както подсказва заглавието на темата, въпросът ми е свързан с четенето на книжки. Ще се радвам на всеки споделен опит.
Дъщеря ми е на пет месеца и ежедневието ни е доста еднообразно - сън, хапване, разходки, смяна на пелените, смях, рев, игра... В цялата тази какафония обаче не мога да намеря подходящо време за четене на книжки. Вечерният ни ритуал включва игра, къпане/масаж, хранене и в леглото. Често заспива още на шишето и съм много доволна от ситуацията в момента. Добре, но през другото време, докато е будна, тя иска да си играе или да играем заедно, да се обръща, да говори на играчките, да прави смешни опити да пълзи изобщо много е енергична и няма спиране. Не виждам как тя ще легне, аз ще легна/седна и ще започна да чета. На нея на този етап са й по-интересни цветята на възглавницата или шарките на блузата ми, летящия балон..ч
Сега... Наясно съм, че толкова малко бебе изобщо не разбира от четене, приказки, и на нея й е много по-забавно да й говоря, да правя смешни муцунки. Но вече няколко човека ме мъмрят как не й чета, как едва ли не изоставам в това отношение. Как ще заобича книгите щом не й чета.... Не съм се вързала много, но ми се искаше да науча за другия опит - кога започнахте да четете, по кое време, децата ви заслушваха ли се?