Октомврийски бебчета 2026 💕

• 10 742
  • 433
  •   2
Отговори
# 360
Имам въпрос към момичетата от Пловдив ?
Къде и при кого сте се насочили да раждате ?
Решила съм в Св.Георги, без избор на лекар или екип.

# 361
В Селена. Моята АГ изражда.

# 362
Все още е седалищно разположен мистър джуниър (33 г.с.), на третата ФМ ми бяха казали, че точно в тази поза, в която е ще му е трудно да се обърне, но пък само 3% от бебетата оставали седалищно разположени до раждането им 🤷

# 363
+1 първото родих така и останах супер доволна сега пак така ще процедирам

# 364
+1 първото родих така и останах супер доволна сега пак така ще процедирам

Двоумя се между Селена и Хирургиите ( планово без избор на екип ).

Не остана много време и трябва да взема окончателно решение.
В Селена ми се струва много пари за почти нищо, а в Хирургиите не ми харесва, че скоро след секцио оставят детето при теб, че трябва да те приемат в деня преди плануваната операция и че там не съм ходила при нито един лекар и не зная на кого ще попадна.

# 365
Да ви кажа, мен ще ме побъркат. Следя се при двама, един по ЗК и друг, при когото ке раждам. Единия казва всичко е наред, днес имери бебето 2480(34+2). Другия казва, водите са малко, може да се наложи да го извадим по-рано и казва, че е сравнително малко бебе...
Някой ще съхранява ли стволови клетки?

# 366
Някой ще съхранява ли стволови клетки?

Аз не, четох че за доста малко болести реално могат да се ползват, съхранението е много скъпо и след 4/5г, качеството на материала постепенно започва да пада. За мен няма смисъл това.

# 367
И аз няма  да съхранявам. Моя близка работеше в такава фирма, по нейн съвет- ще си пазя парите за нещо по-смислено.

Успявате ли да спите нощем? При мен се редуват една нощ с нула ставане и сън като “заклана” и една нощ със ставане поне 4 пъти и будуване.

# 368
И ние няма да съхраняваме клетки, предпочитам отложено клампиране.

И аз няма  да съхранявам. Моя близка работеше в такава фирма, по нейн съвет- ще си пазя парите за нещо по-смислено.

Успявате ли да спите нощем? При мен се редуват една нощ с нула ставане и сън като “заклана” и една нощ със ставане поне 4 пъти и будуване.

Аз не мога да спя вече от два месеца от болки - събуждам се през час да се завъртам и на всяко събуждане ходя до тоалетна. Последните дни поне не будувам и след като се събудя бързо заспивам, но не се наспивам качествено.

# 369
И ние няма да съхраняваме клетки, предпочитам отложено клампиране.

Аз не мога да спя вече от два месеца от болки - събуждам се през час да се завъртам и на всяко събуждане ходя до тоалетна. Последните дни поне не будувам и след като се събудя бързо заспивам, но не се наспивам качествено.

Аз от три четири дни заспивам с 300 зора в 2 ч. Нямам болки, не ставам до тоалетна просто няма заспиване. Аз съм на тонове от 33 - а седмица. Надявах се, че ще ме преглежда и с ехограф след това, но само коментираме изследванията.

# 370
И ние много се чудихме - но няма, в крайна сметка. Ако имаш друго дете, тогава има повече смисъл. Собствените стволови клетки нямат чак такова приложение, както, ако са на брат/сестра, по това, което проучвахме. Но пък е добра алтернатива да се дарят.

# 371
Ние решихме да съхраним, дано никога не  ни се наложи да ги ползваме, но... Моя позната така си излекува детето, а приятелка е биолог и каза, че тепърва ще се разработват много лечения, на този етап наистина няма много смисъл, но след време щяло да има. Те са "дълбоко" замразени, няма как да стареят или отслабват или нещо подобно. Аз съм бременна от 7 годишен ембрион😄 от 32 седмица, 1 седмица ходя на тонове, една на преглед, така ги редувам.
За спането, през нощта много рядко ставам, но се събуждам много рано и през деня пък ми се спи, но няма кой да ме остави да спя😄

# 372
Момичета, днес бях на преглед и всичко е наред, бебето се движи по график (30 седмица). Попитах АГ за трета фетална и тя каза, че не е задължително особено в моя случай, тъй като показателите на бебето са добри.
В дилема съм дали все пак да не си направя трета фетална, вие какво бихте ме посъветвали?

# 373
Момичета, днес бях на преглед и всичко е наред, бебето се движи по график (30 седмица). Попитах АГ за трета фетална и тя каза, че не е задължително особено в моя случай, тъй като показателите на бебето са добри.
В дилема съм дали все пак да не си направя трета фетална, вие какво бихте ме посъветвали?

Моят АГ ми беше казал също, че няма нужда от трета фетална морфология и първоначално бях решила да не правя. В последствие решихме да направим, но при друг лекар, за да имаме и второ мнение, че всичко наред. Но в нашият случай АГ ни прави и феталните морфологии и не бяхме ходили при друг лекар за нищо, освен за фетална ехокардиография и искахме допълнително успокоение.

# 374
Направи си за твое спокойствие, според мен. Моята АГ на всичко ме праща и да няма нужда, ама аз и не се дърпам, че така ми е по-спокойно 😄

Общи условия

Активация на акаунт