Термин Август 2026 - тема 4

• 7 284
  • 275
  •   5
Отговори
# 240
Мен за тази бременност още не са ме проверявали за разкритие, но с миналата бременност след едната проверка цял следобед бях с контракции, които после отминаха и родих повече от седмица по-късно, така че съм склонна да кажа, че според мен проверката е възможно да предизвика контракции.

# 241
Мария14, а ти като родиш - ще преместят бебчето веднага и ще сте разделени или по-скоро като ви изпишат - сте уговорили да ви приемат там вече само за бебчето и ти като придружител или на свиждания? Аз не мога да си представя да съм в една болница, а новороденото ми в друга. Не знам каква сила имаш да се справиш с това, но ти завиждам и пожелавам всичко да мине максимално бързо и благоприятно.

Сикрет, Рени - за увитата връв е успокояващо това, което казвате, че докторите са споделили. Аз наистина имам впечатление, че много натискат за секцио и че самите те се шашкат когато стане въпрос за увита връв в хода на раждането...

ВСН_90, зависи как ти правят прегледа, колко чувствителна ти е матката, колко напреднала е бременността... доста са факторите, но е възможно. Това си е ръчно дразнение на канала, който все пак е свързан с преминаването на бебето от там и всякакво външно намесване - предизвиква опити да изхвърли причинителя. Аз не съм имала контракции след прегледи за разкритие, но доста ме боли отдолу и вътре, като много натъртено. Опитай с повече почивка и по-леко следващите дни. То разкритието само по-голямо може да става, но все пак.
За води - не е гаранция, че ще изтекат, така че ако болките станат много силни или контракциите са регулярни - не чакай водите, ами отивай обратно в болницата.

Аз да ъпдейтна за детето - днес е пушка, драма няма, активен, игрив, с апетит, без Т. Не знам какво беше това чудо, ама... дано не се повтаря де, че ми е притеснено сега сама, тежи ми, болното дете, баш преди раждане... нещо съм се филмирала и аз за потенциални усложнения без да има причина и буквално си търся под вола теле, но дано се успокоят нещата скоро.

Само да кажа и че във ФБ групата за последните 2 дена видях около 5-6 известия за нови бебчета (22 и 23 юли), та доста експресно се движи появата на мъници вече 🥰😍🤩

# 242
  • София
Аз само чат виждам в фб. При мен ли е проблемът или ти за чата говориш?

# 243
MaMaGar, след като мине секциото малката ще бъде стабилизирана от неонатолозите за ден-2 и ако всичко е наред трябва да бъде транспортирана до Пирогов за операцията (наместване на органите, които са преминали в гръдната кухина, обратно в коремната и затваряне на пропуска в диафрагмата)… Не знам дали ще успея дори да я видя, докато още е в МД, тъй като в този първи ден аз ще съм в реанимация…Баща ѝ ще бъде с нея в деня на операцията и ще ходи на свижданията, докато мен ме изпишат. След това ще ходя аз и се надявам ако е преместена в стая да мога да остана като придружител. Със сигурност ще бъде тежко, но освен с вяра и доверие към специалистите няма как да се подходи към ситуацията

# 244
Аз само чат виждам в фб. При мен ли е проблемът или ти за чата говориш?
Бебета август 2026 се казва групата.

Не мога дори да си представя какво ви е и през какво ви предстои да минете, Мария. Щом става дума за децата ни - всичко е много страшно и деликатно. Много сила и подкрепа изпращам! Бъдете силни! Важното е всичко да е наред накрая и малкото човече да бъде герой, а съм сигурна, че тя ще е.

# 245
Благодаря за отговорите. Днес намаляха пък каквото стане.
МамаГар , добре че се е разминало. Може пък да е прегрял малкия ако са играли на слънце. Чувала съм , че е възможно.
Мария, пожелавам ви сили и търпение. Дано всичко се развие по най-добрия възможен начин.

# 246
Момичета, идвам да се отчета.
На 23.07 след полупланирано, полуспешно секцио, се роди нашия Искрен 💙 3510г и 51 см.
Първия ден се видяхме за малко, но вчера вече сменях памперси, храних от бутилка и правихме първи плахи опити за кърмене (все още далече от успешни 🤣)

# 247
Честита радост на всички мами, които вече посрещнаха рожбите си! Пожелавам ви бързо възстановяване и нека бебчетата ви бъдат здрави. ❤

# 248
Мишето честита радост !! Да е жив и здрав малкия Искрен! Прегръдки!!! Blue Heart

# 249
mi6eto_ честит да е малкият Искрен! Много да ви радва и да напреднете успешно с кърменето🩵
Вече всяка сутрин проверявам групата дали има родено бебенце, много вълнуващ период настана!
Мария, пожелавам ви бързо да мине всичко това, което ви очаква и бебчо да бъде добре и да се възстановите бързо и двамата!
Искам да ви питам към коя седмица започнахте да усещате бебенцата по-ниско? От 2-3 дни нещо се размести и усещам натиск много ниско долу, а може и да не се е местил, просто да е пораснал, но все пак да си сверя часовника.

# 250
Добре дошъл на малкия Искрен! Пожелавам ви бързо възстановяване и много спокойни дни .

# 251
Днес се появи и нашият хубавец, 3400гр, 51см.
Нормално и спонтанно раждане. 😊

# 252
  • София
Честити рожби, момичета!💙💙 Бързо възстановяване! Разкажете как минаха ражданията!

# 253
Dzhbin Честито бебенце! Да расте здраво, щастливо и много усмихнато! 👶💙

# 254
Честито момичета!

Общи условия

Активация на акаунт