Скоро, скоро, много скоро ще стартира Юнско-бебешката родилна офанзива

• 16 143
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз имах идентична среща с Д-р. Сотирова. Каза ми абсолютно същите неща.

Вдъхва ми доверие обаче, затова оставаме с нея  Peace

# 196
Здравейте момичета.Честит рожден ден На Гери и от мен, с пожелания за много здраве, щастие и скорошно гушкане на едно сладко бебче. Аз вчера бях Ж.К и лекарката каза, че е в главично предлежание бебето и всичко е наред. На въпроса ми дали раждането ще е нормално или секцио , тя отговори , че на 28,05,  ще чуе тоновете на бебето и ще ме прегледа отдолу, за да реши как ще раждам. Има вероятност при мен да е секцио , тъй като му е омотана пъпната връв на бебето около вратлето и е едър плода , а аз съм слаба / с тесен таз/. Лекарката ме попита дали искам пожелание секцио , аз и отговорих че ако се налага и е най- добрия изход за раждането съм съгласна, но ако си дойде по - естествен път , предпочитам нормалното раждане. Незнам дали постъпих правилно , дано да е така . Това е за сега от мен. Чао на всички.

# 197
Lioness, за ваксината - петвалентната не се поема от НЗОК, та ако искаме нея, ще трябва да си я платим. Но ми се стори странно, че по толкова явен начин се 'доят' родителите. Зa първото посещение на педиатъра съм склонна да платя не за друго, а че Сотирова обясни, че ще й трябват поне 2 часа престой у нас, за да ни обясни всичко и да отговори на всичките ни въпроси. Прозвуча ми наистина отговорно и сериозно и вече само заради това си струва да си плати човек. От друга страна пък тя казва, че първия месец се очакват 4 консултации, ако за всяка поиска по 35лв...  #Crazy

Елз, нощниците са на фирма Vienetta Secret, турски са, 100% памук, и според мен наистина са супер; има страшно много модели, включително и специален модел с цепки за кърмачки, а какви пижамки има... ; дотук съм ги виждала в едва ли не всеки магазин за хавлии, за софиянки - на пазара Иван Вазов и на Пазара Борово; в Надежда са ги виждали, а Лилиана си е купила нейните в Младост; иначе много се радвам, че ви харесват, надявам се и бебо да ме хареса в тях  baby_neutral

Cocoon, и на мен Сотирова ми вдъхва доверие въпреки всичките ми финансови съмнения, така че решихме да пробваме, винаги можем да я сменим все пак, нали така? А ти някъде наблизо ли живееш? Ще се радвам да има поне една позната мама наоколо ми  Hug

# 198
Гери, честит празник!!!  Hug Да си здрава и щастлива, леко и бързо раждане!   bouquet

Не знам как виждате, че ви се смъкват коремите. Аз все гледам и нищо по-различно не забелязвам  Confused

# 199
Не знам как виждате, че ви се смъкват коремите. Аз все гледам и нищо по-различно не забелязвам  Confused

При мен не е видимо (поне засега), по-скоро е усещане... пък и натиска отдолу си го бива  #Crazy, да не говорим че почти се преселих в тоалетната тия дни, толкова често ми се пишка.   Joy

# 200
  • Между Пирин, Рила и Родопите

При мен не е видимо (поне засега), по-скоро е усещане... пък и натиска отдолу си го бива  #Crazy, да не говорим че почти се преселих в тоалетната тия дни, толкова често ми се пишка.   Joy

Шоши, аз в огледалото разликата не я виждам, но не може пижамките, с които се чувствах супер, от веднъж да не мога да ги понасям от стягане.
Кетката е права 50 % от денонощието си го прекарах в двете 00 тези дни, а за натиска - не искам да коментирам - убийствено е просто.
А майка ми снощи щом ме видя и вика "Корема ти е паднал - преди как стърчеше, циците ти не се забелязваха чак, сега е ниско."

# 201
  • София

Cocoon, и на мен Сотирова ми вдъхва доверие въпреки всичките ми финансови съмнения, така че решихме да пробваме, винаги можем да я сменим все пак, нали така? А ти някъде наблизо ли живееш? Ще се радвам да има поне една позната мама наоколо ми  Hug

Да, много близо до новия й кабинет живея. Ще се запознаем с теб, нали?  Flutter

# 202
 baloniЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛА ГЕРИ!!! baloni

Бъди жива и здрава и мнооого щастлива. Едно хубаво, здраво бебе и много усмивки и радости в живота!!!  261uu  261uu  261uu 
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА ПРАЗНИКА..: Tada  party002  ura

# 203
  • welcome to the Jungle
Кетка, нашата педиатърка дойде за 2 часа, направихме пробно кърмене, прегледа напълно Оги, изпита ме ( беше ми дала списък с най-важните неща, които трябва да зная за бебето + план за хранене и отглеждане - какво и как трябва да се прави в денонощието), огледа цялата къща, мнооого обстоятелствено ми обясни всичко. Хем, тя дойде и със сестрата си, която също ми даваше ценни наставления. За тези 2 часа на млъкнаха, определено ми направиха пълна консултация, но най ме изкефи как прегледа Оги - то не беше оглед на кожата, на очите, на гърлото, температурата, пъпчето, - АБЕ ВСИЧКО. Пробва му всички рефлекси наред ли са...
И за тази пълноценна процедура не пожела да вземе приготвените от нас парички! Нищо, че беше дошла с личен транспорт, а не е в районната поликлиника, а от друг район.
Каза, че това си е част от задълженията й и че сега ще си имаме доста разходи, та не ни иска парите.

С кварталните мами, с които съм говорила - също ми казват, че не са им искани пари, само докторките са приемали "почерпки", колкото родителите са преценявали да дадат  Mr. Green.

Та в този ред на мисли - това си е обирджийство, което е меко казано грубо  #Cussing out.
от друга страна, ако сте доволни с Cocoon - честито! Няма по-важно нещо един педиатър да ти вдъхва доверие  Hug. Трябва да е изклчително грижвна, много критична при преценката дали да постави ваксина или не (т.е. дали е здраво детето), да е за късното захранване и за изключителното кърмене  Blush и естествено, да избягва винаги, когато може, антибиотиците. Аз така си избрах моята педиатърка, имах кого да разпитам, беше ми препоръчана и съм супер довонла. Освен всичките екстри -  моята винаги дава направление на детето за всяка , даже напръв поглед безобидна консултация. Никога не се е правела на велика, че тя ще го лекува, даже и леко УНГ-заболяване.
 Та, ако д-р Сотирова е такава, може би и "изръсването" си заслужава. В крайна сметка добрите педиатри са доста малко. Повечето са проспали всички нововъведения през последните 10-20 години  #Crazy, та човек си заслужава да търси на всяка цена най-доброто за детето си.

Шоши, и на мен коремът ми се е смъкнал мнооооого. Моето наблюдение е, че като се качвам по стълбите и ми се опират краката в корема Flutter. Това преди го нямаше, а и най-горните стрии, вече не са така опънати  Mr. Green. Ластикът на панталоните вече не минава през "екватора"  Joy, а през субполярния пояс на голубса  Joy Joy Joy
Пишкам често нощем и имам доста често безболезнени контракции, които буквално усещам как съдействат за разкритие  Crazy Crazy Crazy

# 204
Честито на Gery baby  bouquet Heart Eyes, всичко най-хубаво й желая от сърце!

Лионес - както винаги Hug
Моят корем трябва да си го търся вече ниско между краката, хем имам един месец до термина Crazy
Една приятелка каза, че ми е станал като масичка, или по-скоро като едно чекмедженце Grinning, мога да си слагам на него разни неща и няма да паднат.

И доста контракции имам, а за ходенето до ОО, няма какво да описвам, виждам, че всички мами са в същото положение.
Хем ме е страх, хем искам да свърши по-скоро всичко.

Момичета, Лионес е права за темата, ако тръгне да ражда, кой ще ги пуска?
Аз бих се заела с таз благородна задача, но не знам кога ще ме изненада беблата.
Lioness, oбясни ми как стават нещата все пак, ако имам възможност - ще пусна тема, но нека да има още един желаещ с по-късен термин от моя, после може да си прехвърляме топката, на който му остава повече време Simple Smile

# 205
Привет и от мен!

Честито на рожденичката!    bouquet
Присъединявам се към пожеланията за здраво и хубаво бебе, както и много щастие!

Виждам че вече доста от вас са на вълна педиатър... ето какво намерих в нета докато си търсех и аз доки за беба - координати на препоръчвани от мами педиатри, особено ако искате да кърмите!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=30924.msg1566107

http://www.zashtone.com/forum/viewtopic.php?t=134&start=30&a … 89f659a711b9b1945

http://club.biberonbg.com/read.php?10,62850,page=2

Мисля че въпросните линкове ще са полезни за мамите както от София така и от провинцията!

Хубава вечер от мен!  Hug

# 206
Което пак ми напомни 3-годишната ми племенница как нежно говореше на 1-годишния ми син :"Чечо, не късай цветята, в тях има витамини!"  Laughing
Joy Joy Joy Това ме развесели ! Честито на Гери! и да ви се оплача за тъпата кошара! Прословутата ми кошара щяла да престигне чак в сряда и ако тогава не дойде ще си взема капарото и ще шибна един на продавачката bash и ще отида в друг магазин да си купя някаква кошара!Иначе вече детската е готова остана да се измият прозорците да се почисти мебелите да се сложат и да си накича пердетата ! Ади целувки от мен!   bouquet

# 207
Здравейте и от мене, мами,

Много, ама много щастие на Гери и едно прекрасно, здраво бебе!!!

Като заговорихте за педиатри, има ли някоя от вас, която смята да записва бебока в 8ма поликлиника в Надежда? Аз съм решила там, защото ми е на 5 мин. път, а гинеколога ми е в Младост и вече ми писна да пътувам, а с бебето пък, още по-сложно, таткото като е ангажиран.

Така че, ако имате някоя идея за педиатър в 8ма, казвайте.

Чао

# 208
ЕХ МОМИЧЕТА МНОГО МЕ ТРОГНАХТЕ, ДОРИ ПУСНАХ НЯКОЛКО РАДОСТНИ СЪЛЗИ  Grinning! МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ, ТОЛКОВА СТЕ МИЛИ РАЗТОПИХТЕ НАПРЕГНАТОТО МИ НАПОСЛЕДЪК СЪРЧИЦЕ   bouquet

И НА СВОЙ РЕД ДА ВИ ПОЧЕРПЯ ВИРТУАЛНО

# 209
Момичета аз бях казала ,че ще поема темата ,но и аз съм със същата уговорка , ако не ми се случи нещо по-рано да се запътя да раждам.

От вас предложения за заглавия ще чакам.

Лалето да се разберем така - ако 3 часа след 5 отговор на 15 стр. не съм направила тема - пускай я ти !! Става ли ??

На Gery_baby желая Честит Рожден Ден !!! Леко раждане !!!

Днес бяхме до Вис-Виталис доста са го заредили - купих ваничка ,термометри,четка за шише , гребен и четка с естествен косъм,памперси и т.н. Не намерих стъклено шише.... , а и с мъж да разглеждаш подробно и да избираш хич не си е работа.Е все пак най-важните неща са налице - така,че няма да се оплаквам !!!

Лека нощ от мен !!!!!

Общи условия

Активация на акаунт