АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 262
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
FlutterПри Мири проблем няма ако тръгнем в непознат за него маршрут. Проблем се появява ако тръгнем по познат маршрут, а той си е решил че иска по неговия си. Непознатото не го плаши - напротив.
А сега да го похваля - току що се навечеря /както винаги без чужда помощ/, казах му хайде да измием ръцете и той веднага хукна към банята, а после му казах да си занесе чинията за миене в мивката и той изпълни всичко /и това без да го насочвам по никакъв начин/.
Сега обикаля тука покрай мене с една кола, бръмка си и си се е заиграл едно хубаво. Е как да не му се радвам  Heart Eyes   

# 181
И Гера си знае в магазина къде какво има, от това което харесва, също предпочита пътеки, които и харесват и не иска да я отклоня. Много помни, при всеки който е влизала знае къде е имало борбони например и си иска от същото място. Тя си знае, че от там й е давано и винаги търси.
Бъбри и тя доста думички напроследък - дори си казва "Искам" и сочи с пръст или "обичам" и сочи сиренцето върху салата. Е, как да не му дадеш като каже "искам" или "обичам" - от кога чакаме така да се изрази.

Гери и тя се обслужва сама с храненето, отсервира си чинията - кога сама, кога като й кажа - разбираме и го прави. В много ситуации сме я изпробвали и го прави. И на моменти се чудя, ха сега деее все едно нищо й няма.

Герата също е много ината и проклета на моменти. Ако не е на нейното, не й се даде това, което иска може да те направи луда гъба #Crazy #Crazy #Crazy

Да са ни живи и здрави!

# 182
Мами, я кажете как се справяте при пазаруването с писаците за сладки/забранени неща? Вече без ръце останах да го мъкна ритащ и пищящ, докато мъкна и покупки и бебето....  Сега се е научил да бяга от мене и хваща пакетите със сладко и да ги разпечатва /което значи, че ще трябва да ги пратя после  #Cussing out/...въобще едно малко диване - знаете как е  Embarassed няма какво да ви описвам...

А иначе ние имаме боксерки Simple Smile От сатен  Mr. Green И много им се кефим, и сега въпреки, че е 14 градуса у дома, човека е по боксерки и бос Simple Smile
Хареса си ги в един магазин - за първи път откакто се е родил поиска дреха! Та аз реших, че ще преживея да ходи гол, след като детето поиска нещо разлино  Mr. Green
Сега трбва да изляза с децата и да пазарувам, незнам обаче как ще ходим по боксерки  Crazy ще съберем погледите пак  #Crazy ...
Айде, отивам да слагам шапки и ботуши на малкия и да видя дали ще убедя баткото поне да сложи долнището на анцунга /онова голямото за което бях писала преди/

# 183
П.П.
Докато писах това, най-малкия изровил пепелата от камината с черпак  Shocked ...абе много ми е весело сема с толкова луди деца  Joy

# 184
П.П.
Докато писах това, най-малкия изровил пепелата от камината с черпак  Shocked ...абе много ми е весело сема с толкова луди деца  Joy

Направо ни е много "весело"! #Crazy Лудите ме хващат в магазин с нея! За това почти вече не ходим.
Скоро бяхме в Метро - аз и Гера отвън чакаме таткото да дайде с чифт сандали да й мерим и купим. ЕЕЕЕее луда станах, тръшка се, хвърля строителите, ляга по земята....Вече с нея в Метро , неее Naughty Нещо не й угудихме преди да влезем в Метро и през носа ни излезе. #Crazy #Crazy #Crazy

# 185
 Grinning Ооооооооо. В магазин проблеми нямам. Направо съм за завиждане. Някой път само влизам и нищо не купувам. А иначе като му тикна нещо в ръцете да помага да го носим, много е доволен. Чак на касата го подава на магазинерката. Голям е сладур. И в магазините за дрехи слуша. Спокойно си му измервам дрешка ли било, обувки ли. Колкото и народ да има, не ми прави панаири  Heart Eyes

# 186
  • sofia
Grinning Ооооооооо. В магазин проблеми нямам. Направо съм за завиждане. Някой път само влизам и нищо не купувам. А иначе като му тикна нещо в ръцете да помага да го носим, много е доволен. Чак на касата го подава на магазинерката. Голям е сладур. И в магазините за дрехи слуша. Спокойно си му измервам дрешка ли било, обувки ли. Колкото и народ да има, не ми прави панаири  Heart Eyes

Благородно ти завиждам. Ние сме ужас в магазини, всякакви  #Cussing out

# 187
аз да ви разкажа как мина пазаруването /етапа с писаците и реването ще го пропусна - те се подразбира  Embarassed/
Прибвахме се с нови обувки /летни чехли гумени ooooh! - точно като за калта сега зимата/ и зимна пижама  Mr. Green Сега е нагласен с чехли и пижама, аз съм много щастлива - за 2 дена е сменил дрешки - вчера обу боксерки /те са му още на д-то, май трябва да купя още за да ги сменяме  Embarassed/ и днеска пижама с дълги ръкави и крачоли  bowuu

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВЧЕРА поиска да му купя дрешки! Ама ако знаете колко съм щастлива! Направо ми иде утре да ида и пак да купя нещо  Mr. Green Татито ни май като се завърне ще ни бие, имам всички шансове да пропукам де що пари има  Mr. Green ама аз съм толкова щастлива...
Може да не е дрехата която трябва да носи, ама все пак е дреха, и чехлите са си обувки нали?
Пижамата му стои като на закачалка защото е огромна, ама за мен си е много сладък! В магазина не пожела да пробва нито пижамата, нито обувките, но ги искаше да ги вземем и у дома се накичи веднага. Ох, може да ви е смешно или тъпо, ама за мен това са такива големи радости  Embarassed Embarassed Embarassed Няма как да не споделя...поне вие няма да ме приемете за луда че се хваля как сина ми облякъл зимна пижама и летни чехли, когато навън е 10 градуса  Embarassed Embarassed...

