20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 19 148
  • 428
  •   37
Отговори
# 45
  • София
Защото на втори етап нищо не се променя. Участва се със същото заявление.

# 46
  • София
Мимамима, вие гледате в секция "класиране", а цитираното е със снимка от "желания".

# 47
  • софия
А в сайта на РУО ще се появят ли минималните балове след второ класиране?

# 48
  • София
Да, след всяко класиране ги публикуват.

# 49
Честит рожденик, Guinness ! Много здраве и успехи пожелавам на сина ти! Късмет на второ класиране и дано е доволно момчето! 🍀

В новото училище ще имат униформи. Казаха ни при записването, че на първия учебен ден трябва да бъде с бяла риза и черна пола/панталон. На първата РС щели да ни дадат значката на училището.

Моята щерка спи до обяд, после играе на телефона или лаптопа, ходи на английски два пъти в седмицата. Предложих ѝ да си  избере книга на английски и да я прочете, за да не стои непрекъснато на устройствата. Съгласи се, потърси в Интернет, прочете и отзиви и се спря на "Five survive" на Holly Jackson. Чете я, интересна ѝ е, разказва ми докъде е стигнала. Ами радвам се, задължителната литература не знам докъде ще прочете, но поне  нещо да чете, то само с манги не може.

Късмет на всички, които чакат второ класиране! 🍀🍀🍀

# 50
Аха... Ясно. Изобщо не го бях заглеждала, сега погледнах. Благодаря, че ме просветлихте! Blush Значи и записаните ги виждат. Ами то има логика – има хора, които се отписват и се хвърлят на трето, те откъде да знаят. Ама съм и аз... Joy
Нали остават желанията от първо класиране, както и балът на детето? Няма как той да се промени, а само балът на училището. Странно защо всичко се зарежда наново, при положение че това са си данни от първото класиране. Тъй като ние вече сме се записали и не мога да видя тези промени, ми звучи малко глупаво да се презареждат вече въведени данни.

Няма нищо глупаво. Просто за второто класиране се визуализира нова таблица в нов Tab "Второ класиране" и съответно се зареждат същите желания, за да се визуализират срещу тях новите минимални балове
Ние сме от записаните, но няма видимост за втори етап, явно само тези, които не са се записали имат.

Точно така е! Записаните не виждаме какво става на второ, трето и т.н класирания:

А на нас защо излиза такъв надпис и ние сме записани на първо класиране?

Аз съм снимала на таб Желания, не на Класиране. Предполагам, затова се вижда различен надпис.
Ъпдейт: Сега проверих и на Класиране виждам същото като при вас. Би трябвало всичко да е точно!

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 18:53 от Desree

# 51
И при нас Манга е най-желаните четиво, но.... Договорих се с нея да ѝ купя от поредна серия 1 книга, а аз да ѝ избера нещо друго. Та след дълго мислене я насочих към Дан Браун на английски "Произход" и за щастие ѝ хареса щяла да прочете и други. Чете и Стивън Кинг.
Иначе и аз взех Христоматия и чете по-малко. Прочете старогръцките митове и Илиада. Естествено ѝ беше интересно. До миналата година изчете не знам колко книжки за Първи Джаксън. Сега го възприема като да чете оригинала. м

# 52
И при нас Манга е най-желаните четиво, но.... Договорих се с нея да ѝ купя от поредна серия 1 книга, а аз да ѝ избера нещо друго. Та след дълго мислене я насочих към Дан Браун на английски "Произход" и за щастие ѝ хареса щяла да прочете и други. Чете и Стивън Кинг.
Иначе и аз взех Христоматия и чете по-малко. Прочете старогръцките митове и Илиада. Естествено ѝ беше интересно. До миналата година изчете не знам колко книжки за Първи Джаксън. Сега го възприема като да чете оригинала. м
И моето дете е манга фен. Аз не съм възхитена от това да дам 25 евро за книга, която се чете за един час, то не е и книга даже, купчина картинки, някои от тях доста грозни

# 53
  • Пловдив
Мимамима, вие гледате в секция "класиране", а цитираното е със снимка от "желания".

Благодаря! 🙂

# 54
И ние сме от чакащите за второ класиране, макар че при реденето на желанията много се чудихме кое да сложим първо и кое второ. В крайна сметка я приеха на второ желание в Патриарха с испански, а първото й е Хуманитарна с немски. Много се чуди щерката дали да участва на второ класиране, но в крайна сметка реши да участва. За мен е по-добре да си остане с испанския, ама да видим.

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 23:01 от Joséphine

# 55
Успех на всички чакащи! Аз стискам палци и на вас, и на 3 приятелски деца, дано второ класиране им донесе желаните паралелки (или поне да са максимално близо до тях).

# 56
  • Sofia
Привет на всички вълнуващи се 🙂
Може ли и аз да се включа с въпрос докато чакаме второто класиране 🙏
Синът ми е приет в Туес - мрежи и в ПЧМГ - математика и информатика.
Като начало да споделя, че той искаше най-много СМГ заради приятели там и учителите, които го подготвяха за матурите. Силна му е математиката, но в никакъв случай не е някакъв невероятен талант. Изкара 95 на мат и 73 по бел.
Решихме да се яви в пчмг като резервен вариант и почти бяхме сигурни, че ще го изберем пред всичко друго. Но…на първо класиране влезе мрежи в туес ( брат му учи там и знам, че си държат на ученето по важните предмети) и сега не съм убедена какво да изберем. Парите не са определящи, но не са и малко - още повече, че всяка година вдигат таксите  , но доколкото четох в пчмг фокусът е главно върху математиката и натоварването е голямо.
Ако някой има дете там или познат и е чувал нещо - моля да сподели, че се побърках това лято. С брат му беше доста по-лесно….

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 19:05 от janin4eto_87

# 57
  • До морето
Запис в темата! Ей, не изневериха на себе си!

# 58
И ние сме от чакащите за второ класиране, макар че при реденето на желанията, много се чудихме кое да сложим първо и кое второ. В крайна сметка я приеха на второ желание в Патриарха с испански, а първото й е Хуманитарна с немски. Много се чуди щерката дали да участва на второ класиране, но в крайна сметка реши да участва. За мен е по-добре да си остане с испанския, ама да видим.
Май няма нито едно момче в паралелката с Испански тази година. Имате ли представа дали повечето деца са се записали, че това ни е едно от желанията за второ класиране?

# 59
  • София
В ПЧМГ фокусът е върху математиката, толкова колкото и в СМГ. Това са математически гимназии. ТУЕС е професионална и там фокусът е върху специалните предмети от професията. Ако най-много е искал СМГ, ПЧМГ е много по-близо до него, отколкото ТУЕС.

Общи условия

Активация на акаунт