За натякванията на хората

• 3 736
  • 129
  •   1
Отговори
# 75
Но повярвай не винаги проблема е само в яденето, преяждането. Факторите са много.

Taка е, но яденето и липсата на спорт винаги участват, наред с другото.
Особено опасна възраст е пубертетът, тогава много слаби момиченца се раздуват и не забелязват. Поне не навреме. И затова са майките.

# 76
A какво лошо има една майка ако види, че детето и дебелее, да му каже? Нали е нормално да е загрижена? За мен лошото е детето да се цупи вместо да се стегне да отслабне.
В това отношение, да, така е!
Но има и жени, които са вманиачени по това да бъдат слаби като манекенки. Понякога при най-малката тлъстинка върху корема на някого, било то и на близък човек, почват да критикуват. Баба ми е такъв такъв тип човек. Вече е над 80 годишна, и ми обяснява как като по-млада е била в интервала между 40 и 42 кг. Което аз дори не искам да повярвам. Вярно ниска е, била 1.56 като млада, сега може би с възрастта е още по-малко. Продължава да е много слаба, а майка ми (която е нейна дъщеря) и е към 70 кг., в очите на баба ми тя изглежда като "много дебела". Смятайте за какво говорим! Така че, подобни неща, понякога даже не се коренят на загриженост, а повече на мании, и някакъв конкретен идеал в главата на даден човек, според мен!

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 16:13 от Borqna Sto 771419

# 77
Да. Ама дали имат тези майки правилния подход?
Дали тия майка разбират какво значи  правилно хранене?
Много майки и викат, че ще го израсте.
Има и баби помагат за растежа на килограмите.

# 78
Да. Ама дали имат тези майки правилния подход?
Дали тия майка разбират какво значи  правилно хранене?
Много майки и викат, че ще го израсте.
Има и баби помагат за растежа на килограмите.

Едното не е алтернатива на другото. И не може заради едното да се пренебрегва другото.

# 79
Ей затова съм изключително щастлива, че не живея в България. Изобщо не ме интересува какво мисли някаква женица за външния ми вид. Аз зная, че съм с леко наднормено тегло, но се храня здравословно, спортувам редовно, изглеждам здрава и прилично за годините си. Не бих позволила коментари относно външния ми вид. Ако не съм сигурна дали нещо ми стои добре или не, питам мъжа си. Позволявам си само на него да правя забележки за облеклото. Даже на дъщеря си не коментирам гардероба, въпреки че не винаги го одобрявам.

Не всичко се решава с диета и спорт. Диета (правилно и здравословно хранене) и спорт са важни, но не винаги решават проблема.

# 80
Не всичко се решава с диета и спорт. Диета (правилно и здравословно хранене) и спорт са важни, но не винаги решават проблема.

Всъщност диета и спорт винаги могат да решат проблема, но трябва да се стига до крайности, а за мен цената на това не си струва. Много воля, много лишения, много загубено време и за какво? Всеки трябва да си намери оптималното тегло за себе си и вече да "защитава този рубеж".

# 81

Всъщност диета и спорт винаги могат да решат проблема, но трябва да се стига до крайности, а за мен цената на това не си струва. Много воля, много лишения, много загубено време и за какво? Всеки трябва да си намери оптималното тегло за себе си и вече да "защитава този рубеж".
Да, с това съм съгласна.

# 82
Когато близък човек прояви загриженост в определени ситуации ( в случай, че нещо застрашава здравето) и даде просто приятелска препоръка, е едно, но външен човек да се бърка в каквото и да е, но външен човек да се бърка, не е приятно. Аз самата не съм с наднормено тегло. Например получавам някога подмятания от външни хора за белия ми тен, който си е просто такъв генетично и дори и да потъмнея, то тенът ми не е траен. Досадно е, не е приятно, но съм си намерила начини да отговарям подобаващо. Реално, на хората не може да се угоди.

