КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 14 (Сезон 5)

• 2 340
  • 63
  •   20
Отговори
# 45
На диалект рапира, то от доста години това е модерно вече. Всъщност още от годините на Шамара е модерно.

Ровичках кой кого следва, но не съм проверявала със списък, просто на вайб. Даже имам чувството, че са ги накарали да се следват, защото всеки следваше всеки, ето единственото не-следване, което забелязах. Но пак казвам, проверих 4-5 човека за няколко участника.
Скрит текст:
Габи не следва Благовеста, но някъде бях мернала заядливи коментари от първата към втората

Диона съм я блокирала от ерата на нурофена и няма да я разблокирам, така че нея не съм я проверявала.

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 11:34 от Clouded

# 46
Здравейте народе! Хората, които са избрали ми харесват с изключение на 4-5 човека, да се надявам, че ще литнат първи. 😆
Стела е страшна досадница, не ме кефи.
Младоженците…Весоу е една идея по-добре от брат си, а жена му Петя наистина е красива, но е малко куха.
Тянко е антипатичен.
Дамян е голям пич, ако остане до края той е победител със сигурност.
Изключително впечатление ми направи Бо, интелигентно момче, интересен образ, симпатизирам му.
Очаквам много сеир и забавни моменти, желая успех на новия сезон!

Абсолютно споделям това мнение. Добавям, че и Симона не ми хареса, Бонбонова си е все още куха лейка, а е вече на 36! Габи е проста и ще лъсне 100%. Яница е в пъти по-готина от сестра си.

# 47
  • София
Благодаря за темата!
Вчера изгледах докрая на визитките, много дълъг епизод, нямам толкова време. Smile Лека по-лека ще го добутам, де, ама с това, че почти нямяло да отпадат хора ме загубиха тотално. Ако пак на 5 епизода само в един се случва нещо, ще получат чао-чао от мен.
 Иначе бих казала, че  доста гледам телевизия и риалита и пак цели 8 участника ми бяха тотално непознати.

# 48
Най-забавно е как Ицака каза, че това не било предаване за инфлуенсъри. Водещата на "Преди обед" го пита "а защо не е 50к наградата"? Той вика: "Е като дойдеш да участваш ти, ще стане 50к", тя казва "е аз не съм инфлуенсър", той веднага: "е то не е нужно  да си инфлуенсър, участват всякакви..." Grinning Все си мислеx, че името на едно предаване задължава. Иначе е просто Биг Брадър от Тему
На диалект рапира, то от доста години това е модерно вече. Всъщност още от годините на Шамара е модерно.
Да, "велико"! А той го прави не защото е "модерно", а защото не може да говори нормално и не си е направил труда да научи българския език, да поработи по произношението си. Има xора от Бургас, които говорят много добре. Когато си артист, публична личност, говориш пред хора, е абсурдно от устата ти да излиза подобна помия и да се примиряваш с това, вместо да поработиш над себе си. При добро желание всичко се постига.

# 49
За мен диалектът не е помия. Всеки един език, с който съм се сблъсквала, има различни диалекти и произношения. Той не е водещ на новините, нито президент, че да е важно как говори. Само в България сме такива пуристи, а има толкова по-смислени неща, в които да си вложим енергията.

# 50
Аз трябва да призная, че също съм пуритан що се касае до българския език, но осъзнавам, че това не е много правилно... диалектите обогатяват езика неимоверно много, колкото и да не ни звучат добре. В Австрия и Италия си се гордеят с местните диалекти, но да кажем, че там има и повече специфики от произношението само.

И за да не съм съвсем в офтопик, Весоу изглежда много по-адекватен от брат си - Дани Хаха ме дразнеше страшно много от самото начало.

# 51
диалектите обогатяват езика неимоверно много, колкото и да не ни звучат добре. В Австрия и Италия си се гордеят с местните диалекти, но да кажем, че там има и повече специфики от произношението само.
Те нека си го обогатяват. В случая изрично посочиx "когато си публична личност". Въпросният младеж имаше днес интервю в национална телевизия (bTV) и говореше като изтърван селянин. Не може да си публична личност и да говориш по този нелеп начин. Да рапираш на бургаски акцент. Вместо "не се"...да казваш "ни съ".  
Нормално ли е да говориш пред огромна аудитория и да казваш "ни съ причиснявам от туй". Брат му Даниел говори по съшия начин. Познавам хора от Варна и Бургас, които уважават езика си и за тяx е било важно да се научат да говорят правилно, въпреки заобикалящата среда. И не може дори да предположиш, че са оттам. Уважавам хора, които работят по себе си и не омаловажават подобни неща.

