АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 765
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • София
mari_anka, знам как се чувстваш - всички знаем.Опитай да се сприятелиш ти с тези деца.Например измисли им игра в която ще има възможност да се включи и твоето дете.Например "пиян морков" или "нородна топка", може би и рисуване с тебешири.Играй и ти с децата.Може би ще се включи и твоето дете към играта.Някакси е по лесно, когато учавстваш и ти в играта.Поне на мен.Така ще обясниш по лесно някои особености на своето дете, ако има такива.Успех.

# 586
  • София
И аз така правя, участвам в игрите и е по-лесно.

# 587
Благодаря ви момичета! Hug

# 588
Hug[desi]и ние играем с една кукла ...на Супермен...но без панталони ooooh!Затова пък лесно се качва на мотор и автоможил...Пред непознати Давид се държи различно...зависи.Ако човека му хареса ,започват циркаджийскиномера,ако пък НЕ,се крие зад мен...за разлика от кучето...хвърля се да си играе със всеки.Принудихме се да ходим на безлщдни паркове. Радвам се [desi],че и вие имате напредък...а случката с терапевката виждам че те притеснява.Давид например обожава учителката си в детската градина,но като я види на улицата-се крие...

mari_anka,сладки снимчици...не се коси за случката в двора.Всички сме имали такива моменти,важното е да се усетим навреме  Hug

# 589
Здравейте. И аз да се оплача колко депресиращо ми действа понякога темата за Набор 2003. Май до сега не съм писала, само редовно ви 4ета. В главата ми само едни ваксини, хелиране, живак, диети, хиперактивност. От време на време е такава блъсканица...Но всички много ми помагате. Ние нямаме диагноза аутизъм, но във всяко дете намирам и по малко от моето.
Тази тема за ваксините "Допустимо ли е да се разрешава някой да не ваксинира...."  / не цитирам точно/ ме разстрои. Ианче бях в период на видимо спокойствие и удоволетворение.
Пожелавам на всички много спокойствие.

# 590
Здравей Jeni_Madj. Явно ти си като нас с Мири, тъй като и той няма диагноза. Но вече сме се решили и мисля вече да го водя сега наесен в София. Предполагам, че виждаш много познати черти като четеш за моето дете  Wink

# 591
По повод самото диагностициране, искам да споделя, какво ми каза една доцентка, дългогодишен преподавател и с голям опит с деца от аутистичния спектър /няма да споменавам тук имена/, от София, която наскоро беше дошла във Варна. Наблюдава Марти в продължение на час, после говорихме какво да правим и какво не, и накрая аз си зададох въпросите, които най-много ме интересуваха, а именно: "Налага ли се да правим допълнителни изследвания - ЯМР, скенер, понеже имаме само ЕЕГ", на който въпрос ми отговори, че обикновено, "нещата, които се виждат на ЯМР", имат и външни проявления, които тя не забелязва, и на този етап не е необходимо да се прави. Другият ми въпрос беше относно самото диагностициране, на който въпрос, тя каза, какво ви дава повече едно "нарушение в развитието", било то и в аутистичния спектър. Въпроса опира до това, да се попадне на добри специалисти, които да се занимават с децата ни, и такива, които да ни обучат, ние как да се справяме с възникналите поведенчески проблеми. И най-важното, на детето му трябва любов и сигурност, че е обичано и разбрано, ясни и точни правила и режим.

# 592
Здравейте и от мен  Laughing...Лятото  почети  свършва и след    заслужена почивка  на Дани  ние  пак тръгнахме на  терапия   в нов кабинет.Аз  сьщо  не сьм го  водила   в  клиниката в София на   преглед но от 3  год  го   водим на   логопед   две години работа и се   очертава  да  продьлжаваме.. да ходим.Ходим в София   на прегледи  в Александровска   заради астмата и неговия  лекар.каза  че   да не очаквам кой знае какви   чудеса    ако  отидем в клиниката.Просто  ще ли да ми кажат  че детето ми  е проблемно  което и аз  го знам  с две думи нищо... Така че    добър   специалист   там е истината  някой  който   да работи с  желание и да не се отказва когато  детето   вика     тропа  блъска и неможе да го спрат  в стаята..някой тактичен   с голямо сьрце  ..лошото е  че са малко  bouquet

Мартинче  много ми хвалят Карин дом   с  една мама  говорих  е   ходила за месец с детето на терапия там   и  имало   ефект.

