат изпълнени предплатените от мен процедури;
- как ще бъде организирано записването на нови часове;
- в случай че изпълнението на услугите е невъзможно – по какъв ред и в какъв срок ще бъде възстановена изцяло заплатената от мен сума.
Надявам се въпросът да бъде разрешен доброволно, коректно и в разумен срок. В случай че не получа писмен отговор, не бъдат изпълнени поетите към мен задължения или не бъде предложено реално решение относно предплатените услуги, ще бъда принудена да предприема всички предвидени в закона действия за защита на правата и имуществените си интереси. Това включва подаване на жалба до Комисията за защита на потребителите, както и предприемане на необходимите съдебни действия за възстановяване на заплатените от мен суми, заедно с всички произтичащи от това законови последици.
Моля цялата последваща комуникация по случая да бъде извършвана писмено на настоящия електронен адрес.
Очаквам Вашия отговор в посочения срок.

С уважение,
 Христина Машева
0899169520

Общи условия

Активация на акаунт