Скоро, скоро, много скоро ще стартира Юнско-бебешката родилна офанзива

• 16 141
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Със закъснение ЧЕСТИТЯ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ГЕРИ!!! Бъди жива и здрава, винаги усмихната и много щастлива мама!  bouquet
Кетка, мила, попаднала си на "дойна мина", както се изрази сама. Първо, не бях чувала, че се заплащат прегледите, докато не излезе ЕГН-то, но дори и да е така, не бях чувала педиатър да взима пари за новородено. Ако обаче си харесваш избраната педиатърка и нямаш нищо против да плащаш, значи всичко е ОК. Аз обаче също като Лъвичката смятам, че не е морално това, все пак става въпрос за новородено бебенце. Още повече, да не дава господ, може да има нужда да се следи това бебе през 2 дни (примерно ако не наддава достатъчно, ако са го изписали с инфекция от болницата и разни други такива проблемчета), та не мога да си представя колко пари ще трябва да си приготвя в този случай. Както и да, ха дано няма нужда от допълнителни прегледи.
Иначе голяяяяямо мерси за инфото в предишните ти постове!  bouquet
Хайде аз да достягам багажа, че потегляме, пък и Стефан стана с температура и се тревожа... Sad
Да отивате да гласувате днес, ей! Mr. Green

# 211
  • София
Здравеите

Честити рожден ден и от мен на Гери!

Елз ще си говорим за голф- игрища по нататък да има какво да се разказва, пък и като ти чета постовете вече ти наближват други емоции. Не е време за разговори по работа.

Всеки път, когато става дума на здравната каса се нервирам, тези пари които ми отдържат от заплата, ако си ги давах за лекар, когато ми трява, като писано яйце, ще ме гледа. Но то хем плащаш осигуровки, хем после пак за това онова. Полудявам от нерва, когато чета подобни неща. Аз общо взето на късмет до сега се оправям, пък имам и разни абонаменти, които ми плащат работодателя и този на мъжът ми, та винаги като не ми оттърва мога да стана и да си тръгна. Но въпреки това този порочен кръг ме вбесява. Държим ниски заплати на учители, професори и лекари, е научихме ги да си искат рушфети. Сега колкото и да им се плаща, пак ще си искат още.

Офф стига съм се пенила рано в неделя, навън вали, не мога да ви пожелая слънчеви разходки. Но поне слънчево настроение мога.

# 212
Момичета аз бях казала ,че ще поема темата ,но и аз съм със същата уговорка , ако не ми се случи нещо по-рано да се запътя да раждам.

От вас предложения за заглавия ще чакам.

Лалето да се разберем така - ако 3 часа след 5 отговор на 15 стр. не съм направила тема - пускай я ти !! Става ли ??

Краси, а къде да прочета как става тази работа, досега никога не съм пускала тема?
Сигурно има някъде указания да чета? Кажете, че нямам време да се ровя, снощи ми беше супер зле и помислих, че ще раждам, но се разминах само с неспане цяла нощ.

# 213
  • welcome to the Jungle
Лаленце, ако не си отваряла тема и не знаеш да работиш с тагове - по-добре не се захващай  Crazy. Не, че е супер сложно, но ако ти е за първи път - само ще се панираш.

Гледам, че Лилибон е пускала в началото теми  ThinkingHug Hug Hugе-оооо, Лилибон, искаш ли?

А на мен много ми се искаше днес да ходя да раждам - заради датата....
ма пусто, нямам никакви родилни индикации  Tired. НА шега си мислех да ходя до аптеката и да си искам банка с окситоцин  Joy  hahaha.
А в къщи днес вместо да откютиме сънилвата поне до към 9 ... станахме всите още с първи петли - кой в 4, кой в 5, кой в 7 и сега няма на някой да му е право  Flutter. Ама ще ни мине  Mr. Green

# 214
И аз докато съм тук ще пускам новите теми, не се тревожете  Hug
Но нека да измислим запас от 1-2 заглавия и Галя да ги сложи на 1ва страница  Grinning

