Къде в Пловдив??? - 113

• 3 086
  • 89
  •   1
Отговори
# 60
Приятели понякога си купуват от "Трапеза" (срещу Диспансера и до пазара на Гребната база). Но не знам дали доставят.
Този уикенд също ли ще има събития и на Гребната, и на Младежкия хълм?😅

# 61
  • Пловдив
Готвено взимаме от магазин БББ, доколкото знам май и доставят храна.

Доставят не само готвена храна, имат си изобщо доставки на стоки по домовете. Ние от години ги ползваме, много симпатичен и точен е доставчика.

# 62
Защо на сайта на Меритранс има по два автобуса за сутрешните часове към София?🤔 Примерно в 9.00 ч в скоби пише Интер Експо Център или Централна гара и съответния час на пристигане...Цената на билета е една и съща, но с това двойно изписване изглежда сякаш автобусите са два?🤔🤔

# 63
  • Пловдив
Посочват часа на пристигане на двете спирки, които има автобусът в София, най-вероятно. Иначе е един 🙂

# 64
  • Майничка
Явно се заявява спирката на слизане.

# 65
Това е някакво нововъведение (като сайта им).😅 Ами, ако не съм решила къде точно ще слизам?! Понякога решавам това на самия ден, даже се е случвало и по време на пътуването. Както и да е, какъвто и да е сайтът им, поне вече могат да се купуват билети.😀

# 66
  • Майничка
Още отначало излиза така на сайта им. Шофьорите пак си питат къде слизаш, ако си с голям багаж. Ако си за Експо център, го редят отдясно, че да е по-леснодостъпен.

# 67
На Гребната има Hills of Rock, за Младежки хълм не знам.

# 68
  • Пловдив
За вкусно готвено мога да кажа няколко места, макар че не се разбра за кой квартал става на въпрос. На площад "Кочо Честименски" до закуските на Близнаците отвориха едно местенце за хапване на място или да си го вземеш за вкъщи. Sote се казва, имат фейсбук, но нямат доставка. Почти всичко съм опитвала от там, близо до работата ми е и на обяд се храним там. На мен ми харесва. Другото място е в Тракия, срещу 45 блок - Тракийски гозби. Имат къде да седнеш и хапнеш, но нямат доставка. Другото пак е в Тракия - на пазара на хлебозавода, Гозбите на Начо. Много вкусно. Има там къде да седнеш да хапнеш, но отново няма доставка. Има и фейсбук с менюто.
Някой беше споменал за "Маджаре" на Янко Сакъзов, там съм пробвала веднъж и беше ужасно, ядох шницел, беше студен, твърд, за малко да си счупя зъб. По Янко Сакъзов, малко преди Маджаре, ако идваш от УХТ има едно местенце "Михаела" се казва, там също готвят, но последно съм яла от там през 2025 началото. Има разнообразие, но понеже тогава все бързаха да сготвят и имаше суров ориз, картов и т.н. Сега нямам идея как е, но продължава да има огромни опашки на обяд.

# 69
  • Euskal Herria
Храна за вкъщи предлагат във "Валентино" - на ул "Скопие" 2 - срещу Айсберг-а в Кючука. Когато си бяхме през април в Пловдив взимах скара от тях, хареса ни. За останалото нямам впечатления.

# 70
Прави ли се нещо от Общината срещу нашествието от огромни скакалци, нощни пеперуди, големи морски кончета, гущери, комари?! Не смея да си помисля какво е на Гребната база, но в района на "Пещерско шосе" и пресечките е направо някакъв ужас - огромни скакалци, пеперуди и морски кончета, понякога виждам и умрели гущери. Комарите не са всяка вечер, но няма ли вятър,  и тяхното нашествие си е сериозно...Големите пеперуди и скакалците са повече вечер, но и през деня на "Пещерско шосе" срещу Уест пойнт ме накаца някакъв екзотичен шарен скакалец със среден размер с оранжево-черна окраска.🤪

# 71
Препоръка за уютно и по-закътано местенце/заведение (за предпочитане Кичука , Център) за по-уединена среща без много навалица за питие и спокоен разговор? Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 08:22 от huliganka

# 72
  • Пловдив
За готова храна - на задния вход на Четвъртък пазара, до фризьорския салон
и в Кичука - на кръстовището на Вапцаров с Македония, зад спирката на Вапцаров - на бараките има
Food shop, малко след Алекса. И на двете места хубаво готвят.

# 73
  • Пловдив
Препоръка за уютно и по-закътано местенце/заведение (за предпочитане Кичука , Център) за по-уединена среща без много навалица за питие и спокоен разговор? Simple Smile

Ресторант Далия, с хубава градина.
Ресторант Фиеста на Пере Тошев също не е голямо и е с приятна атмосфера.
И девет са в Кючука.

# 74
Прави ли се нещо от Общината срещу нашествието от огромни скакалци, нощни пеперуди, големи морски кончета, гущери, комари?! Не смея да си помисля какво е на Гребната база, но в района на "Пещерско шосе" и пресечките е направо някакъв ужас - огромни скакалци, пеперуди и морски кончета, понякога виждам и умрели гущери. Комарите не са всяка вечер, но няма ли вятър,  и тяхното нашествие си е сериозно...Големите пеперуди и скакалците са повече вечер, но и през деня на "Пещерско шосе" срещу Уест пойнт ме накаца някакъв екзотичен шарен скакалец със среден размер с оранжево-черна окраска.🤪
Не, защото в изброените няма нищо застрашаващо живот и реколта. Знам, че
Обработваха срещу комари, но видимо нетолкова успешно. Скакалците са насекомоядни, за останалите насекоми няма да коментирам, че според човека трябва всичко да бъде избито. Морските кончета се хранят с комари и други насекоми, част от нощните пеперуди също са “месоядни”. Гущерите са най-малко опасните влечуги, особено тези в България и същи ядат насекоми. Ако се избият и човека стане най-накрая доволен, ще се наруши веригата за хранене и ще има инвазия от друг вид, който да няма естествен враг.
За да не е спам, ще попитам за магазин за украса, тъй като фирма ми иска 150 евро за малка арка и отделно 20 балона с хелий.

Общи условия

Активация на акаунт