Хора пиявици

• 4 492
  • 124
  •   6
Отговори
# 105
За мен осъзнаването включва и в известна степен корекция на поведението, иначе...колко да го осъзнават? Според мен не могат да се поставят на мястото на другия, или не искат и оттам съответно се стига до там, че отблъскват хората. Но аз, овцата, най се самоупреквам за това, че такива винаги ги съжалявам като видя, че са отритнати от маса хора. И си казвам: Ооо, горките. Другите не виждат ли хубавите страни на тези хора? Съжалявам ги, ставам една майка Тереза и после ми се връща тъпкано. Защото за да не се харесват от толкова много хора въпросните, значи има достатъчно видима и крещяща причина.

Ами не, не включва.
Както пушачите осъзнават, че са пушачи  и това е вредно, но не се коригират.
Много дебели осъзнават, че са дебели, но продължават да ядат и си остават силни на голите приказки.
Мисля, че стана ясно, та спирам с примерите.
Това че ти можеш да се поставиш на мястото на другия, не значи, че околните го правят.
Много не го правят.

Джанъм, много точно казано.

# 106
Аз директно си им казвам “мен ме викайте само за пиене и ядене”. По-рядко ме търсят и половината изчезнаха, но ми писна. Другата половина си знаят, че ако има реален проблем съм насреща.

# 107
  • Шоплука
Хората, които постоянно търсят и никога не връщат услуга от породата Муфтакис обикновенно досаждат и на най-най-най закоравелите майки терези като Танчето и Инк.

Има обаче и едни други - като смятат, че не си им на положението си невидим, като се сдобиеш са пари или нещо, което те искат веднага цъфат на линия и не спират да ти пишат, да те канят по вечери, партита, че да видят с какво да си им полезен.
Очакват от теб, както казват за такива американците - singing for your supper.
Познаваш ли еди кой си, а може ли да ни свържеш ....
С такъв казус се сблъскахме ....
Взехме тука една стока, ще ни помогнеш ли да я пласираме ....
Започват настоятелно да ви канят, извеждат, поят и хранят с надеждата да измъкнат нужната им информация и помощ, или да се намъкнат във вашият кръг, та да закачат вашите контакти ...особено ако са от властта или някой наистина богат човек ....Тези, няма отърване.
Страшен проблем са.

# 108
Хората, които постоянно търсят и никога не връщат услуга от породата Муфтакис обикновенно досаждат и на най-най-най закоравелите майки терези като Танчето и Инк.

Има обаче и едни други - като смятат, че не си им на положението си невидим, като се сдобиеш са пари или нещо, което те искат веднага цъфат на линия и не спират да ти пишат, да те канят по вечери, партита, че да видят с какво да си им полезен.
Очакват от теб, както казват за такива американците - singing for your supper.
Познаваш ли еди кой си, а може ли да ни свържеш ....
С такъв казус се сблъскахме ....
Взехме тука една стока, ще ни помогнеш ли да я пласираме ....
Започват настоятелно да ви канят, извеждат, поят и хранят с надеждата да измъкнат нужната им информация и помощ, или да се намъкнат във вашият кръг, та да закачат вашите контакти ...особено ако са от властта или някой наистина богат човек ....Тези, няма отърване.
Страшен проблем са.

Точно аз такава визирам, супер богата, от семейство на потомствени богаташи, но и тя доста е надградила - със сигурност мулти милионерка. Когато ни имаше на нейното ниво бяха покани за семейните им събирания из семейните мезонети и имения из елитни столични квартали и близко до столицата. После се скри, но щом има нужда от информация, която може да й е от полза - веднага ни лук яла, ни лук мирисала - звъни по телефона и с най-бодър глас: "Еее, хо как сте" - следват 2-3 общи изречения, ако случайно се подлъжа да я осведомя за нещата около нас, слуша без интерес - следващата реплика неминуемо е "Аз всъщност знаеш ли защо ти се обаждам, нали беше казала...., та може ли да ми кажеш....."

Нямат отучване тия, даже да я напъдиш, пак ще потропа на вратата ти най-невъзмутимо. Толкова нагло си преследват интереса, че кожата им е 2 метра и нямат никакъв социален нерв кое бива и кое не.

# 109
С разни екземпляри ако съм се отдалечила под предлог - къде съм аз, къде си ти, трудна работа да ме привлекат обратно, почти невъзможно.

По интересно ми е да наблюдавам поклонничеството към такива хора.
Даже се шегувам с познат, който от политкоректен Мунчо вече е само Мунчо,  отлюспен и недоумяващ що така не е поканен, макар и ненужен

# 110
  • Шоплука
Муфтакис на грубости, на отцепване, на затворен телефон реагира и най-накрая го отлюспваш.

Далаверджийте - там братче няма спасение - ти го плюеш, то си мисли, че дъжд го вали ...с такива само като им искам пари назаем всеки път като се обадят съм се отървала - иначе няма шанс никакъв. Даже съм решила ако пак ми звънят верно да им взема парите и така ще си ги държа да ги видя, като не ги връщам дали ще се разкарат.

Всичките ми приятели юристи и лекари имат тоя проблем - не могат едно кафе да пият без да им се лепне някой да ги тормози с болести, роднински грижи, юридически нужди и прочие.

# 111
Мен две майки тези дни се опитаха да ме муфят познайте за какво... Заради двора ми със сянка... Ужас направо. На кръгъл час се опитват да ми се натресат вкъщи. Едната дойде веднъж уж инцидентно и свършил бебешкия пробиотик, да и дам на заем едно саше, викам ОК, излизам пред нас и "оффф може ли да вляза да седна да му сменя памперса, че стана беля". Ок пуснах я, на нея и падна кръвното поиска кафе, бебето и се разрешава, започна да го храни и минаха 2 часа. Другата пък имала път в нашия квартал да ме видела за по цигара и стана 1 час. Разбраха, че вкъщи е хладно и сенчесто и рязко пътя им все през нашата улица минава и звънят, че били пред нас и аз се правя на луда и ги питам какво толкова интересно има в нашия квартал. Ами на едната и се пиело кафе, другата искала да ме изненада. Аз им казах "не мерси, пила съм кафе вече и не обичам изненади" и така и не отворих. Един, два пъти ок, ама да ме изненадваш в 7:30 сутринта ми е в повече. На камерите ми ги има снимани по няколко пъти на ден.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 14:20 от ЗЛОДЕИДА

# 112
  • Шоплука
Хахахаха Злодеида - много се смях на поста ти.
Тез пък още в 7,30 се изсипват - че нямат ли по къщите сянка?

# 113
Не ги знам, те са в апартаменти. Едва ли е за това, но на мен така ми се стори. То се звъни постоянно и аз вече не вдигам.

# 114
Има много самотни млади хора също, не само мрънкащи за приятелки тук по темите в средна възраст.
Такъв е живота вече,  ако няма свой кръг от познати, приятели, близки, много трудно се създават контакти независимо от възраст.

Имам комшийка, която на студ в 7:30 без шапка возеше детето в количката, лято на 41 градуса на сянка си мислех, че няма жива душа навън, подвигам щората и я виждам да шпори навън бутайки детето
Питала съм я защо така екстремно разхожда бебе, нямала какво да прави в тях.

# 115
Злодеида, много нагли тези жени, ужас Joy

# 116
Тези са авантаджийки на Злодеида, къде да пият кафе в евро, я да свърнат на сянка.
В нас към улицата постоянно ключ.

С камерите е забавно, един по надолу от нас беше сметнал кой колко пъти е минал и изял слива, която излиза от оградата.
Накрая другите ми обраха дръвчето.

Друг с десертно грозде, децата сочат от любопитство,  една сутрин преметнато в торба 5кг грозде в нас, познах от къде е по вида.
Пак от камерите поръчано Joy

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 19:24 от Щефи

# 117
Злодеида, ама ти тез познаваш ли ги?

# 118
Да. Едната е жена на приятел на моя мъж. В нашия квартал живее. С другата се запознах в болницата. Сменили сме контакти, защото не ги познавах още добре, а и честно казано други майки с бебета не познавам. Едно време на 21 като родих каката много мои приятелки и съученички също родиха и бяхме като рояк с количките по пътищата. Сега на 40 на моите години няма кой знае колко избор от майки, с които да се разходи човек. За това викам си "Злодеидке, ще обикаляш с тях паркове и градинки". Обаче като ги видях какви енергийни вампири са... Ами едната има и по-голямо дете, което кара колело. Направи ми двора на нищо да събаря саксии, събуди ми каката, разла кучетата, абе... Втори път в нас не я пуснах, а тя звъни през ден и ме пита да дойдела ли. Отговарям и "нищо не съм ти направила, че да идваш". След ден звъни пак. Другата пък на приятеля на моя мъж жена му още по нагла. Комшийката ми ми вика " Абе тая булка минава по 20 пъти и стои пред вас". Не повярвах, но отворих записите на камерите. Вярно е. Тя идва пред нас и тогава ми звъни по телефона. Вече като и видя номера първо пускам камерата да я видя дали ще ми каже, че е пред нас. Случвало се е да ме пита къде съм и и казвам "в тоалетната защо" и тя "ами аз съм отвън'. Дори и казах онзи ден "прибирай се, че е много горещо". Тя пък все " Дай памперси, дай мляко, имаш ли капки и пробиотици, резервен биберон" и т. н. т.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 21:12 от ЗЛОДЕИДА

# 119
Леле...
Ама добре си и казала, ама тя не се усеща.
И нагло, иска и памперси, биберони.
Абе циганка ли е?

Общи условия

Активация на акаунт