Медицински университет - Тема 7

• 20 856
  • 460
  •   4
Отговори
# 450
Аз да напомня, че имаше един бас и утре ще разберем кой го печели Rolling Eyes

Ако гледахме Варна и Пловдив... sanaka печелеше.
Чакаме, чакаме...но там ще има последващи класирания , няма да е само едно за платено 😀 Така че не бързай. А и не си отчел факта , че там таксите са най високите, изчакай СтЗ и Плевен

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 08:04 от ivo ivanov2

# 451
Здравейте! Имам казус с приема в МУ – Пловдив. След третото класиране университетът ми обясни по телефона и на място, че допълнителното / след трето/ класиране за незаетите места се извършва само между кандидатите, които са се записали по предходното класиране. В същото време в правилника е записано, че записаният кандидат-студент не участва в следващи класирания, което според мен поражда противоречие. Някой, който е кандидатствал в МУ – Пловдив през предходни години, знае ли как реално се провежда това допълнително класиране и дали наистина участват само записаните кандидати?

# 452
Звънят по телефона на следващите под чертата.

# 453
Изрично ми казаха, че трябва да се запиша в дентална медицина/ второ желание/, за да участвам в допълнително класиране по първо желание/медицина/.Това е абсурдно и напълно нелогично според мен.

# 454
  • София
Здравейте! Имам казус с приема в МУ – Пловдив. След третото класиране университетът ми обясни по телефона и на място, че допълнителното / след трето/ класиране за незаетите места се извършва само между кандидатите, които са се записали по предходното класиране.
Нямам опит с МУ Пловдив, но това не ми звучи никак логично. Ако приемат само записани в друга специалност, така ще си отворят нови незаети места в други специалности, които в един момент няма да могат да запълнят, защото няма да има повече "записани" студенти, които да се местят. А интересът на всеки университет е да си запълни бройките. Принципът на класиране навсякъде по принцип е в класирането да не участват вече записани. Аз бих отишла пак на място и да говоря с някой друг. Включително да му посоча релевантните разпоредби от Правилника.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 11:53 от sanaka

# 455
Говорих, но отново казаха, че последващите класирания са само между записаните студенти.Не приемат и декларации за последващи класирания Подадох писмена молба за официално становище и чакам отговор.Сега ще подам  в деловодството и заявлението за участие в следващо класиране , с искане за постановяване на изричен отказ от  тяхна страна .

# 456
  • София
Споделете после как се е развил казусът, защото е интересно.

# 457
  • Пловдив
https://mu-plovdiv.bg/priem/priem-po-spetsialnost-meditsina-pri/ - това са публикували от МУ Пловдив за допълнителния прием , ето и извадка:
"Кой може да кандидатства? Право да участват имат кандидатите, които:

- са положили успешно конкурсните изпити по биология и химия в МУ – Пловдив за учебната 2026/2027 година;
- имат формиран състезателен бал;
- подадат заявление по образец за участие в определения срок;
- представят декларация за предварително съгласие и намерение от лечебно заведение – работодател, включено в одобрения от Министерския съвет списък.
     В класирането могат да участват и кандидати, които вече са класирани и записани в МУ – Пловдив чрез редовните класирания през кандидатстудентската кампания за 2026 г. При класиране и приемане на място по специалност „Медицина“ при условията на чл. 95а ЗВО първоначалното записване на кандидата в друга специалност или на друго основание се прекратява по установения в МУ – Пловдив ред."

# 458
  • Сандански
Излязло е класирането за платено обучение в МУ София.

# 459
  • София
Аз не виждам много тройки. Даже и четворки не виждам. Simple Smile

# 460
Sanaka май спечели Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт