Термин Август 2026 - тема 4

• 1 295
  • 55
  •   3
Отговори
# 15
Тони много се радвам на тези добри новини! ❤ Дано Виктор продължава да се възстановява така добре и съвсем скоро да сте си заедно у дома. Стискам палци! 🙏💙

# 16
Тони, радвам се, ще се включи с новини. Браво на борбеното момче, още малко да и да си го вземете в ръце и да се гушкате!
Боровинка, браво за МБ!

# 17
Тони, радвам се за добрите новини! Хайде малкия победител скоро да си е с мама 💙

# 18
Тони, радвам се, че се оправя! А и си в най-добрата болница за неонатология, което също дава някакво спокойствие. Дано и двамата се приберете скоро!💙

МамаГар, да ти е жив и здрав!

Боровинке, супер за МБ, а коя е тази лаборатория, в която излиза за 5 дни, а не както обикновено за 3? Да знам, да я скипвам😀

Момичета, аз утре съм на ехограф, може би последен при следящата. След това при израждащия съм другата седмица. Даже май нямаше да ме гледа повече следящата, но ми се искаше да го погледне още веднъж, защото на последните 2 прегледа вървеше по-малък и малко се притесних. Тя тръгна да ме записва за тонове, но аз си го поисках и сега не знам дали да си искам И тонове или няма смисъл и двете, защото на ехографа пак му проверява пулса. На вас случва ли ви се ехограф+тонове на един преглед?

А за различните методи при различни акушерки се убедих и от видеата в ютуб, които си пускам. Буквално 3 различни акушерки дават 3 напълно различни съвета за часове на хранене, режим, сън, къпане и т.н. И аз за себе си стигнах до извода, че явно няма правилно и грешно, все ще го нахраниш, все ще го изкъпеш и спрямо бебето трябва да се нагодиш, то ще си покаже. Затова и се отказах да ходя по разни семинари и училища за бременни.

# 19
Моята си АГ винаги сме прицедирали така първо тониве и поске ехограф, сега с новата през седмица са 2те неща, а всяка седница тонове. Тоновете дават разлипна гледна точка, за малко по-дълъг период е наблюдебието над движенията, пулса, маточната активност. Ехографа пък други неща гледат - води, плацента, кръвоток... та двете не се изключват едно друго.
Даже сега понеже ходя и при двете съм на тонове 2 пъти седмично и минимум 1 път на ехограф го гледаме.

# 20
V_sS микробиологията винаги в Геника я пускам. И така предния път за два дена беше готова. Сега този път не знам защо се забави. Радвам се че е чиста че се бях притеснила с това забавяне че нещо ще излезе. Grinning

Алисс при мен откакто почнахме тоновете ехограф не съм имала и затова може би следващия път ще попитам. Иска ми се да погледнем как върви малкия и как са останалите неща.

# 21
Днес бях на първите ми тонове, всичко е наред нямам никакви контракции все още, но искам да ви питам дали са ви преглеждали вагинално с проникване на пръсти от АГ? Стори ми се странно да ме преглежда така и с лек натиск под корема. Каза че съм доста тясна и не знае как ще раждам естествено😄

# 22
Аз ако не ходех и при старата ми щях между 32 и 36 да нямам нито един ехограф. А миналите пъти ме гледаше на всеки 2 седмици от 28 до 36 тониве и ехограф, след 36 всяка седмица. А сега на 2 седмици ехограф и всяка седмица тонове. Ама всеки АГ процедира различно явно.

Да не е преглед за разкритие, той така се усеща? Още не сме го лравили, около 38-39г.с. миналите пъти, сега ще е около 38 пак.

# 23
Аз ако не ходех и при старата ми щях между 32 и 36 да нямам нито един ехограф. А миналите пъти ме гледаше на всеки 2 седмици от 28 до 36 тониве и ехограф, след 36 всяка седмица. А сега на 2 седмици ехограф и всяка седмица тонове. Ама всеки АГ процедира различно явно.

Да не е преглед за разкритие, той така се усеща? Още не сме го лравили, около 38-39г.с. миналите пъти, сега ще е около 38 пак.
Ами аз съм в 36 г.с. Точно в момента, мисля че е рано за разкритие, не знам, но въпросът ми е да не е от тези прегледи, които ти отлепят околоплодния мехур. Наскоро разбрах, че някой имат такава практика да го правят.

# 24
Мен така са ме преглеждали само 2 АГ-та (а съм минала през десетки) още преди да забременея. И двете бяха 60+, от старата школа. Така и не разбрах какво точно гледат така😀

# 25
Благодаря на всички ви за позитивните мисли и пожелания! 🍀🍀💙🍀💙🍀💙

И на мен ми правиха сега за 1 път преглед за разкритие, меко казано беше кофти 😆

Момичета, дайте съвет…  Гърдите вече започвам да ги усещам тежки, утре ще са вече.. съвсем. Явно ми слиза кърмата, бавно и славно след тоя всичкия стрес. Какво да правя сега, като малчо не е при мен и няма да е идните дни/седмица?😫😫😫😫

# 26
Дано скоро се съберете с малкото човече, Тони.
Аз бих започнала да се цедя и да нося в болницата, ако я има тази опция и другото е вземи си пликчета за кърма и замразявай. Мисля, че до 4 месеца (мамите ще ме поправят) можеше да се държи във фризера.

# 27
Мен така са ме преглеждали само 2 АГ-та (а съм минала през десетки) още преди да забременея. И двете бяха 60+, от старата школа. Така и не разбрах какво точно гледат така😀
И моята е горе-долу на такава възраст, явно си им е някаква практика от преди. Не посмях да попитам какво се преглежда, но щом го правят по този начин.

# 28
Тони, цедене и пак цедене, за да стимулираш лактацията и да я запазиш. На 2,5-3 часа в слупая цеди колкото можеш, докато спре да пуска, защото колкото повече цедиш, толкова повече ще има.

Нелина, наистина има някакви такива, които "да помогнат на процеса" и правят ръчно разкритие с натиск на шийката или отлепят мехура, ама ти си в ранна седмица, не бибтрябвало да е това.
Иначе ако самия преглед се наорави само за проверка, жез ръчно да се стимулира каквото и да е по-скоро леко неприятно,  но не и чак болезнено.

# 29
Тони, цедене и пак цедене, за да стимулираш лактацията и да я запазиш. На 2,5-3 часа в слупая цеди колкото можеш, докато спре да пуска, защото колкото повече цедиш, толкова повече ще има.

Нелина, наистина има някакви такива, които "да помогнат на процеса" и правят ръчно разкритие с натиск на шийката или отлепят мехура, ама ти си в ранна седмица, не бибтрябвало да е това.
Иначе ако самия преглед се наорави само за проверка, жез ръчно да се стимулира каквото и да е по-скоро леко неприятно,  но не и чак болезнено.

Алисс на около 3 часа да цедя, до “изпразване” на гърдите, правилно разбрах нали?
Май трябва и топъл душ на гърдите, че взеха да стават много твърди.

Благодаря на всички за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт