АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 243
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
А някой да е чувал за аутизъм при неваксинирано дете?

Аз и преди съм го писала това. При нас е точно така - малкия и големия батко са с ваксините с най-много метали.... при тях няма проблеми.
Обаче малкия ни батко, на който му беше спестено всичко заради страшната алергия има проблем. Някой тук беше писал, че има подобни вещества във венозните антибиотици - той беше само на 4 месеца когато беше на венозни антибиотици /и то страшния гентамицин/ - но затова немога да съдя лекарите - все пак те го върнаха от оня свят... в такива случаи май се избира по-малкото зло.  Приел е и оргомна доза кортикостероиди досега, но за тях и връзката между проблемите които имаме никаде нищо не съм намерила.
За мозъчна травма и аутизъм съм чела обаче...незнам как да го тълкувам - при нас има периоди когато е спирал да диша, най-дългия е бил малко над 3 минути - никой неможе да отговори това дали е достатъчно или не за да се увреди мозъка /просто защото има и по кратки периоди с поражения и по дълги без/

Да ви кажа какво ни се случи.... преди няколко дни изпи млякото на брат си/около 350мл прясно мляко/. На другата сутрин цялото му тяло беше изринато и на плаки. Беше неадекватен - пищенето и "неразбирането" се върнаха с пълна сила, не говореше, не искаше да се облече, от градината ми се обадиха да го прибера. Терапиите ни се провалиха - беше направо като зверче...водихме го и на лекар, дадоха му противоалергични лекарства, казаха,ч е понеже дълго време не е пил мляко затова реакцията е била толкова силна, че имал АБКМ Странното в цялата история е, че като малък беше с АБКМ, после "уж" беше преодоляна и аз почнах да му давам мляко "уж" без реакция докато всичките ни аутистични и сензорни проблеми се изостриха .... От началото на тази година е на диета - проговори, успокои се, и да чукна на дърво и астмата се овладя /не е на стероиди вече/

както и да е де - роман написах  Embarassed сега обривите загоряха, поведението се върна към нормалното...
Аз си обеснявам промяната в поведението и с това, че обрива сърби, той не е на себе си  /нали ми е суперсетивен/ и подивява...
незнам....
Ама почвам категорично да си мисля, че при нас целия проблем е единствено от млякото.

-------------------
допълвам
Тук може да решиш да не си ваксинираш детето. Не те задължават. Може да го ваксинираш безплатно с ваксини като ваксините в БГ /в които има живак и са живи и т.н./ , може и да си платиш за пречистени по-хубави ваксини.
В градините и аслите никой не те пита за ваксини, не изкат белешка от лекар като записваш детето, не им правят изследвания, не се прави васерман и секрети и т.н. и т.н... Единствено носиш превързочни материали, защото има СПИН/знаете, че сме на 1во място в света - всеки 3ти е болен/ и ако твоето дете се ожули го бинтоват като мумия за да са сигурни, че няма да има евентуално заразена кръв някое друго да оближе Mr. Green макар вероятността децата да са заразени е почти нулева, а вероятността за пренасянето на СПИН през обелено коляно е почти в областта на научната фантастика .... Но задължават ги да вземат предпазни мерки, те изпълняват....
Няма и карантини примерно за варицела. Може да ви водиш детето с пъпките ако няма Т. То така или иначе е заразило всички деца 3 седмици преди да избие първата пъпка....айде олях се  Embarassed

пак допълвам  - за да ходи детето ти на училище обаче трябва да има ваксини /ДТК, полио, БЦЖ и май хепатит - не мъм сигурна кои точно, ама не са всичките/ - може да се направят на 5 години преди да почне училище. Мъника още не съм му правила 3-ваксината - нея мисля ако нямаме проблеми да  му я сложа на 3 години. За малкия батко - ще го бодем преди да стане време за училище ако трябва. Може и да не трябва  - ще видим. Аз искам да му сложат морбили обаче преди пуберитета ако не го е боледувал до тогава....

