АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 252
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Аз си дойдох от София, но за съжаление нямах възможност да получа повече информация по въпроса.
Но ви пиша понеже се сетих за нещо, което може би знаете, но все пак ще споделя.
Когато работихме с група хора в един дом за сираци, където имаше и деца с аутизъм и хиперактивност си спомням, че на тях прилагахме едно упражнение за успокоение. Имахме един пластмасов крокодил-люлка. Той е много скъп, но може да се използва и нещо друго, което се люлее. Значи, детето го люлеем бавно и продължително за успокоение, а ако искаме да предизвикаме бурна емоция при дете, което не изразява емоции то тогава както си го люлеем баааавно изведнъж правим рязко движение. Помня, че действаше. 

# 616
Колкото по ниски са резултатите ,толкова по-добро е състоянието на детето ли?
Нашите са:1-18
2-13
3-12
4-17
Общ брой:60

# 617
Аха. Ама най-хубаво е следващия път да е по-нисък.

# 618
Ето ги и нашите резултати

I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 4
II. Социализация: 6
III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 8
IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 16
Общий результат ATEC: 34

Ето и самия тест попълнен

Гера ме изненадва с всеки ден по нещо ново и смислено, правилно казано.

Днес си хареса пушката на батко й, вече не е здрава де, пластмаса, бързо се счупи.
Но ми хареса, че тя се заинтересува и я искаше, търсеше я после, когато батко й я взема да стреля с нея пред блока.
На морето се заигра с колички, хареса си една от снакс и я разхождаше винаги с нея - на плаж и из Ахтопол.

Вечер спи върху памучета от мощите на Св. Марина и от мощите на частицата от Христовия кръст, когато бяха в Пловдив и имаше километрични опашки...

Сега стои при мен в хола, опира се на стената и казва "Тук стоиш, пава" и много подобни примери, мисля, съм ги споделя скоро с вас, да не се повтарям.

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 14:34 от Rossoneri

# 619
Така ми стана тъпо, се с ФРИГ Kolgrimur не успяхме да се видим, ни на морето, нито в Пловдив, не съм я чула по тел, ех, че съм #2gunfire не мога да се побера в кожата си.

# 620
Нещо темичката ни изостана...

И тук да споделя, днес Гери беше послушна и разходката ни мина леко и приятно, дори си свършихме задачите.

Вчера си взе играчки, намериги скрити в една торба, прояви интерес, изкара ги, взе си едно дървено като сметало с кубчета, които се въртят и с различни картинки, цифри и т.н

Хареса ми, че провява интерес към различни видове играчки.

Тъй като не й давам химикал, че изподрасква много неща дори и дрехите си, си намерила перонче и с него се опитва да замести химикала, дори се разрови из на баща й инструментите..

# 621
Отново за връзката между ваксините и аутизма тук .   Sad

# 622
  • Добрич
 А тази тема видяхте ли я и подписахте ли петицията?  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192845.0  Същата петиция я има и в друга тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209237.0

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 09:34 от kartel4e

# 623
Подписах тази петиция още през юли.

А тази потресаваща картинка:
Отново за връзката между ваксините и аутизма тук .   Sad
, която има там за аутизма и ваксините трябва да я лепнем из медицинските институции, там, където има консултации и се правят ваксините на децата, все предупреждавам младите майки да внимават, да питат какво съдържат ваксините.
И си казвам, че толкова деца им се направиха такива ваксини, пък са добреее. Вчера гледам на люлките с Гери като бяхме, две сестрички, едната поне беше колкото Гери и или малко по малка, но как говори, как пеят с кака й песнички от поп-фолка и си казвам, добре дееее защо на моето дете, защо изобщо има вреда и ощетени деца и родители?

Като бяхме на Кръстова гора, срещнахме семейства с деца с аутизъм и такива като Гери да не могат да говорят. Имаше една учителка от съседна компания седнали при нас на полянката и каза, че щом говори толкова думи, ще проговори.

Друга жена ме посъветва да я заведем на очен преглед. При нях от там бил проблема. Sad

Чакам сега да минат вече летните отпуски... и ще видим.

# 624
  • Добрич
А тази потресаваща картинка:
Отново за връзката между ваксините и аутизма тук .   Sad
, която има там за аутизма и ваксините трябва да я лепнем из медицинските институции, там, където има консултации и се правят ваксините на децата
Росонери, права си, но едва ли медицинските лица в съответните институции ще разрешат това. На тях им е втълпявано да ваксинират и всичко да върви по план.

# 625
  • sofia
Вече чувам от тук, от там за родители, които не ваксинират децата си. Може би, такова дете, няма да може да посещава ОДЗ, също и училище  newsm78. Дано да дойде скоро времето, когато всички родители да имат право на избор за ваксините и неваксинирани деца да могат безпроблемно да се интегрират в масови учебни заведения  Praynig. Подписах петицията  Peace. А някой да е чувал за аутизъм при неваксинирано дете? Аз още не съм.

# 626
  • Добрич
 И аз не съм чувала за дете с аутизъм, което не е ваксинирано. Всички деца имат право на образование и управниците трябва да разберат, че ваксинирането не е критерий, за да се обучаваш. Има родители, които намират "начини" да запишат неваксинираното си дете в детско заведение.

# 627
newsm78 Абе не съм много сигурна, но защо си мисля, че Деси беше споменавала, че те не са ваксинирани  newsm78. Ако се лъжа ме поправете  Thinking Всъщност нея май скоро не съм я чувала /чела/  Flutter

# 628
И аз не съм чувала за такова дете.

И другото ми е ясно, че няма да са съгласни, за разпространението на такива материали, но пък да обесняват и да казват какво има във ваксините.

В Германия например родителите имат това право на избор.

Не съм сигурна за Деси, но то има ли дете, което да не е ваксинирано от малко, те ти ги слагат като задължителни, не питат съгласни ли сте, имате право на отказ Thinking

# 629
Не съм сигурна за Деси, но то има ли дете, което да не е ваксинирано от малко, те ти ги слагат като задължителни, не питат съгласни ли сте, имате право на отказ Thinking

Ама те все пак нали не са в България. При тях сигурно е друго в здравната им система. /Извинявам се, че пиша за детето на Деси без име, но признавам си без бой  fight и без полиция  People Cop забравих го  Embarassed/

Общи условия

Активация на акаунт