Отговори
# 90
Фалшиво обвинение! Писах още на първа страница за него Grinning

# 91
  • Berlin
Ама той за  Джурасик парк ли е?? Аз последно гледах този със Скарлет Йохансон, сега нов ли ще излиза?
Backrooms не е по игра. Аз за тях чух от големия преди изв. време, искаше да ходи да обикаля из изоставени сгради по повода. Не знам дали филм за това ще му е интересен. Може пък да го откаже от обикалянето.Sweat Smile

# 92
  • София
Просто видях динозаври насред квартала и направих асоциация с поредицата. Приключенски хорър трябва да е или нещо такова.

Доктор Алън Грант е починал е тези дни. Страхотен актьор беше Сам Нийл. Ще си го помня с ролята му от Джурасик парк.

# 93
Благодаря за мненията за Backrooms. Значи ще удържам позицията Simple Smile.

# 94
Категоризациите на филмите по възраст не са празни приказки. Гледала съм Backrooms и макар да няма графично насилие, не бих го препоръчала за деца. Кината поне би трябвало да съблюдават тези работи.

Иначе съм наблюдавала с изумление неведнъж как хората масово сядаха да гледат Game of Thrones, който е 18+, с 9-10-годишните си деца... Но вкъщи няма никакъв начин това да се регулира, освен родителската съвест, и то до някаква възраст.

# 95
В случая натискът идва от това, че други деца вече са го гледали, и то заведени от родителите. Доста съм изненадана! И да, интересно, че възрастта е препоръчителна, и са ги допуснали в киното.

# 96
  • София
Не виждам да се следи от персонала. В кината вече сам се чекираш преди да влезеш в залата. Няма контрол.

# 97
  • Berlin
Интересно. Бих ги оправдала, че не знаят какво отиват да гледат, но едно 16+ на филма определено би ме спряло да отида с дете под 16г. Или бих гледала аз първо и после ще реша дали става и за детето. Даже има и някои 12+, които са ми идвали малко в повече (за дете).
При нас знам, че проверяват (или поне последно, когато сме ходили). Сега не знам как е.

# 98
Последно в Синема Сити имаше младеж, който проверяваше билетите.

# 99
# 100
  • София
War Machine (2026)
https://www.imdb.com/title/tt15940132/

Един от най-големите хитове на Нетфликс през последните години.
Над 125 млн. гледания и номер 1 на платформата за първите 6 месеца на 2026 г.
Със сигурност ще има продължение, а може би и трилогия.
Във филма блести гигантът Алън Ричсън (Ричър), който трепе извънземни роботи.
Филмът е маниашки, изкефих се и го препоръчвам.
-
7.5-7.0

The Furious / Huo zhe yan (2025)
https://www.imdb.com/title/tt33311069/

Някъде в Югоизточна Азия...
...става невъобразим кютек.... 😀

Истинска хонгконгска кунг-фу класика от ранга на The Raid: Redemption.
Режисьорът, Кенджи Танигаки и продуцентът Бил Конг (Тигър и Дракон и Герой) са заснели филма в Банкок, Тайланд.
Кулминационната сцена - битката в полицейския участък е заснета за 18 дни! 18 дни за една сцена?! Но пък каква...
И естествено съмнявате ли се, че огромна част от боевете и каскадите са заснети без дубльори, за повече реализъм.
Най-големият плюс е хореография на бойните сцени.
Минус - диалозите и прекалено разтегления финал. Но това са бели кахъри.
Този филм е задължителен за всеки екшън маниак. Препоръчвам!
-
7.0-7.5

Do Not Enter (2026)
https://www.imdb.com/title/tt3515878/

Хорър филм, адаптация по романа ''Creepers'' на Дейвид Морел (създателят на Джон Рамбо) от 2005 г.

Разказва се за група млади градски изследователи и стриймъри, които отчаяно търсят шокиращо съдържание, за да вдигнат гледаемостта на канала си. Те решават да направят екстремно предаване на живо, като проникнат в легендарния, отдавна изоставен и затворен хотел Парагон в Ню Джърси.
И там откриват нещо зловещо...

Става за едно гледане. По-скоро ми хареса, а и самите герои ми допаднаха, особено някои от тях.
Няма дълги увертюри, екшъна не закъснява. Декорите са много добри, както и операторската работа. Сцените в изоставения хотел на моменти много ми напомняха за Заразно зло.
Не ми хареса как се разкри мистерията за злото. Много слабо, направо мързеливо написано и обяснено, а и самото чудовище когато го опознах малко повече изглеждаше по-скоро нелепо.
-
6

# 101
Покрай Одисеевите драма пропуснахме първия трейлър на Avengers.

# 102
Гледахме тази вечер със сина ми, почти на 18, "Одисея". Когато свърши и се изправихме, само се спогледахме и в един глас и двамата казахме "Баси и якият филм!"
Не усетих как минаха тези три часа. Залата беше пълна и е показателно, че изобщо не забелязах светещи телефони, не се чуваха разговори и хихикания. Всички бяха премрели, нещо, което вече рядко се случва в киносалона.
Всичко ми хареса. Музика, актьорска игра, картината, идеята. Чудесна интерпретация на Нолан за завръщането на Одисей и падането на Троя. Много рядко през последните години успява така да ме грабне филм. Ще има да го мисля и съпреживявам. Имаше някои много силни моменти, които ме нацелиха право в целта. Чувствах се в детството, когато киното беше магия. Това наистина беше като доброто старо кино, с което съм израснала и което заедно с книгите е формирало голяма част и от моите възприятия за света.

# 103
  • София
Уф,
Амии не чета подробно ревютата/впечатленията за да не се спойлирам, а гледам внимателно по диагонала дали се харесва или не (и си сейвам директния линк и като изгледам филма вече чета всичко) и какво да кажа, от прочетеното тук в темата + кино групите във Фейсбук, то мога да обобщя грубо казано, че доволно над 80% от изгледалите филма са меко казани впечатлени (т.е. не просто харесват филма ами казват, че е велик, за оскар и т.н.), но забелязвам след пуснатото ревю/мнение във ФБ, че има яко хейт и то от хора, които все още не са гледали филма...

Днес или утре ще го преслушам и аз.
Но не правите добра услуга на филма, защото сега вече ще отида с прекомерно високи очаквания (заради мненията тук и във ФБ и средната оценка в IMDB) и това не е на добре. 😛 Но пък ако ми хареса, значи Нолан за пореден път си е свършил добре работата.

# 104
Дяволо, на мен ще ми е много любопитно да прочета после твоя отзив.
Аз не очаквах да ми хареса толкова. Наистина отидох само с идеята да си прекарам добре. Вече рядко ходя на кино, но предпочитам някои филми все пак да ги гледам в киносалона, защото вкъщи пред телевизора или компютъра изживяването е съвсем различно.
Относно харесването. И при най-великите филм или книга ще има хора, които не ги одобряват, не ги разбират, безинтересни са им. Гледането на филм или четенето на книгата са все пак някакви лични и интимни съпреживявания. Доколко ще ти харесат и ще те докоснат даден филм или книга, до голяма степен зависи от твоята същност, възприятия, чувствителност дори. Не на последно място и точния момент в живота ти. Например, снощи единият ми син беше впечатлен от филма, но аз знам, че ако другият беше с нас, отношението му щеше да е различно. Той щеше да се вторачи и да критикува всеки дребен детайл и изобщо нямаше да отрази и оцени цялостната идея. Просто е съвсем друг характер и със съвсем различно ниво на емпатия дори. Това обаче, че двамата биха реагирали по коренно различен начин, нито прави филма велик, нито лош.

Общи условия

Активация на акаунт