Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 650
  • 513
  •   1
Отговори
# 390
Ако прочетеш- ще разбереш така, както писалата преди теб участничка по темата.

# 391
исках по естествен път...ама бебо се запъна и се наложи секцио...
Съжалявам, че не планувахме секцио. МИНА абсолютно леко, периода след това - също. Никой не ми помагаше вкъщи освен един месец - мъжа ми...СПРАВИХ СЕ ОТЛИЧНО. При най-малкото съмнение за тесен таз или по-едро бебе - операция. Най-гадно е да изживееш болката от естественото раждане и накрая да те срежат..

# 392
Ако прочетеш- ще разбереш така, както писалата преди теб участничка по темата.

Аз, прочетох, да - не разбрах, затова попитах  Wink Няма значение, да не разводняваме и без това разводнената тема.

# 393
Аз лично предпочитам естественото раждане,защото ме е стах от момента с упойката и неизвестното.Предпочитам да изживея всичко,макар и болезнено,защото това е най прекрасната запомняща се болка.А и по- добре няколко часа да те боли,отколкото после да лежиш и да се пазиш две седмици.Е и на мен ми предстои раждане,та ще видим......

# 394
Поне първата година няма да ти е до секс, ама изобщо  Wink
    Уверявам,че това не важи за всички!
    Влез в отчетните форуми на скоро родили майчета,ще видиш!
    Доста жени твърдят,че секса след раждането(вагиналното имам пред вид) става по-хубав!

Не само, че не важи за всички, но и подобно твърдение е изцяло невярно. Покрай мен повечето ми близки са раждали децата си нормално и никога не е ставало въпрос за цяла година. Дори аз не мога да си представя, как на оперирана жена ще й бъде до това напр. четири седмици след операцията, докато в този случай това е напълно възможно.

То аз съвсем друго имах пред вид, но не се изразих ясно.
Исках само да кажа на ProstoAz, че като се появи бебчо, се променя и ритъма на живота, и приоритетите. Колкото и да не се вярва сега, секса ще мине на заден план. Не остава много време да мислиш за него, не че няма физическата възможност да го правиш. А заради хормонално ниво покрай кърмене няма и никакво желание. И това е съвсем естественно.

# 395
  • София
И аз си гледах детето сама без никакви баби, лели, гледачки и т.н.! Само с помощта на таткото, което си е напълно нормално.
Пъни глупости са това, че жената след секцио не можела сама да си гледа детето.

# 396
Аз не можах, защото получих херния заради некачествен вътрешен шев и на 15-тия ден ме оперираха пак. И ако нямах свекърва да ми помага направо щях да я закъсам.

# 397
  • София
Аз не можах, защото получих херния заради некачествен вътрешен шев и на 15-тия ден ме оперираха пак. И ако нямах свекърва да ми помага направо щях да я закъсам.

Разбира се, че винаги има изключения.
Съжалявам, че се е получило така при теб.

# 398

Е, все пак тук говорим за неусложнено протекло нормално раждане и същото такова секцио със следоперативният му период.
Това, че при теб се е появила херния е да го наречем лош късмет. Непредвидени неща се случват и при нормалното раждане.

# 399
нормално искам да родя, както  и първия път, но сега ще си поискам и епидурал

# 400
нормално с епидурална както и първия път  Peace

# 401
  • София
След като минаха 8 часа от операцията ми, вече си бродех по коридорите, за да си виждам бебето и да го снимам. А на другата сутрин ходих да пия кафе с колегите ми в кафенето на болницата. Абе, изобщо много бързо се възтанових. И когато се прибрахме вкъщи сама си се грижех и за детето, и за домакинството. На 20-я ден и секс правихме.
Не знам...всичко си е до нагласа и мобилизация.
Радвай се, че всичко при теб е минало ОК. При мен не беше така и при всичката нагласа и мобилизация, които имах не можех да стана и да си гушна детето, камо ли да се грижа за него. С първото раждане( нормално) пих кафе 4 часа след това и то защото тогава отваряше кафето. Толкова леко мина всичко и даже ми се струваше странно, че всички искаха да ми помагат.  Никакви шевове, упойки, раздвижвания...
Според мен не е само въпрос на нагласа и мобилизация, но и до това колко леко или не е минало всичко  и при двата типа раждане. Но за това гаранции няма Peace.

