Клуб на многодетните родители - Пълна къща (6)

• 13 934
  • 329
  •   1
Отговори
# 105
    Здравейте!!!Това за дискусията,искам да отида,хайде с мен!Кобо нека се организираме за това мероприятие,първо защото ще присъстват много медии,второ защото сигурно ще има и представители от правителството,и трето защото до колкото разбрах на последната среща,тази жена ни подкрепя,затова е редно да застанем зад нея!За другите неща още не съм ви изчела...Но и за пикника съм с вас!Този път надявам се всички да сме с вас!!!

# 106
  • София
Момичета,оказа се,че нашия тати няма да е в София на 3.06. и по тази причина нямаме превоз за пикника  Sad Пепи все ми казва "Така е като не изкараш една книжка..." И така,ако някой иска да води игрите да каже,ще му ги изпратя.
А за тениските,ще се разберем да дам парите на някого,който да ги даде на този,който ще ги събира.ама как се изказах...
Съжалявам,че немога да се включа в проявите следващата седмица  Cry

# 107
  • Не съм от тук и съм за малко
Нашите планове са да бъдем на пикника.
Не е ли добре да се обмисли резервен вариант за дъждовно време  Wear Umbrella, как мислите? newsm78

# 108
Я да се преброим колко сме се нагласили да идем на пикника?
Да видим има ли смисъл да пускаме покана към всички съфорумки.

И за предаването в понеделник по ТВ7 мълчите като риби. То вярно, че е доста мокро навън, но пак ли ще ме оставите аз да се пържа? Нека отиде някой друг.

А и Цоцоланка ми обърна внимание на това. Някой да иска да дойде с мен?

Аз ще дойда само с децата, защото моят мъж също ще е липсващ.
А какво е това за ТВ7 newsm78 Нещо съм пропуснала.
И аз си мислех каква ли е прогнозата за 3 юни и какво ще правим ако вали?

# 109
А какво е това за ТВ7 newsm78 Нещо съм пропуснала.

Момичета, имаме покана от ТВ7 за участие в предаването на 1 юни между 15 и 17 ч. Ще става дума за това, какво е да имаш повече деца, радости, грижи, ежедневие, евентуално отношението на държавата и обществото. Ще бъде приятно, водещата е добронамерена, обстановката - предразполагаща. Кой иска да участва?

За варианта лошо време на 3-ти... Според мен зависи колко души ще се съберем. Ако сме много, да отложим събитието за 9-10-ти. Ако сме малко, може да се наместим в някой по-голям детски център. newsm78

# 110
   Хайде да се организираме нвещо за утре!За дискусията със г-жа Христова,на тема за семейството...Тя ще се състои от 11часа в зала 7 на НДК!!!Който иска да дойде,нека пише!

# 111
Аз ще бъда в 11 в зала 7 на НДК.

Специални поздравления за Галчеbouquet
Днес  сутрешния блок на БНТ бяха гости Цанко Дулевски и Христина Христова - по повод днешото събитие. Водещата (Ралица) ги разпитваше за семейната политика и цитира изказването на "една многодетна майка, която ни беше гост" Wink, че няма политика по отношение на работещите и осигуряващите се родители. Чуваме се! Е, гостите пак го извъртяха, но нейсе.

# 112
На основата на Отвореното пространство на Празника и предишните ни обсъждания написах това обобщение, което имам намерение да връчвам днес наред на дискусията. Съжалявам, че няма време да го обсъдим още веднъж, но като цяло сме говорили за тези неща, а за конкретния случай не успях да го направя по-рано. Можем да го редактираме и допълваме за следващите ни стъпки.

ПЪЛНА КЪЩА – Клуб на многодетните родители
към Асоциация РОДИТЕЛИ

ПЪЛНА КЪЩА –Клуб на многодетните родители към Асоциация РОДИТЕЛИ е неправителствена организация на семействата, решили да отгледат качествено повече от две деца. Ние сме хора, които работят, плащат данъци и се осигуряват, инвестират в здравето и образованието на децата си, защото те са най-висшата ни ценност. Ние не чакаме някой да поеме нашата отговорност по отглеждането и възпитанието на децата ни, но същевременно сме убедени, че държавата трябва да подкрепя усилията, които полагаме, за да създадем бъдещите й граждани и данъкоплатци.
Няма друг начин за излизане от демографската криза, освен увеличаване броя на семействата, които качествено отглеждат повече деца. Затова смятаме, че нашият опит, нашата гледна точка – на хора, които практически са минали и продължават да минават този път – може да бъде полезен.
След редица срещи и обсъждания, след проучване на опита, който имат други страни, ние стигнахме до нашите

ПРЕДЛОЖЕНИЯ

за промяна в държавната политика по отношение на децата и семейството

1. Децата да се превърнат в център на държавната политика. Всяко решение да се преценява от гледна точка на отражението му върху децата.
2. Всяко дете е важно – да се премахне дискриминацията на децата според поредността на тяхното появяване в семейството. В момента държавата наказва родителите, решили да имат четвърто и следващо дете с намаляване на еднократната помощ за бременност и раждане, съкращаване на допълнителния платен отпуск за отглеждане на малко дете, както и с липса на каквито и да било данъчни облекчения. Редно е да се наказва безотговорното поведение на отделни родители, а не групата “многодетни” като цяло.
3. Да се въведе реално семейно подоходно облагане, което да отчита истинския брой на членовете на семейството.
4. Държавата да създаде гаранционен фонд за жилищните кредити на многодетните. Фондът да покрива лихвите и таксите по кредитите, а семейството да плаща само главницата.
5. Покупката на основно жилище и автомобил според нуждите на многодетните семейства да бъдат освободени от ДДС.
6. Държавата да създаде статут `многодетна майка - домакиня` и да плаща осигуровките на майката на базата на средната работна заплата за страната. Този статут може да бъде ограничен само до годините, в които майката има повече от две деца на възраст до 18 години и да е обвързан с критерии за качествено отглеждане на децата.
7. Да има данъчни облекчения при застраховане на децата от единия родител (да се промени чл. 29 от Кодекса за осигуряване)
8. Да се замени системата на детски надбавки с ваучери за образование и здравеопазване, чийто размер да расте с израстването на детето.
9. Да се осигурят безплатни карти за градския транспорт за учениците – това е въпрос на  равен достъп до образование
10. Да има законовоуредена възможност за намален работен ден на майката в зависимост от броя на децата, като времето се зачита за пълен работен ден по отношение на трудовия стаж. (За заплащането най-вероятно е невъзможно)
11. Да има индексация към пенсията на майката в зависимост от броя на децата и степента на тяхното образование – създаването на граждани е не по-малко важно от създаването на национален продукт.
12. Държавата да стимулира работодателите напр. с данъчни облекчения, за облекчаване труда на майките, както и за използване на нетрадиционни форми на работа – почасово, надомно, по интернет и т.н.
13. Осигуровките на майките да се поемат от държавата - така работодателите ще имат стимул да наемат майки (нещо като компенсация за отсъствията при боледуване на децата, например)
14. Работното време на детските градини и ясли да бъде наистина до 19 ч., т.е. персоналът да са длъжен да стои до 19, независимо дали има деца или не - така няма да имат повод да бъдат тормозени родителите, които поради удължено работно време (или пътуване) идват по-късно за децата си.
15. Да се намалят ваканциите на детските градини и ясли или да се осигури алтернативна форма за отглеждане на децата на работещите родители по време на тези ваканции.
16. Да се създадат условия за преминаване към едносменна форма на обучение, а в следобедните часове сградите на училищата да се използват за допълнителни занимания - спорт, изкуства, езици - за да се осмисля свободното време на децата и да отпаднат ангажиментите на майките по водене и прибиране на децата на подобни занимания из целия град.

Последна редакция: пн, 28 май 2007, 09:26 от Кабо Алма

# 113
  • Не съм от тук и съм за малко
 newsm74

# 114
Кабо Алма, супер е обобщението ти! Само за държавния фонд за кредитите не ми харесва, но аз това вече съм го казвала.

Не виждам уговорка за среща през тази седмица. Май за понеделник се е "разсъхнала" работата. Може би да остане пак за сряда. Маминка ми е пратила обяснението за детския клуб в Дианабад.
В детски клуб "Лейди" (Дианабад) е много хубаво - има играчки и пързалки за различни възрасти, има и затворено помещение (само за деца), ако случайно времето не е хубаво.
Мамите сядат или отвън, или в сладкарница Лейди, която е непосредстено до детския кът. Видимост до децата има от всички страни, а за тях, ако са вътре обаче, се грижи  прекрасен персонал Таксата за детенце е 2 лева на час.

Може би да провериш, дали няма рожден ден и направо да идваме в сряда.

За ПИКНИКА - надявам се, времето да се оправи. Но не е лошо да имаме и резервен вариант, но според мен винаги може да се "изсипем" например в Арена.

# 115
Момичета, моля ви някой да отиде на 1 юни в ТВ7. Аз, по всяка вероятност, ще съм на работа.

# 116
Една покана: http://priateli.multiply.com/calendar/item/10004

Пиши ми бързо, ако искаш билети и колко. И Моля те, дай линк към темата ви за вашия празник на 3 юни, че нещо не мога да я намеря.

Включете се бързо....

# 117
момичета, снощи напечатахме половината  от тениските, довечера след работно време вероятно ще напечатаме и другата част Така че на 31 май ще са при вас
Искам обаче адрес на когото да ги изпратя 2 големи кашона са
Най добре беше да ги пратя по някого- да не се дават толкова пари на куриер, ама никой не се обади че ще пътува за София
Я си помислете, някой ваш познат няма ли да пътува в този район???Севлиево, Ловеч, Габрово, Търново???

# 118
ПЪЛНА КЪЩА - ПЪЛЕН ЖИВОТ!!!

ПЪЛНА КЪЩА
Клуб на многодетните родители към Асоциация РОДИТЕЛИ

ви кани
на

ПИКНИК

на 3 юни 2007 година от 10.30 ч.
на Дендрариума на Витоша

Носете си
храна и напитки (за оцеляване)
одеало (за полягане)
топки,федербали, въжета и хвърчила (за раздвижване)
и хубавото настроение.

От нас - добра компания.

Нека Първи юни продължи повече от един ден!

# 119
Много хубава инициатива. Дано и времето е с нас. Вероятно ще се присъединим.

По повод поканата за 1 юни: всъщност тя е ограничена, защото пространството е малко и вече сме разпределили повечето билети, но имаме още няколко свободни, така че ако бързо ми пишете на ЛС, мога да ви запазя.

Общи условия

Активация на акаунт