Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 303
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 570
На всички ваксини които съм купувала, на листовката е пишело да се слага мускулно или дълбоко подкожно.
Здравейте Мамчета, искам да попитам някой може ли да микаже нещо за ваксина против виросен минингит.
макар че тука сме предимно татита, да ти кажем- против вирусен няма или всъщност има но причинителите са много и ако трябва да васинираме за всички.... . има против бактериален - срещу неисерия менингитидис и срещу хемофилус. аз бих ти предложил да направиш антихемофилусна и да не правиш антинейсериина.
Въпроса ми е за ваксина aktiv X която се слага отделно бебето ми е на 6месеца и са му правени ваксините от поликлиниката и докторкото коза че не е лошо да се направи и противоминингитна ваксина ,синът ми е на 7 години и на него не е лошо да сложа не знам какво да правя
актив х? това не беше ли за компа?
може би акт - хиб?
не знам докторката така ми я продиктува по телефона може и аз нещо да съм объркала

# 571
провери моля. макар че аз не работя с всички вносители.

# 572
Здравейте. Имам дете на 2г.6м. Миналата година по това време в следствие на гнойна ангина вдигна много висока температура и направи гърч. Гледката и преживяването бяха ужасни. Много се уплаших защото ни най-малко не си и представях как изглежда това, въпреки че бях чела по въпроса. Приеха ни в инфекциозна болница със съмнение за менингит и попаднахме на завеждащ отделение д-р Мангъров. Много симпатичен и определено вдъхващ доверие човек. По негова препоръка започнах да правя следните ваксини: Акт -ХИБ Хаемофилус тип Б, първи прием на Противохепатитна тип А и Менингокок А+С. Сега трябва да направим Пневмокок и втори прием на Противохепатитна тип А. Съветва ме да сложа и противогрипна ваксина, защото малкия тръгва на ясла. Определено обаче в мен се заражда някакъв скептицизъм по въпроса. Какво бихте ме посъветвали.
P.S. В интерес на истината след полагането на ваксините детето не е проявявало неразположение или някой от посочените странични ефекти. Т.е. реагира добре.

# 573
# 574
# 575
# 576
Не е полеzно човек да се оставя да го води жьлтата преса...и да реШава живота му...Но всеки има право на иzбор. Peace

# 577
Направих на детето си всички ваксини по календар (в които се включва и протиовоменингитна и пневмококите). Детето е ОК  Wink
На мен са направени всички ваксини.  И аz съм ОК  Wink
На мъжа ми са направени всички ваксини и е ОК  Wink
На майка ми и леля ми са направени всички ваксини и са ОК  Wink
На съседката не са и били правени всички ваксини и е иzкарала детски паралич. Гледката къса сърцето  Sad
Наистина всеки има право на иzбор във времето в което живеем  Wink

# 578
Говорите така,все едно всичко,което има да ви се случва в живота ви се е случило.
Не виждам и как подобно мнение може да накара специалистите в таzи област да променят мненията и zнанията си zа токсичността на някои субстанции или пьк да вьрнат наzад времето,zа да предотвратят увреждане на децата,понесли ги от теzи ваксини.

# 579
Иенно специалистите са ги прецениели , проверили и допуснали. Всичко останало са допускания и частни случаи, които някои крайни си zапалват като факел. Защо? Защото ако всички са zдрави няма кого да психясват екстрасенсите ?

# 580
Май не си раzбрала постинга ми.
Науката не се променя от твоя случай.
Ако и сега можеШ да ме раzбереШ....

Цитат
Защото ако всички са zдрави няма кого да психясват екстрасенсите ?

Тук Ще ти го променя...
Защото ако всички са zдрави няма кого да психясват лекарите.

# 581
А запитвалили сте какво ще стане ако повечето не се ваксинират и не пламнат епидемии? То има болести, за които няма ваксини, някои доста сериозни и заболяемост си има, ама за тях не се тръби толкова нашироко колко са страшни и опасни.  Всички знаят обаче, че от шарка, тетанус и коклюш се умира и ако се спре ваксинирането ще настане масов мор. Е това си е промиване на мозъци. В най-чист вид.

# 582
ПОзволявам си да прекъсна любезния ви  "разговор".  Wink
Намерих описанието на ваксината срещу хепатит Б - Енжерикс Б.
кратка характеристика на продукта КХП
листовка за пациента ЛП

Интересно ми беше да науча, че:
 КХП
Цитат
Както и при останалите ваксини, защитен имунен отговор може и да не настъпи при всички ваксинирани.

ЛП
Цитат
Както всички ваксини, Engerix B не може да защити от инфекция всички ваксинирани, дори когато сте ваксинирани с пълния курс на имунизация...

ЛП
Цитат
Не се притеснявайте от този списък на възможни нежелани реакции. Възможно е при вас да не възникнат никакви нежелани реакции.
   ooooh! Възможно е да се разтревожа, но е възможно и да не се успокоя... Нещо се обърках.  #Crazy
Списъкът в ЛП е доста по-кратък от списъка в КХП, но дълбоко се съмнявам, че на някой родител му връчват в родилното или при следващите ваксинации да чете ЛП. Аз например, незнам дали новороденото ми бебе няма непоносимост към някоя от съставките или алергия към тиомерсал. Хубаво, че са квалифицирали кои нежелани реакции са редки или чести, но защо не напишат каква е възможността да няма никакви нежелани реакции. Да сравня, да преценя кка се отнася към много редките < 1/10 000 -парализа, множествена склероза, гърчове и др.
  Peace

# 583
.... Да сравня, да преценя кка се отнася към много редките < 1/10 000 -парализа, множествена склероза, гърчове и др. [/color]  Peace

...АУТИЗЪМ, АЛЕРГИИ, АСТМА....

шнапс, защо не надникнеш във форума за деца с увреждания и хронични заболявания, особено в темата за аутизма? И колко от тях са увредени след ваксинации?

# 584
Темата за ваксините, ЗА и Против винаги ще е актуална и особено гореща.
Моля, ви водете спора цивилизовано, с аргументи, без обиди и квалификации.
Да не се занимаваме с търкане на постинги само  Wink

Общи условия

Активация на акаунт