Последна редакция: пн, 09 юли 2007, 14:46 от Lovi

# 402
Относно спора кое те прави повече майка... Thinking
Аз понеже не съм раждала още и понеже съм страхотна пъзла и адски ме е страх от болката, наистина изпитвам респект към жените, които са решили да си раждат нормално децата и да не използват упойки с цел да не навредят на бебетата по някакъв начин.
Изглежда ми саможертвено някак си, пък и героично. Наистина.
Най-вече защото не намирам у себе си подобна смелост и героизъм и това ме кара да го оценявам още по-високо.

Но не мисля, че подобно нещо има каквото и да било общо с майчинството. В смисъл... най-важното е как се грижиш за детето след раждането. Как го възпитаваш, какъв човек правиш от него...
Виждала съм няколко случая на героично родили майки, отглеждащи нещастни деца.
Майчинството всъщност не се измерва с прага на болката, а с обичта и грижовността, които жената ще даде на детето си.

Така че споровете са излишни. Който го е страх от болка, има право да избере каквото медицината може да му предложи, за да се предпази от тази болка. Много дразнещо звучат всякакви изнасилвания на темата, описващи колко инвалидни стават жените след секцио или колко смотан е секса с жена, раждала нормално. Всичко това е обидно и излишно.

Тъпо е и да се надпреварват в обяснения от рода на "Аз станах на втората секунда, а раждалите по другия начин два месеца не можеха да си седнат на задника или един месец не можеха да си вдигнат бебето! (според зависи кой е другия начин)".

Важното е децата да са живи и здрави и да можем да се грижим добре и разумно за тях.

# 403
Аз ... никога не съм казвала,че секса щее на първи план.  Laughing или пък каквото и да било ще бъде пред бебче! За това кога и как ще остава време не искам да споря - първо,предполагам,чепри всички семейства е различно,второ -  това ми е първо раждане и дете Simple Smile ,но това не ми пречи да смятам,че качеството  на секса е важно и вероятността да го разваля ми е достатъчна!   Искам  бъдещото братче и сестриче не бебчето в мен да бъде направено със същата страст и любов! Това е   моят   избор!

# 404
Относно спора кое те прави повече майка... Thinking
Аз понеже не съм раждала още и понеже съм страхотна пъзла и адски ме е страх от болката, наистина изпитвам респект към жените, които са решили да си раждат нормално децата и да не използват упойки с цел да не навредят на бебетата по някакъв начин.
Изглежда ми саможертвено някак си, пък и героично. Наистина.
Най-вече защото не намирам у себе си подобна смелост и героизъм и това ме кара да го оценявам още по-високо.

Но не мисля, че подобно нещо има каквото и да било общо с майчинството. В смисъл... най-важното е как се грижиш за детето след раждането. Как го възпитаваш, какъв човек правиш от него...
Виждала съм няколко случая на героично родили майки, отглеждащи нещастни деца.
Майчинството всъщност не се измерва с прага на болката, а с обичта и грижовността, които жената ще даде на детето си.

Така че споровете са излишни. Който го е страх от болка, има право да избере каквото медицината може да му предложи, за да се предпази от тази болка. Много дразнещо звучат всякакви изнасилвания на темата, описващи колко инвалидни стават жените след секцио или колко смотан е секса с жена, раждала нормално. Всичко това е обидно и излишно.

Тъпо е и да се надпреварват в обяснения от рода на "Аз станах на втората секунда, а раждалите по другия начин два месеца не можеха да си седнат на задника или един месец не можеха да си вдигнат бебето! (според зависи кой е другия начин)".

Важното е децата да са живи и здрави и да можем да се грижим добре и разумно за тях.

Много хуабво си го казала   bouquet

Няма ли кой да заключи темата вече?

Общи условия

Активация на акаунт