Медицински университет - Тема 7

• 3 678
  • 92
  •   2
Отговори
# 90
Ох много благодаря за успокоението. Решили сме платено, да. Много усилия положи детето, наистина виждам огромно желание за тази специалност. Аз бях доста против, месеци наред, поради различни причини, но тя си държеше. Не знам, защо оценките средно са й около 5 - недобра подготовка на уроците ли, не знам. Но виждайки положените усилия, наистина с цялото си сърце искам да успее да се класира и да е щастлива. Хич и не иска да чуе за фармацията. Тук аз я карам, за да не изпусне годината. Дано да сте прави и да й стигне бала, че се отчаяхме.

# 91
Здравейте!И моето момиче е прието на първо желание Медицина в МУ Варна и днес се записа.Наистина бала е много нисък.Искам да попитам как се процедира с класирането за приятелката й се интересувам.Първо желание Дентална медицина не е приета на първо класиране, а второто желание е Медицина.Иска да участва във второ класиране и има по-голям бал от нашия и днес са й отговорили, че не може.Състрзава се пак за ДМ.Има ли запознати да помогнат.Детето иска да опита и с обвързващия договор, ще му стигне бала, макар че са малко местата.

# 92
  • София
bobi_ko, стискам палци, предполагам, че ще успее платено, нали навсякъде е кандидатствала - Стара Загора, Плевен, СУ, Бургаски....Просто имайте търпение. А догодина, като е по спокойна, ще опита пак за редовно. В ютюб ми беше попаднало клипче на момиче, разказваше своята история за прием в специалност медицина, което точно като Вашето дете, така беше ходило на няколко изпита, претоварено и  под стрес, оценки около 4-5, накрая влиза платено в Тракийския университет, на следващата година отново кандидатства и влиза държавна поръчка.
А по повод договорите, което също Ви е опция, наскоро попаднах на отправено питане от съда до съда на ЕС, касае договорите на специализантите, но може би е относимо донякъде и за договорите за прием  https://news.lex.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B8% … %82%D0%B5-%D0%BB/ Интересно е да се проследи какво ще каже СЕС. 

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 22:39 от bora

Общи условия

Активация на акаунт