АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 398
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Flutter Отговорих ти на лични. Пиши какво се получи на теста  Party

# 601
Ще звучи глупаво но може ли да пратиш точно къде беше теста. Аз го разпечатвах и на хартия си го правих. На превода. Но самият той къде беше не мога да се сетя. Извинявай Blush

# 602
# 603
Ето и нашите резултати от теста ATEC:

I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 21
II. Социализация: 14
III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 9
IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 27
Общий результат ATEC: 87
Незнам само този резултат спрямо вашите е май плачевен Sad
Не го разбрах много много има и някакви други неща се въвеждат за диетата

# 604
Здравейте    нашите резултати    определено са по  добри от старите

I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 1
II. Социализация: 2

III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 0

IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 8

Общий результат ATEC:11

# 605
  • густо майна Филибето
Нашите нови резултати:

I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 13

II. Социализация: 24

III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 24

IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 33

Общий результат ATEC: 94

Разликата не е голяма, може да се дължи и на израстване. Доколкото си спомням, преди половин година беше 112.

# 606

Сиси, той не е плачевен.
Не е за сравнение между две деца.
Много е субективен.
Но попълнен от един и същ родител, в едно и също настроение
два пъти през определен интервал от време - например през шест месеца
дава представа за напредъка или не, за резултата от работа с
детето. Затова /и май само/ за това е тоя тест.

# 607
Wolf благодаря за подкрепата и куража. Все пак е нужно някой да ти даде старт пак напред.

# 608
  • София
Вижте нашите резултати от теста във какъв вид дойдоха.

***????? ???? ? ???? ?? ???????????***
????? ????: 23
I. ????/????/??????????????? ??????: 7
II. ????????????: 3
III. ????????? ??????/?????????????? ???????????: 8
IV.  ????????/?????????? ????????/?????????: 5

Нямам обяснение. newsm78.

# 609
Катина то по emaila и на нас така ни ги пратиха във същия вид.

# 610
Просто променете енкодинга горе от View->Encoding. Пробвайте първо да изберете  KOI8-R, после    KOI8-U, windows-1251, UTF-8. Все едно от тях трябва да е.

# 611
  • густо майна Филибето
Резултата все пак е ясен Simple Smile
Не е необходимо да попълвате каквото и да е , освен теста, изчислява го веднага.

# 612
  • София
Когато го попълвах дадох ел. поща на mail.bg.Попълних го отново и дадох друг адрес - abv.bg

Дойде си както трябва.Явно проблема е в пощата.Благодаря.  bouquet

# 613
I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 21

II. Социализация: 10

III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 13

IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 24

Общий результат ATEC: 68
Ето ги и нашите резултати. Струва ми се, че първия път като го правихме точките бяха 78 newsm78, но като не ги записах никъде.

# 614
Здравейте, ние се прибрахме благополучно от морето. Понеже казахме на почти всичките ни приятели и познати за Йони, на палатките по големите дечица само наобикаляха Йоанка и й носеха камъчета за хвърляне в локвите и й обръщаха внимание. На морето щом видеше суматоха във водата и се втурваше натам, влизаше до момента, в който стои на пръсти, а брадичката й е вирната за да не й влиза вода в устата. Радваше се страшно много на по големите деца(10-14г), които правеха звезди и се гмуркаха. Едно от момченцата ме пита- как се казва и след това много се радваше на вниманието й: Йоана, гледай сега; Йоана, виж виж какво ще направя. И двамата бяха много доволни.
Един ден на плажа се радваше на две момиченца, едното около 4-5г, а другото може би около 1,6г, обикаля, подскача покрай тях, по едно време голямото момиченце попита- тя може ли да говори, отговорих- не, не може. Йонка се повъртя още малко около тях, застана пред тях и достатъчно ясно и високо да я чуем каза- кака ( а Йоанка не говори, повтаря няколко срички, но не ги използва на мястото им, започна да си бърбори съвсем скоро), казах- да, каката си слага пясък на крачето. Тогава момиченцето ме погледна сериозно, преди беше задало въпроса небрежно, колкото да се информира за състоянието на Йони и ме попита пак - а,  тя може ли да говори?, отвърнах- знае няколко думи, но не говори така хубаво като теб. Почти веднага след това Йоанка си намери друго занимание, важното беше, че бе казала цяла дума на мястото й след като бях отвърнала, че не говори.

Ето и нашите резултати от теста:
Общий балл: 76
I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 22
II. Социализация: 24
III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 21
IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 9

От както сме на диетата виждам голям напредък за човечето, четох че сте разисквали за диагностицирането. Диагнозата ме накара да я подложа на диетата, а не предположенията ми, хем че поне от 10м преди това се съмнявах за аутизъм, бил той типичен или не.
И признавам си чистосърдечно нямаше да я заведа в Клиниката, ако не ме беше помолила Директорката на ДГ.
Деси, относно симптомите, след 2та годинка на Йони започнаха да ме мъчат разни съмнения. Сега като навързвам нещата Йони от бебе е била аутист. На 2-3м понеже я люлеехме в кошничка понякога, започна да рита съвсем ритмично с крачета за да може да залюлее кошчето сама. На около 6-7м ме буташе и не искаше да я прегръщам, тогава почувствах вина, че не съм й обръщала внимание, колкото на батко й като бебе и затова е такава. Това го преодоляхме, реших че трябва да наваксаме и започнахме да се гоним с Роско из къщи, като нейното гръбче беше залепено на корема й, държах я за да скачат заедно с Роско хванати за ръце и все такива игри дето сме близко една до друга, след всяка игра се гушкахме и гъделичкане, буби и все такива неща, предизвикващи смях. Йоанка днес е голяма гушла, също като Роско, по едно време той я гушкаше много, сега тя ходи да го преследва за да го прегърне. 
Месец, два след като проходи започна да ходи на пръсти. След 1,6г започнах да забелязвам, че предпочита да си играе сама, избягваше очен контакт, не отговаряше на името си, държеше се все едно, че не ме чува. Събуждаше се нощем и си мрънкаше. Сякаш не разбираше нещата, които й се говорят. Не я притесняваха опасностите, като силно залюля ни люлки, коли, кучета.
Сега е много по различно дете, още не говори, но визуалния контакт се подобри много, социализацията.
Дечицата растат и се променят, вярвам към добро.

Общи условия

Активация на акаунт