# 215
  • welcome to the Jungle
Шоши, ма ти си 1 ден след мен по термин. Според мен и да искаш няма как да изкараш 1 седмица горе-долу след пускане на нова тема, а знаеш, че има редактиране нон-стоп при поява на всяко ново бебче  Hug Flutter

# 216
Ами да, 1 ден след теб съм  Grinning Ама кой го знае кога ще се появи...нямам никакви контракции за разлика от теб  Confused
А и лаптопа сигурно ще  с мен в болницата  Grinning

# 217
_ШоШи_, то лаптопа хубаво в болницата, ама нет откъде??

Lioness, mom_an и другите - мерси за изчерпателните мнения за педиатърката  Hug ще я видим как е... и без това нямаме голям избор в района, няма педиатри в поликлиниката на военна болница, камо ли такива 'по поръчка' Sad а наистина много държа да ни е наблизо..

Ох момичета нека да ви се оплача, ама много тегаво ми става вече.. може да е от времето, макар че нощес 2 пъти се будя от крампи в краката, та сега едва ходя.. Моята доки ми спря магнерота с наближаването на термина, та мисля че е от недостига на магнезий.. да видим как ще е днес, че не издържам. Отделно че бебо много блъска, пък и подуването, игличките в пръстите, непохватността, за нищо не ставам, един прах ми е трудно да събера вкъщи, а има толкова работа, място за бебо да се отвори... май вече си искам тялото обратно!!!
Вчера и ние ходихме на 'голям пазар' в аптека Ремедиум, и се ядосах, че не позволиха да разопаковаме една помпа на Авент, исках Васко да я разгледа и нея, че не мога да реша коя да купя - нея или Меделата, вече хич не ме бива по решенията... Ще кача днес снимки на придобивките оттам, и с цените, че ми се струва че е по-ефтинко..
Ходихме и ванички да гледаме, и тях не харесахме... моя мъж си мисли, че ще купи вана на стойка с повивалник и ще ги ползва ежедневно в следващите 2-3 години  #Crazy ..а пък аз искам просто да знам, че след 6 месеца няма да се чудя къде да го дена това нещо.. И цял ден намеци защо нямаме порядъчен кош за новородено, какво е това нещо, което съм го купила,  то нямало да е хич удобно... Абе май нещо времето ни е поизнервило и двамата. Ето, оплаках се, мерси че ме изслушахте.

Ето и от мен предложение за тема:
"Юнки тръпнеме навред, че иде на обебването ред"
А не мога да разбера защо толкова зор това с правенето на темите, че то не е толкова трудно, да не говорим, че дори да се заключи тема, пак може да се вземе цитат от първа страница.. защо сте се ошашкали така? Аз искам да ги правя, ако съм на линия, нямате никакви грижи! Само с имената на темите не знам как ще се оправям  ooooh! А, и друго, гледам че априлките са направили потребител специално за темите си, и много от тях знаят как да влязат във форума като 'модератор' и се редуват кой когато може добавя и поправя.. не е зле като идея, какво ще кажете?

mom_an, да ти се оправя гарджето, каква е тази температура пък сега?!

Желая на всички лек ден и пишете, че ми е тъпо и самотно без вас  Hug

# 218
Ок, тогава оставям темите на Шоши и Кетката, и на Краси, пък ако се наложи ще разуча как кое става Grinning

Мои предложения за заглавия:

Юнски бебешки дъжд се посипа изведнъж, бебе досега на топло бе стояло, а сега света навън за пръв път е видяло.

Юнче, юнче, я се покажи, и на мама ти се усмихни, много ти не я мъчи, а в прегръдките й се гушни.

Ще помисля за още.

# 219
Ketka и аз бях изпаднала в размисли относно ваната и Иван удари едно рамо във взимането на решение.Взех точно такава вана малка и отгоре с повивалник,а отдолу с 2 правоъгълни етажерки.Обаче пробвахме по-големе ванички и те взеха,че се побраха на стойката.Като имай предвид,че избрахме стойка отворена от двете къси страни на правоъгълника ,на който се слага ваната , така че да не се ограничава мястото , ако се наложи по-голяма ваничка.

Така,че направи си вариант,който е удобен за теб!!
Аз ще къпя и обличам бебо в банята затова ми трябваха етажерки отдолу и повивалник.
Одеве леко ме обхвана шубето като ме обхванаха болки ниско в кръста, но сега вече ги няма и дишам доста по-спокойно.

Иво ще постъпва в болница за операция на херния и аз явно леко съм се паникьосала-надявам се всичко да е наред при нас Praynig

Поспете спокойно сл.обяд !!!

# 220
Привет на всички ви!
Мен ми е свежо в такова време, хем няма софийски прах да влиза от прозореца, хем не ме е яд,че не мога да изляза на разходка,щото имам още един последен проект да оформя. Така ми писна да седя пред компютъра,че на всяко ходене до тоалетната (средно по 120 пъти на час) с любопитство се оглеждам за тапата...ама няма... и ще си стоя затапена...
Добре че сте вие,защото ми е ужасно самотно...та,да наваксам:
Честит рожден ден на Гери и от мен,да е жива,здрава и много щастлива- другото,каквото Бог е отредил...
Мен ми беше отредил да нямам интернет 3 дни и за това се изгубих,но смея да твърдя, е било приятелско подсещане да си ползвам чертожните програми повечко вместо интернет експлорера. Embarassed
m_mm , в тоя ред на мисли- аз уча във УАСГ (бивш ВИАС), но майка ми е студентствала в МЕИ докато е била бременна с мен Wink Дядо ми е електроинженер,а майка ми-машинен.Може би просто не е трябвало да ми сменят памперсите на чертожната маса Wink
Та,как да е,вчера бях на консултация и ме изненадаха с видеозон, който показа че околоплодните води вече са много малко. Доста се уплаших,че това може да навреди на бебето,но те ми казаха,че това показва че вече ще излизаме. До тук добре,ама тя е в челно предлежание, което малко ме притесни предвид че от месец-два вече чувам как си точат ножовете по мой адрес.Другото силно смущаващо нещо беше че още не е влязла в таза, което пак ми задрънча на метал.Повтарям си че това са си лекарски методи да шашкат, за да си получат каквото искат,ама все пак...дайте малко кураж и кажете какво да правя,за да слезе в таза?Предполагам да ходя повече и може би да клякам,поне майка ми така са карали да прави.
Та после докато мерихме тоновете установиха че на беба не и е добре да лежа по гръб и ме питаха не ми ли прави контракции така.2 секунди след този въпрос имах най-силната (макар и безболезнена) контракция в личната ми история до този момент. За малко да извикам ... акушерката, най-вече защото се задуших. Тя като дойде и видя на апарата за каква контракция става дума ме инструктира другата седмица да отида да ми мерят разкритие.А също така ме помоли да не раждам през празниците,защото има личен ангажимент.Аз нали съм добро момиче,смятам да уважа молбата и,ама много ми се иска да слезе беборанка в таза до тогава,че вече станах алергична към шепота на скалпела.
А да,забравих-премериха я 2600, което веднага даде повод на свекървата да ми напомни да "хапвам повечко"...тоя път поне пропусна думата "месо"...  Simple Smile
А за симптомите за раждане, най-много чакам тоя дето ще ми се доподрежда,щото в момента ако имахме бебе нямаше да можем да го намерим докато не огладнее.Не ме разбирайте погрешно,просто всичко е зарито с хартия,дори не помня вече къде беше кревата...добре че съм предвидлива и си сложих телефона в чантата за родилното и сега ако ми потрябва ще и звънна Wink
Иначе за непохватността-преди малко разлях чай върху новата ни клавиатура, та ще помоля да ме извините за правописните грешки,просто не всички бутони се натискат лесно. Grinning

# 221
Ееех, това момиче винаги успява да ми оправи настроението да знаете  Laughing
Димитрианче,  Hug Hug Hug

# 222
в тоя ред на мисли- аз уча във УАСГ (бивш ВИАС), но майка ми е студентствала в МЕИ докато е била бременна с мен Wink Дядо ми е електроинженер,а майка ми-машинен.Може би просто не е трябвало да ми сменят памперсите на чертожната маса Wink

То като се замисля  чертожните дъски са много удобни за повивалник жалко, че изхвърлих моята (това ми донесе голямо удовлетворение Mr. Green). И аз като майка ти съм машинен инженер ама изчаках да завърша, че бебе на целия този гърч, който беше в МЕИ-то,  направо ти съчувствам как издържаш Hug

Краси дръж се имаме още време до 18.06 Peace

Ох сега отивам да разгледам новите ви придобивки и ще съм на линия цял ден то какво да правиш в това гадно време #Cussing out а как ми се ходи на разходка

# 223
  • Варна
Здравейте, мами!

Гери, извини ме за закъснението, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Много любов, здраве и усмивки ти желая!  newsm51

Нямам нищо против да пускам тема, дори ще ми е забавно. Дано си устискам все пак по-близичко до термин, че вчера пак контракции и се чудех да не ни идва вече реда. Ама тъй като измисленото ни име не е с "Г", не съм още на ред.  Laughing

Снощи бяхме на гости, лафче, хапка, пивка, 5 часа на масата и гледай в полунощ в коридора как правя жалки опити да си обуя обувките. Ами не стана! И срам, не срам, поисках си от домакинята да ми услужи с джапанките си, за да мога да се прибера вкъщи.  Embarassed После дъщеря ми ми се смя как съм си вдигнала дундестите крака на стената, ама направо не мога да ги гледам такива надути. Ще изтърпя още малко, няма как.

Краси, на съпруга ти желая успешна операция и бързо възстановяване. И му кажи, че след операцията му е позволено да вдига "Само един женски крак" (цитат на доктора, който оперира мъжа ми на времето)  Laughing

Ей, дамите с чертожните дъски, то на вас ни повивалник, ни стойка за коритце, ни маса за гладене на дрешки ви трябва - готови сте за всичко.  Simple Smile

# 224
  • welcome to the Jungle
Кетка,  Hug в грешка си за това, че можеш да редактираш заключена тема  Wink. Опитай да видиш  Heart Eyes. Тогава се пише на модератор на подфорума с молба да ти отключи за малко темата и да копираш таговете.

Относно за ник и парола - супер, но това противоречи на правилата на форума. ТАм изрично е написано, че няма право да се прави повече от 1 потребител от дадено АЙ ПИ. Та  Thinking, сега ще пиша на лични на някой от модераторите с молба да разрешат това и веднага ще направя специален ЮНСКИ юзър  Crazy, който да е достъпен за всички  Hug.

Димитриана, уникален пост си състворила. С удоволствие ще чета някое твое издание на хартиен носител Mr. Green Joy.

Относно слизане на бебето, където трябва - истината се крие в разходките  Mr. Green. На дъжд са препоръчителни - охлаждат подутите глезени и ги правят като на сомалийска манекенка, уотър-терапията, в комплект с липсата на прах, успешно заместват ароматерапията. НО това не е всичко, в това вълшебно време, получавате още - действа като акумулатор на прохлада, която така липсваше през изминалите жегави дни, препоръчително е джапането в локвите или реките по улиците - срещу течението задължително. Така се полага повече усилие, съответносе горят повечко калории, необходими за правилната обмяна на веществата на бременната, а съответно и за бебето.
И още - в това прекрасно мокро време получавате удоволствието безплатно да си изперете и изплавите обувките, маратонки, чехлите ...вече не тече кал, а само чиста вода ( калта е по канавки и в долните квартали). (Кетка, калта от Бъкстон май към вашия кваратал е пристигнала, виж моля ти се, дали няма да ми видиш дъвката някъде ...). ВЪв вторнк ВиК дружествата са приготвили да слагат общи водомери на всяка река по кварталните улици и големите булеварди, а сметките за тях ще пристигнат юли месец.
Кой  се оплака от крампИ? В квартала има няколко бързотечащи потока, които успешно имитират най-новите модели джакузи в комбинация с пясъчно почистване под налягане  bowuu. Вече на няколко по-добри места с тези условия, предприемчиви бизнесмени са опънали палатки с надпис "СПА-ЦЕНТЪР".

Последна редакция: нд, 20 май 2007, 16:24 от Lioness

Общи условия

Активация на акаунт