Отговори
# 420
  • Glasgow
Очакват се серии на Нетфликс, Ема Корин ще е Елизабет

Пак изгледах Гордост и предразсъдъци, пуснаха го по БТВ.
Много ми хареса този път, защото когато го гледах за първи път не ми хареса много, тъй като го сравнявах с класическия сериал. Този път го гледах "без предразсъдъци" и ми допадна. Освен това саундтракът на някои места във филма страшно много ми напомни на този в Интерстелар. Порових се и се появи доста интересна връзка между режисьора на Гордост и предразсъдъци Джо Райт и на Интерстелар - Кристофър Нолан. Два филма, които се допълват взаимно - Дюнкерк и Най-тъмният час.
Имат и общ любим актьор - Гари Олдман.

# 421
Когато изгледах Дяволът носи Прада 2, не бях особено въодушевена. Реших, че не може да се мери с първия филм и е добро, но леко излишно продължение на една хубава история.
Днес го изгледах отново и смятам, че е страхотен. Няма ги култовите реплики от филм 1, но пък засяга проблеми, които скоро ще се окажат наболели за повечето от нас. Та, в крайна сметка, много ми хареса.

# 422
Очакват се серии на Нетфликс, Ема Корин ще е Елизабет

Много ми хареса този път, защото когато го гледах за първи път не ми хареса много, тъй като го сравнявах с класическия сериал. Този път го гледах "без предразсъдъци" и ми допадна. Освен това саундтракът на някои места във филма страшно много ми напомни на този в Интерстелар. Порових се и се появи доста интересна връзка между режисьора на Гордост и предразсъдъци Джо Райт и на Интерстелар - Кристофър Нолан. Два филма, които се допълват взаимно - Дюнкерк и Най-тъмният час.

Алеле мале! Направо голям кеф! Обаче...до момента никой не може да бие Колин Фърт като мистър Дарси. Поне аз такъв си го представям. Матю Макфайдън беше красив, но някак ми стоеше много нежно, тъжно и романтично, докато според мен Дарси е човек, който излъчва студенина, сила и решителност. Ще го видя сега и Джак Лоудън как ще го изиграе, но още от сега ми е малко на кантар...нисичък ми идва. И Фърт и Макфайдън са високи мъже и мнооого ме кефят фигурите им. Все пак и това има значение. Също така ми е интересно и кой замък ще изберат за Пембърли. Нямам търпение и благодаря за информацията Jokerr!

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 15:58 от Janelle

# 423
  • България
А за мен Гордост и предразсъдъци от 2005 е класическият филм. Новите трактовки Малки жени и Емма. от последните години са ми в разрез с класическия филм, но любими.

# 424
А за мен Гордост и предразсъдъци от 2005 е класическият филм. Новите трактовки Малки жени и Емма. от последните години са ми в разрез с класическия филм, но любими.

За филм, да, съгласна съм, защото аз не съм гледала този от 1940 г. с Лоурънс Оливие.
Но аз най-много харесвам минисериалът на BBC от 1995 г. с Дженифър Ейл и Колин Фърт. Смятам него за класически, защото си е британско производство и е най-близко пресъздаване на книгата на Джейн Остин.

Ето ги тримата мистър Дарси. Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 18:08 от Janelle

# 425
Многократно сме го коментирали сериала от 1995г., вечна класика. За мен, най-добрата екранизация по книга на Джейн Остин и прекрасен господин Дарси.

# 426
Хайде, хайде, ако не се беше съблякъл да плува, нямаше така да говорите. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Майтап, но аз харесвам много и версията от 80-те години.

# 427
Изгледах Заразно зло днес.
Много ми хареса.
Хем страшен, хем смешен.  И много шантав.
 Нищо общо със стила на другите филми.

# 428
  • в сърцето на един мъж...
Хайде, хайде, ако не се беше съблякъл да плува, нямаше така да говорите. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Майтап, но аз харесвам много и версията от 80-те години.

Абе и без да плува, Фърт е номер едно Дарси Heart

# 429
Фърт ми е антисекси. Не знам за какво говорите. Доста приличен актьор е, но никога не съм разбирала зрителките, които припадат по него чисто като мъж.

# 430
Обожавам го в „Дневникът на Бриджит Джоунс”.

# 431
Обожавам го в „Дневникът на Бриджит Джоунс”.

Аз го харесвам във всичките му филми - някак успява да предаде аристократизъм и на най-глупавите си роли, като тази в Мамма миа. Мисля, че това харесваме тези, които сме му фенки, а не толкова сексапилът. Той носи излъчване на лошо момче (гордост и предразсъдъци), но със стил, класа, интелигентност и чар.
Като човек малко ме разочарова щом веднага се обърна срещу Уди Алън, въпреки, че ролята му във филма на същия - Магия на лунна светлина, допринесе точно в горните аспекти за кариерата му.

Фърт ми е антисекси. Не знам за какво говорите. Доста приличен актьор е, но никога не съм разбирала зрителките, които припадат по него чисто като мъж.

# 432
  • Glasgow
На мен ми хареса в "Речта на краля"👑

# 433
  • София
Blue Lock / Burû Rokku (2026)
https://www.imdb.com/title/tt39400168

Екранизация на популярната манга и аниме поредица ''Blue Lock.'' И обхваща първата голяма арка - т.нар. 'Първа селекция' Дано да има финансов успех и да направят продължение (би трябвало да са няколко филма), защото свърши в нищото. Ако в краен случай няма още филми, то дано продължат историята със сериал. Би било чудесно.

За какво иде реч?
След поредния провал на Япония на Световното първенство по футбол е създаден Блу Лок - изолирана тренировъчна програма, в която най-добрите 300 млади нападатели се състезават за шансa да станат най-добрите нападатели в света. Накрая ще спечели само един, а петима ще имат шанса да са част от широката селекция за следващото световно първенство до 20 г.
Крайната цел на секретната програма е Япония да стане световен шампион по футбол за мъже.
Като концепция филмът има някакви допирни точки с Алиса в граничната земя и Скуит Геймс.

Сред селектираните гимназисти е и Йоичи Исаги, който постепенно осъзнава собствените си способности и идеята, че за да стане истински ТОП нападател, трябва да развие своята дарба и да стане... егоист

Много спортна философия и психология са вкарали което много ми допадна.
Много добра хореография на самите футболни мачове. Актьорите наистина играят футбол, което е голям проблем в много спортни филми или сериали. Много добра операторска работа.
Плюс е, че не са прекалили с CGI 'свръхестествените' визуализации от анимето.
Като минус отчитам факта, че някои персонажи не бяха добре развити за близо 130 минути филм.

Много приятен филм, останах много доволен.
Препоръчвам не само за фенове на японското кино и на футбола! 😊
-
7.5-7.0

Общи условия

Активация на акаунт