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 13:44 от [desi]

# 631
  • Добрич
 Наистина Деси скоро не е писала тук, но сигурно ни чете Mr. Green Сигурна съм, че ще се включи. Имаше една тема на майчинството за ваксините, но стана голям спор и я заключиха. В нея една майка разказваше мисля, че беше Анджи, как едва не се е  сбила в родилното, за да не ваксинират детето й, в момента е на 1г.9м. и е без нито една ваксина. Дори са я заплашвали, че ще имат глоби, но никой още не ги е потърсил, и дано не става така. Четохте ли я тази тема? А,  Деси се е включила докато пиша. Здравей!

# 632
  • София
Здравейте,
От известно време влизам в този подфорум и чета споделеното от вас. Имам най-добри чувства към вас и затова дълго се чудех дали да се включа. Надявам се, че това не е затворена група и принадлежността към нея да се определя от индивидуалните особености на децата. Не зная как да се изразя, защото не понасям всички етикети, които са лепнати в различни вариации - разделяне на нормални/с увреждания и други подобни.
Всичко, което чета тук променя мисленето ми и отношението ми към децата изобщо (не само моите), а и възгледите ми като родител. Много често, като чета някои постинги в "обикновените" подфоруми се ужасявам от родителски изисквания и безсмислени оплаквания от децата.
Интересувам се от всичко, за което пишете - от развитието на децата, от вашите грижи, от хранене, ваксини...

Много съм впечатлена и се възхищкавам на силата ви и отношението към живота. Надявам се, моето присъствие да не е пречка за вас.

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 14:03 от RadostinaHZ

# 633
  Flutter Здравей RadostinaHZ  Hug. Не, ние не сме затворена група. Аз и друг път съм го споделяла, че много се радвам, когато и от другите "обикновени" hahaha форуми се включват при нас, в нашите теми. Радвам се, че хората стават все по-съпричастни към нас и нашите проблеми. Ние не искаме съчувствие, ние искаме разбиране и солидарност. Това което нас ни е сполетяло /визирам хората, които пишат в тази тема/, та специално от това никой не е застрахован, че няма да се случи и на него, и което е по-страшното - на детето му. Затова е хубаво, когато хората са запознати, солидарни с проблемите на тези които ги имат  Party.

# 634
  • Добрич
Всичко, което чета тук променя мисленето ми и отношението ми към децата изобщо (не само моите), а и възгледите ми като родител.

Много съм впечатлена и се възхищкавам на силата ви и отношението към живота. Надявам се, моето присъствие да не е пречка за вас.
Дай Боже всички да мислят като теб, но действителността не е такава, съдя по отношението на повечето хора към моето и всички различни деца. Присъствието ти не е пречка за нас, радвам се че има такива хора като теб и ни разбират  Hug

# 635
  • София
Благодаря за топлия прием.
Ако някой е попадал на мои постинги - възгледите ми на моменти са доста крайни за всеобщите разбирания. Всъщност, до преди няколко години за много неща,свързани с децата споселях тези социалноприемливи разбирания. Къде по стечение на обстоятелствата, къде целенасочено започнах все повече да се интересувам от развитието и възпитанието на децата и някои неща буквално започнаха да ми просветват. Сега уча точно свързани с това неща и интересите ми стават все по-задълбочени. Все още ми е трудно да каже специалността, защото рядко се среща и сме малко хора (все още искам да запазя някаква доза анонимност). Не съм психолог, нито лекар, но и двете имат отношение. Искам да кажа, че имам вече някакви познания и разбирам за какво говорите.

Накратко, мисля, че вие вече сте експерти в отглеждането и възпитанието на деца. Според мен ако повечето деца в БГ се радват на макар и 1/10 от ежедневните грижи и внимание, които отделяте, то ще имаме много повече щастливи деца и семейства. Повечето родители (включително и аз самата допреди време) възприемат децата си за даденост. Обичат ги, но и много очакват от тях.

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 14:49 от RadostinaHZ

# 636
Здравейте  относно  ваксините  при нас  беше почети сигурно  че астмата се  е еоключила след  една от  тежките  ваксини която се бие на 1 и  2- 3 месеца    направи много тежък  пристъп от нищото ...   след това се започнаха мъките   по болници и тн  докато  не минахме  2 год на кортикостероиди  .Вредни са  много са  вредни    но  когато е в по тежка   фаза  нямаш особен избор.За ваксината  последната  я бихме с една година закъснение   отложиха я  самите лекари  тк знаели че били  вредни и  отключвали   астма и   алергии  кой знае  и какви  други странични  ефекти..з а сьжаление Cry
След седмица  тръгваме на градина   и   много се притеснявам  аз повече а той  вьобще  чак ме кара  да го  водя Laughing

Лощото  е   че никой не ни каза  че има по добри скъпи  ваксини  които да си  ги  купим     никой не ни предупреди  за  странични  ефекти и  тн    вьобще....Чак сега  чета   че в  по големите  гардове  си купуват  ваксините  по пречистени и уж по добри..Поне  можеше да се  даде избор  .

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 15:05 от bluevelvet

# 637
hahaha
Накратко, мисля, че вие вече сте експерти в отглеждането и възпитанието на деца. Според мен ако повечето деца в БГ се радват на макар и 1/10 от ежедневните грижи и внимание, които отделяте, то ще имаме много повече щастливи деца и семейства. Повечето родители (включително и аз самата допреди време) възприемат децата си за даденост. Обичат ги, но и много очакват от тях.

RadostinaHZ, нещо си се объркала май! Ти не знаеш ли, че нашите деца са или "невъзпитани" или  "разглезени"  май по-скоро и двете  #Silly ?
Моето със сигурност Е такова. В това ме убеждават разни баби, лели и млади майки - ентусиастки поне 2 пъти на ден. Е, ако демонстрирам  bash -метод навъзпитание или поне заплаша  smile3514 , тогава всички околни са доволни и спокойни, че има надежда за детето  Wink
А един господин ми каза: "НА ТЕБ КОЙ ТИ ДАДЕ ДА РАЖДАШ ДЕЦА, МААА?!"    Joy

Иначе безумно си  обичам децата, такива - недобре възпитани!

# 638
  • София
RadostinaHZ, добре дошла   bouquet

Нямам никакво време да ти чета старите постинги  Embarassed.Много интересно ми стана обаче- какво точно учиш.

Ще споделя нещо.Може и да е глупаво, защото не съм се консултирала с невролог, но ще го споделя все пак.Наскоро една майка на дете с аутизам ми сподели - думите на психолог за нейното дете."Когато при новороденото има липса на кислород се късат връзки между двете полукълба на мозъка.Тези връзки понякога се възстановяват с мнооого работа в ранна възраст, или през пубертета, когато почват да бушуват хормоните."
Веднага се сетих за Мишовото раждане.Роди се 4.300 - лилав, и с кръвоизливи в очите/едното беше даже затворено/- мязаше на махмурлия след среща с паважа  Mr. Green.Възможно е да е имало такава липса на кислород.Нищо, че изрева веднага като змей  Whistling.
Сещам се и за други деца с диагноза аутизам с липса на кислород при раждането.Явно това си оказва влияние, а дай боже и да се преодолее.

И сега вече мъъъъъничко ще се поФаля.Помолих психоложката с която работи Мишо да попълни теста АТЕС.Ето резултата.
Общий балл: 28
I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 8
II. Социализация: 5
III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 7
IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 8

Почти се покрива с моето виждане.Но, важното е крайният резултат.И двете сме категорични, че Мишо е свалил над 100 точки за по малко от година.
Деси, пак ти напомням за Саменто.Има противоалергично, антиоксидантно, и т.н. действие.Няма страничните ефекти на кортикостероидите.

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 15:21 от Катина

# 639
  • София
Няма никакъв проблем да кажа какво уча и от какво се интересувам на членовете на този подфорум.
Всъщност не искам да е общо достъпно за всички, посещаващи всички форуми, точно за да запазя известна анонимност.

