Октомврийски бебчета 2026 💕

• 10 783
  • 433
  •   1
Отговори
# 345
Долу-горе съня и при нас беше така с каката. Кошарата ѝ се ползваше за натрупване на изпраните дрехи.Grinning
Нямам илюзията, че новото попълнение на семейството ще спи само в кошара. Обаче ще се опитам и ще му дам шанс.  Grinning

# 346
Здравейте момичета, имам нужда от съвет, от миналата седмица съм с настинка, която беше лека хрема и два дни болки в гърлото, Аг ми изписа Биозин мама и орофар за деца, отминаха почти симптомите, но от три дни съм с кашлица и вчера имах температура 37,3 градуса. Според вас на Аг ли да звънна или да потърся пулмолог за тази кашлица, притеснява ме да не стане някаква пневмония. В почти 34 г.с съм.

# 347
Аз бих се обадила пак на личния, щом нещата не минават или се притеснявам, че не минават както трябва. Може да ти изпише нещо за кашлицата.
Мами на вас предлагат ли ви Ваксината срещу респираторно-синцитиален вирус (RSV) (Abrysvo) – поставя се между 24-а и 36-а гестационна седмица за защита на новороденото. Тук в Норвегия личния ми я предложи и е по избор. Не съм сигурна дали да я сложа.

# 348
И проследяващият по здравна, и на частно, казаха, че няма особен смисъл от нея. Ако искам да си я бия няма да навреди, но проучванията за някакъв ефект при бебето били много малки и няма как да я препоръчат. Както си реша.
Да ви питам, обърнаха ли се бебетата с главата надолу? Моето както миналия четвъртък беше с главата надолу, вчера в почти 32гс се е врътнал с глава нагоре. Въобще и не съм усетила, дано вземе да се върне пак, че само заради това след едно естествено раждане да ми правят секцио,  ще е много тъпо.

# 349

Да ви питам, обърнаха ли се бебетата с главата надолу? Моето както миналия четвъртък беше с главата надолу, вчера в почти 32гс се е врътнал с глава нагоре. Въобще и не съм усетила, дано вземе да се върне пак, че само заради това след едно естествено раждане да ми правят секцио,  ще е много тъпо.

И моето бебе е седалищно, само че така си седи от 20г.с. насам, сега съм 34та. И аз имам едно нормално раждане преди 4 години и вече мисля че това бебе няма да се обърне, но не бих рискувала да я раждам нормално в тази позиция.

# 350
И проследяващият по здравна, и на частно, казаха, че няма особен смисъл от нея. Ако искам да си я бия няма да навреди, но проучванията за някакъв ефект при бебето били много малки и няма как да я препоръчат. Както си реша.
Аз имам едно нормално раждане в 30 гс беше седлаищно ,в 35 на прегледа вече беше  главично ,но сега си е седалищно утре влизам в 35 гс и аг каза че ако този път не се обърне ще мислим за секцио аз не съм съгласна ,но ще видим

# 351
Аз бих се обадила пак на личния, щом нещата не минават или се притеснявам, че не минават както трябва. Може да ти изпише нещо за кашлицата.
Мами на вас предлагат ли ви Ваксината срещу респираторно-синцитиален вирус (RSV) (Abrysvo) – поставя се между 24-а и 36-а гестационна седмица за защита на новороденото. Тук в Норвегия личния ми я предложи и е по избор. Не съм сигурна дали да я сложа.
В България от тази година я има като незадължителна, аз си я сложих.

Това е информация от официалния сайт на ваксината:

In the phase 3 clinical trial, maternal RSV vaccine reduced the risk of the baby being hospitalized for RSV by 68% and risk of having a healthcare visit for RSV by 57% within 3 months after birth. In the same trial, the RSV vaccine reduced the risk of the baby being hospitalized for RSV by 57% and risk of having a healthcare visit for RSV by 51% within 6 months after birth.

The maternal RSV vaccine reduced the risk of severe infant outcomes caused by RSV, including having low oxygen in the blood or the need for mechanical ventilation or admission to an intensive care unit (ICU), by 82% within 3 months and by 69% within 6 months after birth.

Относно позицията на бебето - при мен на последните три прегледа от 28ма седмица насам си е в надолу, не знам кога се е обърнало.  По принцип имаш време все още да се обърне пак, има и разни упражнения, не знам колко помагат действително.

# 352
Към 27 беше с главата надолу, в 29-та странично, 32 - пак надолу. Доколкото усещам все още има място да се обръща, та нищо чудно пак да се врътне.

# 353
При мен в 29гс беше седалищно, сега съм почти 32 и ще видим в 34 как ще е, защото тогава имам час при доктора.

# 354
Здравейте 💕

От коя седмица ще ходите на запис на тонове и на какъв период? При мен ще е на 15.09, когато ще съм в 35+3. Струва ми се прекалено късно, но АГ, при която ще раждам каза от тогава.

# 355
Аз започнах в 33 и ходя всяка седмица. Ако пренося казаха, че ще трябва всеки ден.

# 356
И ние се спряхме на кошара next to me, после ще му мислим Grinning
Вие как сте, на мен много ми тежи вече ...
Момичета, сблъсквали ли сте се с прищипан седалищен нерв (ишиас)? Едвам стъпвам на десния крак, целия от дупето ме боли, не се спи ... има ли нещо, което е позволено за нас? Утре съм на АГ, ама не се издържа.

# 357
Здравейте 💕

От коя седмица ще ходите на запис на тонове и на какъв период? При мен ще е на 15.09, когато ще съм в 35+3. Струва ми се прекалено късно, но АГ, при която ще раждам каза от тогава.
Аз започнах от 32г.с., като ходя всяка седмица.
Момичета, сблъсквали ли сте се с прищипан седалищен нерв (ишиас)? Едвам стъпвам на десния крак, целия от дупето ме боли, не се спи ... има ли нещо, което е позволено за нас? Утре съм на АГ, ама не се издържа.
През 2ри-3ти месец от бременноста ме прищипа на същото място и се бях стреснала, че занапред ще се влошава.... Обаче си отшумя и от тогава не съм имала такива болежки.

# 358
Здравейте 💕

В 28ма за първи път ми ги записаха и от тогава един път в месеца при всеки преглед. Аз отидох веднъж отделно, че бях се притеснила за бебето. По принцип моят АГ май не следи тонове всяка седмица в последния месец и ако е така, ще си ходя отделно за мое успокоение. В понеделник съм на преглед и ще го питам.

Аз имам от време на време, но отминава при мен. Има видеа в ютуб с упражнения и помагат. Помага ми също да масажирам с масажно топче и ме отпуска. Аз имам и в таза/тазобедрените стави доста болки като спя най-вече или се заседя.

# 359
Имам въпрос към момичетата от Пловдив ?
Къде и при кого сте се насочили да раждате ?

Общи условия

Активация на акаунт