# 593
  • София
Не знам с  диагностицирането дали не се отпуска допълнителни посещения в специализирани центрове. Доколкото разбрах от форума ресурсен учител не може да се отпусне без такъв протокол, може би и нещо друго, свързано с рехабилитацията на детето. Също има финансова помощ за специално дете.

# 594
Ние  живеем в Несебър   тук логопед няма  психолог сьщо  .Пътувам всеки ден с автобуса   ..   до  Бургас  а  там   кажи речи сме ги обиколили   логопедите    под  15-20 лв   свестен логопед е  мн  трудно  да намериш  в  това  вече се  убедих.Лошото е  че малко хора могат да заделят  тези пари.

# 595
Мартинче  много ми хвалят Карин дом   с  една мама  говорих  е   ходила за месец с детето на терапия там   и  имало   ефект.
Ние ходим в Карин дом от м.Октомври 2006  г. Много съм доволна от там, в смисъл, че детето започна да се занимава, да играе различни игри, да различава цветовете, формите. С говора нямаме напредък кой знае какъв, но разбирането определено е по-добре. Там се чувства разбран, а аз спокойна, че има професионалисти и хора, които искат да го разберат, и знаят как да го накарат да направи нещо.
За съжаление в нашия град, аз лично не успях да намеря добър логопед, на частна практика, който да се занимава с малки деца, и такива проблеми. За големи деца, и за по-леки проблеми има много...

# 596
Здравей Jeni_Madj. Явно ти си като нас с Мири, тъй като и той няма диагноза. Но вече сме се решили и мисля вече да го водя сега наесен в София. Предполагам, че виждаш много познати черти като четеш за моето дете  Wink
Да , pepi_r , намирам много общи черти между твоя и моя син. За диагностицирането какво да кажа...Аз засега смятам да не го водя в Сф.  100% съм сигурна, че не е аутизъм в обичайната му форма. Какво ще ми кажат, че е проблемен, аз това го знам. Ходили сме по психолози, психиатри, невролози, логопеди. Никой, нищо убедително не ми каза. За мен лично, след всичко , което съм изчела, може да се говори за моторна или сензомоторна алалия, с последваща хиперактивност. Но това никой специалист не ми го е казал в прав текст. Това е моето усещане за нещата. Гледам да се занимавам с него много, да го обичаме, и да съм спокойна , за да сме добре цялото семейство. Лекарства не давам. Само витамини, давала съм Ескимо Кидс, но от пролетта всичко съм спряла. Най- много понякога ме стряска, как може да познава всички букви, да върши толкова сложни и искащи рационално мислене неща, а в следващия момент да не прави елементарна връзка. Ходим на логопед 3 пъти седмично и смятам ,че му се отразява добре.
 А на мен много добре ми се отразява "психотерапията", която си правим ежедневно с една мама от Варна, ....за нея  Heart Eyes Hug Heart Eyes
Така, че ако имате подходящ човек, говорете си...  bouquet

# 597
  • София
И мен ме обземат мисли за най-правилния път на работа с децата. И моето дете научи много неща, но има други, които не знам как ще ги преодолее. Например приемането на "Отказ от нещо", такова пищене и търкаляне по земята, като я гледам се чудя дали има смисъл да се работи. И дори и да научи, че нещо не трябва, после идва следващото изкушение и отново е на земята

# 598
Поведенческите   проблеми  и те се овладявали    бавно ...но   малко по малко  се получава .С времето      ще спре да се тръшка  и ние сме така   всичко иска дай искам купи       вьобще думата неможе и  няма  не я  знае   .

# 599
Хей мами кажете как го парвите този прословут тест дето го пишете. Направих го но пращате ли го някъде как си изчислявате резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт