АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 156
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
 smile3525Честит празник на всички!!! В дни като този съм още по- горда ,че съм българка!!! Надявам се да успея да предам тази гордост и на сина си Максим.Той още мисли дали на есен да ходи на училище в първи клас Laughing

# 151
  • sofia
Кифла, стоматолог-ортодонт виждал ли е Александър?
И ние имаме нужда от шиничка, но до носенето й така и не се стигна.

Не, отлагаме за сега.

# 152
сладък къдрокоско!!!
 Hug  bouquet

# 153
Кифла, стоматолог-ортодонт виждал ли е Александър?
И ние имаме нужда от шиничка, но до носенето й така и не се стигна.

Не, отлагаме за сега.

Що, кво му е  newsm78. Поне от снимката не мога да видя захапковия му проблем  Blush Хубавелко е той

# 154
  • София
Аз мойта дъщеря не я подсригвам,жал ми е просто Laughing,вижте за какво говоря:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135595&photo=6
 Mr. GreenКак да подстрижа тая красота!

Наистина е красота. А решите ли се?  Wink
Даа,случва се Laughing.Решим се,има едн спрейове за лесно разресване на такива коси и с тях е безпроблемно.

# 155
  • sofia

Даа,случва се Laughing.Решим се,има едн спрейове за лесно разресване на такива коси и с тях е безпроблемно.

Аз му слагах маска след къпане и всеки ден кристали иначе нямаше разресване.

Що, кво му е newsm78. Поне от снимката не мога да видя захапковия му проблем Blush Хубавелко е той

Има леко изкривяване на долните зъбки, иначе захапката е правилна. Не знам защо на снимката така се е озъбил.

Последна редакция: чт, 24 май 2007, 18:57 от КиФла

# 156
Не знам защо на снимката така се е озъбил.
Много си е хубавичък.

# 157
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. Тази година моята дъщеря Снежана ще навърши 6 години. Тя е с проблеми в речта и комуникациите и нарушения характерни за аутистичния спектър. Реших, макар и с малко закъснение да споделя нашите резултати от теста АТЕС

1. Реч/език/комуникация – 10
2. Социализация – 7
3. Сензорни/Познавателни способности – 11
4. Здраве/Физ.развитие/Поведение – 17
Общ резултат от АТЕС: 48

Благодаря на Любознателна за превода, преди да го прочета резултатът беше – 50

Предполагам, че ако бях направила теста преди около 2 години резулатът щеше да бъде отчайващ. През това време напредъкът / в говорно отношение /, който постигна моята дъщеря се дължи единствено и само на мен и моят съпруг / без логопед, психолог, психиатър и т.н. специалисти/, а предполагам и на развитието на мозъчето й.

По повод на подстригването ще споделя моят опит – моята дъщеря много трудно се задържа на едно място и основният проблем беше / и все още е / как да я задържим на стола 15-20 мин. И тъй като тя основно слуша музика или пее – проблема решихме, като й дадохме мобилен телефон и пуснахме музика. Честно казано и до сега след толкова години все още се подстригваме с мобилния телефон на тати или на фризьорката.

# 158
  • Стара Загора
Искам да споделя с вас огромната си радост  Grinning
днес моята дъщеря каза още две буквички, които не можеше да произнася „В” и „Ф”. Щастлива съм, защото макар и  със много слаба собствена реч това, което може да каже вече е доста по-разбираемо.
Тя все още не може да казва някои букви – ж, ц, ч, ш, щ – но това което постигнахме с ежедневна упоритост през последните 2 години за мен е голям успех.
А тази вечер, за първи път заинтригувана какво толкова пише мама на компютъра, поиска да пише и тя. Тъй като отдавна знае цялата азбука и буквичките / до сега сме писали на магнитна дъска и тетрадка / след около 10 минути запомни положението на буквите в клавиатурата и започна да пише сама познати думички. А след това като стана време за сън такъв рев му хвърли, защото искаше още „да работи” на компютъра.
Това от мен за сега.     bouquet
Желая на всички дечица прогресивно и бързо развитие, а на техните майки огромно търпение и любов и всички, които пишат или четат в този форум ежедневно да имат поводи за радост.