# 83
Моето лично мнение е, че майката/бащата имат право и дори задължение имат, да правят забележки при очевидно недобър външен вид. Било кг, било прекаляване с разкрасителни процедури, или пък занемарен външен вид. Приятелите не носят отговорност за моето дете, но аз нося. Като виждам, че има някакъв проблем, няма да си мълча. Както иска, така да реагира, но за мен е престъпление да си затварям очите, от страх да не я разсърдя.

# 84
"Много си дебела. Свиня. Погрозняла си. На нищо не приличаш. За нищо не ставаш и нищо няма да стане от теб ако не отслабнеш. И като пораснеш мъж няма да намериш. Кой ще те хареса такова прасе."
И ей такива неща слушах като дете. Нямах тогава 50 кг излишни. Просто бях леко пухкава. Виждала съм си снимки и се чудя защо е трябвало да "ям" тая злоба.
Това съм го слушала аз като дете доста дълго време.
В едната къща ми удряха шамари и юмруци по главата да ям двойно за да съм дебела, в другата ми говориха "мило"
Това са думи изпълнени с любов и загриженост. Така казваха след време, че затова са ми говорили така.
Да ме стимулирали.
Не свърши работа.
Иначе бабката дето с бой ме направи дебела, обичаше и да ми казва, че съм дебела и да отслабна. И пет минути след това ми дава второ парче торта, а аз не смея да откажа да не би да ми изплющи шамар.
И докато ям, слушам колко съм дебела и противна. На следващия ден сменя малко плочата, че уж ме обича и дебеличка съм си хубавка. Редуваше ги тия настроения.
Но разбира се никога не ми беше обяснявано как точно трябва да се случи това отслабване и какво да ям. Просто ми се сипваше редовно доза негативизъм.

# 85
"Много си дебела. Свиня. Погрозняла си. На нищо не приличаш. За нищо не ставаш и нищо няма да стане от теб ако не отслабнеш. И като пораснеш мъж няма да намериш. Кой ще те хареса такова прасе."
И ей такива неща слушах като дете. Нямах тогава 50 кг излишни. Просто бях леко пухкава. Виждала съм си снимки и се чудя защо е трябвало да "ям" тая злоба.
Това съм го слушала аз като дете доста дълго време.
В едната къща ми удряха шамари и юмруци по главата да ям двойно за да съм дебела, в другата ми говориха "мило"
Това са думи изпълнени с любов и загриженост. Така казваха след време, че затова са ми говорили така.
Да ме стимулирали.
Не свърши работа.
Иначе бабката дето с бой ме направи дебела, обичаше и да ми казва, че съм дебела и да отслабна. И пет минути след това ми дава второ парче торта, а аз не смея да откажа да не би да ми изплющи шамар.
И докато ям, слушам колко съм дебела и противна. На следващия ден сменя малко плочата, че уж ме обича и дебеличка съм си хубавка. Редуваше ги тия настроения.
Но разбира се никога не ми беше обяснявано как точно трябва да се случи това отслабване и какво да ям. Просто ми се сипваше редовно доза негативизъм.

Колкото и да те болят тези твои спомени, според мен това съвсем не е общият случай, макар за теб да е 100%.

# 86

Колкото и да те болят тези твои спомени, според мен това съвсем не е общият случай, макар за теб да е 100%.

Какво значи общия случай? Моят не е изключение. Силно се съмнявам да съм единствена и неповторима.
Ти няма как да знаеш дебелата Мария от твоя съседен блок на която само името знаеш защо е станала такава.
Затова не е хубаво да се съди, да се предполага, нито пък да се правят забележки.
Ако се правят, то на близки хора и по подходящ начин, не като моите мили роднини.

# 87
  • София
Повечето хора имат огледала, кантари, дрехи в дома си. Т.е. най-вероятно, ако има промяна в теглото им, те са разбрали. Освен ако нямат някакво психическо заболяване.

# 88
Повечето хора имат огледала, кантари, дрехи в дома си. Т.е. най-вероятно, ако има промяна в теглото им, те са разбрали. Освен ако нямат някакво психическо заболяване.

Хората са способни да не забелязват или да неглижират каквото не им харесва Simple Smile

# 89
  • София
Стига да са с акъла си, имат пълно право на този избор.

Общи условия

Активация на акаунт