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 13:19 от diziler

# 52
Да рапираш на бургаски акцент. Вместо "не се"...да казваш "ни съ".  

В креативната сфера всичко е позволено Sunglasses
А това, че веднъж са го поканили в bTV, съвсем не го прави публична личност.

# 53
Ето, Весоу мьека, ти пишеш Умаловажават, всеки си има кусури по отношение на езика. Темата не е за това.

Пуснах си пак епизода да ми бръмчи и искам да отбележа колко ми хареса последната част с Хаос и тримата съветници и стратегиите им. Жалко, че най-вероятно в един момент пак ще се обърне на "готини" и "смотани" и ще стане махленско.

Стела е много неприятна, не съм я гледала в Един за друг, но точно мрънкало.

# 54
Аз се дразня от говорещите на диалект в национален ефир. Колко пък трябва да си лишен от желание за  усъвършенстване на езиковата си култура....все пак претендираш да имаш публична изява.Просто така е по-лесно

# 55
Дето бях писала преди няколко дена, че видях Ицака с dj Дамян в Созопол, сега от визитките видях, че непознатите за мен са били Весоу и жена му.

# 56
По отношение на отговора на diziler :

"Те нека си го обогатяват. В случая изрично посочиx "когато си публична личност". Въпросният младеж имаше днес интервю в национална телевизия (bTV) и говореше като изтърван селянин. Не може да си публична личност и да говориш по този нелеп начин. Да рапираш на бургаски акцент. Вместо "не се"...да казваш "ни съ".  
Нормално ли е да говориш пред огромна аудитория и да казваш "ни съ причиснявам от туй"."
[/quote]

Често чета твоите мнения под форума и съм съгласен повечето време с тях, но за езика и диалектите не бих се съгласил, въпреки че уважавам пак мнението ти. Нека вметна, че няма "правилно" и "неправилно" наречие универсално, ние сами си "натамъняваме" кое е изрядно, това Весо или кой да е да говори в национален ефир на своя си диалект няма общо принципно с неграмотност или липса на култура, а е въпрос на тълкувание и манталитет според средата, във Финландия, Италия и други страни говоренето по този начин на обществени, телевизионни и политически форуми, излъчвания и представяния е нормално и прието добре, но много хора в България го приемат за селяндурско и грозно поради централизацията на столичния говор и поколенческото вдяване от десетилетия, че има само едно "правилно произношение" (софийското) и то трябва да се чува единствено във формални ситуации, новини и пр.
Но това колко е обективно и правилно да се процедира така е отворен въпрос, който за мен няма общо с морал, възпитание или незачитане на книжовния език, при все, че Весо, Дани и други хора не бъркат наречия, глаголи, времена и т.н като говорят на диалект, а само акцентът е различен и тук-там някои израз.
По тази тема различна от къщата няма коментирам повече, без лоши чувства към теб или когото и да е. Heart

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 15:34 от Vladi Aleks 796398

# 57
много хора в България го приемат за селяндурско и грозно поради централизацията на столичния говор и поколенческото вдяване от десетилетия, че има само едно "правилно произношение" (софийското) и то трябва да се чува единствено във формални ситуации, новини и пр.

Съвременният книжовен български език е базиран на моя "диалект" и мога да ти кажа, че софиянци не говорят правилно Sunglasses

Затова пък те най-често имат претенции за чистотата на езика, въпреки повсеместното им е-кане (млЕко, хлЕб, и т.н.). Сега се замислям, че всичко това може би има нещо общо и с разделението столица-провинция, което при нас е особено обострено.

# 58
Вчера допуснах дъщеря ми да гледа това “предаване” , по край нея и аз се загледах - жалка картинка .
На какво учат децата ни ?
Жалко е да си горд че си похарчил първата си заплата за ринопластика и дори с направен нос , ти продължаваш да си комплексар .
 Жалко е че не е възможна МОЗЪКОПЛАСТИКА , защото всички участници в това шоу имат въпиюща нужда от свежи мозъчни клетки .
Sorry not sorry 🤭

# 59
Всяко риалити едно и също по темите. Това не е училище! Децата се учат в училище и се възпитават вкъщи. Нека не обвиняваме социални мрежи, предавания и прочие.
Аз пък карах моята (16)  да гледа с мен, не иска и да чуе. И миналата година я карах, ми не.

Общи условия

Активация на акаунт