# 159
  • Реъкйавик
Искам да споделя с вас огромната си радост  Grinning
днес моята дъщеря каза още две буквички, които не можеше да произнася „В” и „Ф”. Щастлива съм, защото макар и  със много слаба собствена реч това, което може да каже вече е доста по-разбираемо.
Тя все още не може да казва някои букви – ж, ц, ч, ш, щ – но това което постигнахме с ежедневна упоритост през последните 2 години за мен е голям успех.
А тази вечер, за първи път заинтригувана какво толкова пише мама на компютъра, поиска да пише и тя. Тъй като отдавна знае цялата азбука и буквичките / до сега сме писали на магнитна дъска и тетрадка / след около 10 минути запомни положението на буквите в клавиатурата и започна да пише сама познати думички. А след това като стана време за сън такъв рев му хвърли, защото искаше още „да работи” на компютъра.
Това от мен за сега.     bouquet
Желая на всички дечица прогресивно и бързо развитие, а на техните майки огромно търпение и любов и всички, които пишат или четат в този форум ежедневно да имат поводи за радост.

Слаурна  bouquet Laughing Heart Eyes

# 160
Аз мойта дъщеря не я подсригвам,жал ми е просто Laughing,вижте за какво говоря:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135595&photo=6
 Mr. GreenКак да подстрижа тая красота!
Затраях си в предната тема,ама ЗАВИЖДАМ,и аз искам такава smile3514
Александър е подстриган преди 3 дни 2-ри номер с машинката. Това му е второ подстригване в живота  Embarassed. Първия път беше на 2г. Значи си отглеждаме коса почти 1г. и половина. Ноктите режем без проблеми.   Ето вижтe как изглеждаше до преди 3 дни-
http://i140.photobucket.com/albums/r38/reny33/IMG_0102.jpg?t=1179950297
http://i140.photobucket.com/albums/r38/reny33/IMG_0081-1.jpg?t=1179950478
http://i140.photobucket.com/albums/r38/reny33/IMG_0079-1.jpg?t=1179950556
http://i140.photobucket.com/albums/r38/reny33/IMG_0080.jpg?t=1179950634
Прекрасни дечица с прекрасни коси Hug

# 161
Валенцее, косите са им страхотни, красиви. Още повече се влюбвам в тях.  Embarassed Чувствам, че трудно се реши такава коса. Герата и тя не обича да я решат, че на места й се засуква и я скуби. И аз използвам разни джаджи Wink за намазване.

Renate_R
- браво, много се радвам, когато една майка е щастлива. Продължавайте все така да напредвате и казвате много думички. Гера ги казва отдавна буквите В и Ф.

Често да си призная, помня че правих един тест, ама дали е същия. newsm78

Здрасти Кифла, не те бях "чувала и виждала" Wink скоро. Малкият е направо артист - с мъжка красота и чар. Опасна фога ще стане. Как ще ги опазите тези къдрокоси красивци с Валенцетооо ooooh! Laughing

Да си се похваля  - Герито много нови думи казва и в изречения, използва ги на място. Изпълнява поръчките и задачки като дете нормално за дейната възраст.

Казва "сушар"/сушуар/, "чешмата", идва и ми показва, говори - льока си/мокра си/, чешмата, печем /съблечем/, ето сега е при мен пак, домъкна си от детската одеалото и се паркирва на холовата гарнитура, чака ме да заспим, ето кое време е, а тя сама не заспива.
"чао тчица" нещо такова го чувам - чао дечица, говори си лягай бързо, ама като каже "кво се смейш ма" и се хили направо падам. А също така казва "лгавиш" /лигавиш/ и пак се смее, много весело й става като използвам нейни думи и ги повтарям. Хваща я много често напоследък смешката, смее с глас няколко минути.
Завчера, баща й й казва - иди си измий ръцете - тя отива до чешмата, пуска я, слага ръцете под водата, ама колко ги мие тя си знае, спира водата и пристига. После я накара да изгаси лампата на тераса. Отиде изгаси я от ключа, защото го стига. Но всичко го направи като нормално дете, нямаше никаква разлика. Имам още случаииии подобни. НО решили да я нервна и да се дърпа, да мрънка за нещо, да е кисела, просто ми идва да я разтреса яко, не я изтрайвам.