Ако някой знае как да го направя, да каже. Рових из правилата на форума, но не успях да се ориентирам има ли някакъв начин само определена група хора да получат определена информация

# 640
УАААААААААААААААаа! Кате, страхотни резултати!!!

Радвам се ужасно много за вас!!!!

Ти ми даваш и надежда, ако при нас проблема е от липсата на кислород /заради спирането да диша при пристъпите/ много е вероятно това да се оправи, т.е. да изгради нови връзки, нали това пишеш?Или аз пак нещо не разбрах  Embarassed

Някаой може ли да ми каже как се отразяват пълните упойки на нашите деца? Исками се да му оправя зъбите....

За Саменто и това давам Simple Smile Подлудих нашите да ми го търсят и пращат в колет ...давам и един куп други чайчета, медове, пчелни млека и каквото който каже, накрая няма да знам дали и кое помага  Rolling Eyes Ама на принципа, щом не вреди....
Витамини имаче не давам. Само вит.Ц и А от време на време като е много болен. Искам да му давам и Омегите, ама немога да го накарам да ги пие - рещил е че е отрова и това е  hahaha

Ти не знаеш ли, че нашите деца са или "невъзпитани" или  "разглезени"  май по-скоро и двете  #Silly ?

Ау, ама не е така - не само разглезени и невъзпитани, ами и манипулатори, егоисти, агресивни диванета,, на които само тежкъта ръка ще помогне  Joy

# 641
  • София
Да Деси, точно си ме разбрала.Надявам се да е истина.И още нещо.Невинаги аутистичното поведение значи категорично аутизъм.
Прочетох наскоро един стар постинг на Оля.Тя много точно го е казала.В диагнозата ГРР влизат група от диагнози, като аутизма е една от тях.Ще го потърся.Защо ли тази жена спря да пише  newsm78.

# 642
При раждането Мири си изплака нормално. Не ми се видя нищо подозрително. Всъщност Катя като пишеш за оченцето се сещам, че и него го изписаха с болно око. Два месеца го лекувахме. Три вида капки сменихме. Последните го оправиха. Не помня какво са съдържали, но помня как се казваха Maxi trol. Някой знае ли какво съдържат? А иначе три месеца след като му биха ваксината на 1.1 г. Мири получи температурен гърч, вследствие на двустранна пневмония, която не можеше да се чуе с обикновенна слушалка. Откриха му я на рентгена. За тази ваксина бяхме чели, /но после/ че може да причини гърч до три месеца след поставянето й  #Crazy. На някой известно ли му е, дали винаги при този гърч има спиране на дишането  newsm78

# 643
  • София
RadostinaHZ, добре дошла Hug
Много ме заинтригувахте с инфото за липсата на кислород. Моето дете беше 1 месец на апаратно дишане. А мислите ли, че поставянето в барокамера помага? В болницата по ДЦП правят такава процедура.

А това за коментарите по децата, донякъде ми олекна, че не само аз ги слушам. Последните дни ме хвана страх от света и особено от разни баби, вече 2-3 пъти ми казват, че трябва да си набия детето. И се учидвам колко много домашна агресия има към децата.

# 644
  • София
Няма никакъв проблем да кажа какво уча и от какво се интересувам на членовете на този подфорум.
Всъщност не искам да е общо достъпно за всички, посещаващи всички форуми, точно за да запазя известна анонимност.

Ако някой знае как да го направя, да каже. Рових из правилата на форума, но не успях да се ориентирам има ли някакъв начин само определена група хора да получат определена информация
Ами можеш да пишеш на лични на всеки, който се интересува.На мен със сигурност ще ми е интересно.

Относно барокамерата.Подсказаха ми една теория за това.Не е много научно доказана, но със сигурност се базира на принципите на барокамерата.Не съм чувала някой да е опитвал на детенцето.На хората с психични заболявания действало добре - според Гугълчо.

Общи условия

Активация на акаунт