Медицински университет - Тема 7

• 18 131
  • 414
  •   2
Отговори
# 405
Има допълнителен прием за военни лекари. Могат да се възползват всички , които са издържали изпитите по химия и биология , независимо в кой МУ.
Между другото те се възползват от изключително много придобивки. Но е и много трудно. Този семестър дъщеря ми, която завърши трети курс, по стечение на обстоятелствата смени датите на два изпита и се яви с военните. Ами много е изненадана, много дисциплинирани, много учещи. Абе нищо общо с мисленето , че влизат с 3 и ги бутат до края. Не е вярно, може някои да са влезли с 3 , но сега са много амбицирани у учещи. Ходят и във ВМА. Определено добър избор за тези на които не им е стигнал балът. Между другото всичко им е безплатно и получават възнаграждение всеки месец.
https://www.mu-varna.bg/BG/Pages/voenen-lekar-priem.aspx

# 406
  • София
Ааа, Русалче, и аз съм привърженик за взаимосвързаността за Математиката и Химията
Скрит текст:
(а и вярвам на по-добрите от мен Wink ) , само дадох пример как домашните обърнаха нещата, като сложното бе при нематематика (до последно го мъчеше Математиката, а и логиката му е различна  Joy ) вложи не малко, за да му се получат нещата на максимум

# 407
Лично за военен лекар не бих го пратила детето. Не, че на война не ги мобилизарат, ама зорлям се бута.Имах един познат доктор ходи по Югославия 90-те и разви психично заболяване

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 17:46 от malinkap

# 408
"Да знаете че това което ви казвам за решението не е вярно, но така го искат в университета, ако отново се падне ще пишете както го искат те" (цитат от най- яката учителка по химия във Варна, за която учениците и се кълнат че трябва да и се издигне паметник в двора на университета, обожават я нарочно използвах и болднах  квалификацията, някои по нея ще се сетят за кого говоря, защото е част от фамилното и име)

Прекрасен човек!
Точно така беше обяснявано за някои задачи. Синът ми имаше щастието да се подготвя при нея за няколко месеца, сега завършва.

# 409
  • Бургас
Здравейте момичета.
Дъщеря ми е приета в София в медицинската академия. Исках да те питам как са общежитията към академията?

Мога да споделя за общежитието в Лозенец - преди 3 години беше чисто ново. Стаите са не много просторни, бяха с нова мебелировка. Санитарният възел - също малък, но светъл и също обновен.
В интерес на истината миналата седмица ходих да прибера малко багаж и вече не "блести" всичко, но е нормално след 3-4 години експлоатация.

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 08:27 от Z-Тина

# 410
Има ли записали се в специалност Фармация в МУ София, сега на 1,2,3 класиране да споделят откъде са купили книжка, студентска карта, именник и всички декларации, които искат по списъка за записване ? Има ли наблизо до Фармацевтичния факултет, където се записват, книжарница, от която да се вземат исканите документи в пакет? Благодаря

# 411
  • София
Ако има деца с положителен бал (от МУ - Варна или друг), но неприети медицина, които биха направили компромис с военната медица - до 31 юли е обявен допълнителен прием. Естествено има допълнителни изпити  - по физическо и тест по английски, психо и медицински. Вижте във ФБ страницата на ВМА, предполагам и на страницата на Военноморското ще има инфо.
Добавям линк https://www.vma.bg/newsitem.html?action=news&newsid=3157

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 16:06 от magi_sveta

# 412
  • София
Има ли записали се в специалност Фармация в МУ София, сега на 1,2,3 класиране да споделят откъде са купили книжка, студентска карта, именник и всички декларации, които искат по списъка за записване ? Има ли наблизо до Фармацевтичния факултет, където се записват, книжарница, от която да се вземат исканите документи в пакет? Благодаря
От книжарницата на МУ София се купуват книжки. Другите формуляри се изтеглят онлайн и се разпечатват от тук:
https://pharmfac.mu-sofia.bg/?p=11323
В края на страницата има връзки за теглене.
Книжарницата на университета е на ул. Здраве 9.

# 413
От книжарницата на МУ София се купуват книжки. Другите формуляри се изтеглят онлайн и се разпечатват от тук:
https://pharmfac.mu-sofia.bg/?p=11323
В края на страницата има връзки за теглене.
Книжарницата на университета е на ул. Здраве 9.

Много Ви благодаря Simple Smile

# 414
Студентската книжка струва 3 евро и някакви стотинки. С карта мисля, че можеше да се плати.

Общи условия

Активация на акаунт