Такива работи от нас, чаооо

Последна редакция: пт, 01 юни 2007, 01:10 от Rossoneri

# 162
Браво на момиченцетооооооооооо!!!!  Hug Hug Hug Само такива новини да има  Hug

И ние имаме нови думички Simple Smile Цяло ново изречение което изтърсил днес: "What are you looking for?" /какво търсиш? / Терапевтката му беше толкова щастлива и превъзбудена, обади ми се да ми каже колко се гордее с него  bowuu Освен това днес е бил в настроение и издавал звуци - като мачкали хартията казвал нещо като "crumple-crumple" - мачкам мачкам - имитирал терапевтката - тя така му говори. Освен това сам се поздравявал като се справел с задача и наредил пъзел от 5 части. Успяла и да го сложи на голямата топка и леко да я побутне докато го държи здраво /той нали има проблем с вестибуларния апарат - за нас това е голямо постижение/...

Иначе имаме и много лоши новини, за които чак не ми се пише - след обед паднал в градината, обадиха се да ходя да си го взема да го нося в болницата - там беше едно шиене  ooooh! - сега сме герои с зашита брада.... Иначе се държа мъжки, само 3-ма до държахме  Embarassed да му събере месалаците доктора обатно....  Раната му е много голяма и дълга, с много разкъсвания и много дълбока /около 2см/ и най вероятно въпреки пластиката ще остане, белег защото е на място което много се обтяга. Паднал е както си ходи.... той нали не си слага отпред ръцете да се предпази като пада и се е изджаскал в цимента яко.
Ох. И това ще мине...
Гушкам ви всички  Hug

# 163
  • густо майна Филибето
Браво на Гери! Такова облекчение е , когато детето разбира!
Днес точно си говорих с една майка за тези неща и си мислех, дали всъщност не би било по-добре детето ми да разбира какво му говоря, вместо да умее да говори (то при нас е назоваване повече и наизустяване)
Преди време водих Наталия на лекар , сина ми беше с мен и непрекъснато щъкаше из кабинета и пипаше всичко, а аз - след него. Доктора , не помня  ка се завъртя разговора, спомена, че всъщност с по-голямото дете ми е по-лесно. Аз моментално отреагирах с "Не е вярно" - казах, че малкия ме разбира, и аз го разбирам, нищо че почти не говореше тогава. А той ме загледа едно очудено.....

[desi], милото момче, дано го понесе мъжки (и майка му) Sad Най-много ме боли, като видя детето си безпомощно да се справи с физически застрашаваща го или унизяваща ситуация.

# 164
  • София
Мислех да се поФаля, ама ще го отложа.Деси, много лошо е това с падането и шевовете.

Харесвам хора с леки белези.Мъжете са ми секси  Wink.

Аз също мога да се похваля  Mr. Green с белязани деца.Момата два пъти цепи брадичката на едно и също място.Синчето има боксьорска аркада под веждата.Падна върху стърчаща арматура.Половин см. встрани и сега щеше да е без око  ooooh!.Докато му слагаха каноконлита ми дадоха една ампулка за промиване на раната.И добре, че ми я дадоха, защото няма и седмица по късно си цепна главата между веждите  #Crazy.

Много помага в такива случаи на напрежение един здрав рев, когато заспи всичко живо в къщата  newsm65.

Браво на Гери.Да продължава все така, браво за What are you looking for.Деси, интересно начало на проговарянето  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт