За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 1 510
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
За фъстъченото масло също става това което предложих с тахана - разбъркано с какао и подсладено по вкус и по избор вече. Става с всякакъв тахан или ядкова паста, мед му отива също и ароматът се променя вече да не е само на ядките.
И от там вече ако се хареса, консумацията му е като на буркан Нутела - кой на палачинки, кой на филия, кой с лъжицата...

# 31
Може ли да се яде и директно от плика или трябва да бъде изпечено ?

# 32
# 33
  • Sofia
Може ли да се яде и директно от плика или трябва да бъде изпечено ?

То и  на снимката е  без термична обработка.  Това е просто топено сирене и като всяко такова се яде директно или се готви.

# 34
  • София
Това е доста хитро, само съдове които да не нараняват покритието да се намерят 😀
https://www.facebook.com/share/r/1HnhdkPMkH/

# 35
Такъв тип сирене бях забравил на вилата и беше стояло няколко месеца на стайна температура.
Визуално беше без никакви забележки.
Преди взимах на 3 месеца такова, но вече изобщо не ми е в полезрението.

# 36
Някой има ли опит със сушени домати?
Купих сушени  от Италия, сложих ги в зехтин и подправки да престоят. Но са доста твърди.
Дали да не ги накисна за малко в гореща вода, за да омекнат? Ще се радвам на всякакви съвети.

# 37
Може да омекнат от зехтина, но по-добре си ги дръж така за трайност, пък при ползване предварително да ги накиснеш в малко топла вода, която после и да си ползваш в ястието, да не я изхвърляш.

# 38
Аз ги искам за директна консумация и ме притеснява това, че са много твърди. И  се чудех дали ако предварително ги накисна за малко в гореща вода няма да омекнат.

# 39
Е, в такъв случай ги накисни в малко топла вода минути преди консумация.

# 40
  • In transit
Аз ги искам за директна консумация и ме притеснява това, че са много твърди. И  се чудех дали ако предварително ги накисна за малко в гореща вода няма да омекнат.
Ще омекнат. За директна консумация са подходящи тези в бурканчетата с олио/зехтин. Другите са много сухи и трябва леко да се рехидратират, за да се ползват за директна консумация. В мазнина няма да омекнат. Пробвала съм.

# 41
  • София
Обратното е трябвало да направиш - преди да ги сложиш в зехтина, за 1-2 мин. да ги бланшираш във вода и оцет.
Мазнината изолира водата и няма смисъл от това киснене. Ще има резултат, ако доматите са просто сушени.

# 42
Грешката е поправена. 😇Бланширах ги за кратко, подсуших хубаво и слижих в зехтин с подправки.
Благодаря много на всички за съветите!
Редактирам, че така съм го написала! Щото бързах.  Изхвърлих старите и сложих нови да бланширам.
Ония бяха почти на камък. Сега ме е яд, че ги хвърлих, можеше да влязат някъде в употреба.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 16:17 от Pippi_

Общи условия

Активация на акаунт