# 188
Здравейте и от мен   ние някъде  до 3  годинки   имахме този   проблем   с   обувките  много ми беше  трудно както да мерем  в магазин  а и след това да го убедя  да остави старите  тк  вече са  му малки    или  пък    вече е лято а те пък  зимни... с времето  сам   започна  да си иска  да му купувам  .След  всяка покупка  го карам да ходи да се гледа  на огледалото  и  го  хваля   колко  е хубав Laughing.

Ние  отскоро   открихме люлката изпитваше страх    качваше се на пързалка но на  люлка неискаше, сега пада  едно голямо люлеене по цял ден  а и аз сьм  щастлива  Laughing

# 189
  • София
Ох, може да ви е смешно или тъпо, ама за мен това са такива големи радости  Embarassed Embarassed Embarassed Няма как да не споделя...поне вие няма да ме приемете за луда че се хваля как сина ми облякъл зимна пижама и летни чехли, когато навън е 10 градуса  Embarassed Embarassed...
Hug Hug HugЕстественно,че не ни е смешно,напротив,всички се радваме заедно с тебе.Капка по капка-вир става. Peace
Аз проблеми с магазини и подобни нямам.Но имам друг проблем с Буби-толкова много иска да играе постоянно с Мими,че някак без да го иска и причинява болка.Не говоря в никакъв случай за разни ухапвания и подобни,нито пък я бие,просто иска да я погали примерно,но като че ли не си усеща силата и направо си я удря.И не мога да и обясня ,че не бива така.Е,това не се случва постоянно,но като иска да я гушне така силно я гушка,че ...и не знам как да и обясня на Буби?!А Мими в повечето случаи го приема за игра,радва се,но понякога си я боли...е,понякога си го и заслужава малката,щото е нахална повече от нужното. Mr. Green

# 190
Вале, защо не и вземеш куче? Мисля,че животното ще я научи да контролира натиска си -  просто, когато го заболи няма да позволява и тя с времето ще се научи newsm78

Виж как Давид се научи да не мачкоти вече кучето, когато по почна да не му се дава. Моя синковец не се радва особенно на малкия си брат, по скоро изследва чувстителността му на болка - все намира с нещо да го изпраска в главата #Crazy и после внимателно гледа дали ще плаче. И като се разплаче и му вика "Ооо, сори, сори"  ooooh! Според мен обаче го прави донякъде и от ревност...

# 191
  • София
Деси,куче не мога да и взема-да не казвам никога,че не я обичам тая дума,но не мисля.Истината е,че аз изпитвам меко казано "антипатия" към кучетата-обичам да ги гледам отдалече и по възможност вързани.Като дете ме нападна една глутница кучета,това беше една ужасяваща случка и сега изпитвам неистов страх при вида дори на пинчери без каишка.Почти всичко правя за децата си,ама за куче-мисля,че няма да мога.Дори сега,докато ти пиша,сякаш тръпки ме побиват.
Така че-давай друга идея! Mr. Green
Ето и преди малко-влизам и гледам как Буби се устремява към Мими да я гушка,ама такова гушкане...то истината е,че и дребната прекалява-бута кака си постоянно,да не би да епърва в нещо-примерно първа да се качи на колелото,или по стълбите.Та,идеята ми е,че и дребната като че ли има вина за начина на обич на кака си.Но Буби към никой друг не проявява такава "обич".

# 192
Ами може и малката да научи каката...казвай и да се дърпа или плаче/вика като я заболи. Да се сърди. Аз лепя лепенки по удареното - ей така без рана - и като удари някого лепя лепенка - за да му покажа, че така боли. Ама при нас удрянето не е от радване, а по скоро експериментиране дали другите чувстват болка май  newsm78 Може би заради сетивността знам ли...

Аз незнам дали ви писах - когато малкия си е сцепил брадата не плакал... като махаха конците също. Като го шиха обаче се дърпаше много, но незнам дали от болка, или от това, че го пипат непознати.... та предполагам затова удря  - да провери как другите реагират.
Защо не опиташ когато прегърне по-силно да слагаш лепенка на малката - така тя сама ще се опитва да не причинява болка, следващия път като се засили и види пред себе си олепената с лепенки сестричка Simple Smile Ама ги лепи по лицето и въцете - да се виждат, не на коремчето под дрешките /може и там да сложиш за обагледяване де/
Опитай, знам ли...може и да помогне. При нас, не че работи.... Удря си човека, после вика Сори, и иска "леля Пенка"

# 193
Деси, радвам се и аз за твоето щастие... сигурна бях, че ще има промени. Hug

# 194
  • София
Деси и аз се радвам за вашите успехи!  Hug

Валенце, може да пробваш с нещо, коетно си променя формата при натиск, някаква елестична топка или дори тесто. За да види, че като натиска леко, няма проблем, но като натисне силно се сплесква.

Аз от една друга тема се сещам да ви питам за показването с чужд пръст, то от признаците на аутизъм ли е? Дара особено между 1 до 2 години постояно показваше с чужд пръст. Сега много по рядко, но пак има такива наклоности.

Общи условия

Активация на акаунт