В крайна сметка тя не се държи зле с тебе, не сте си омразни. А ако се разведете ще трява да гледа сама детето поне по седмица, аз не бих рискувала. Абсурд.
Стойте си заедно и си организирай работата така че повечето време и грижи за детето да поемеш ти лично. Не е кой знае какво, сумати жени го правят ежедневно постоянно, без почивка, а детето вече е голямо и все по-лесно ще е.
Тя е права, че трябва да работи за работодател, не за себе си. Послушай я.
Гледай да шофираш винаги когато може ти и винаги когато возите детето.
Хиляди жени по света живеят така - мъжете не пипват нищо по домакинството, само от време на време си поиграват с децата, не гледат сами децата, не водят на детска, не прибират, не ходят на родителски срещи.
Поеми ти всички тези неща (така или инак ако се разведете ще трябва, поне за времето като е при теб).
Така чисто физически ще опазиш сина си, да не пострада.
И живота ще си върви, без големи драми (защото големие драми касаят живота и здравето на детето, което няма вина).
И идете на лекар все пак.
Успех! Мисли позитивно, много по-добре е и решим проблема, за разлика от скандали, лиспа на секс, драми, изневери, караници и подобни:)
Не, не се държи зле. Зле може да се почувствате, когато живеете с някого, който все едно има монтирани друг вид очи.
Представете си скала, от която падат скални късове. Вие естествено казвате на съпруга си - "не минавай оттам, да не те удари".
Той обаче отговаря, че не вижда нещо да пада и дори това не е скала. Когато продължи и късове му полетят към главата, вие ги хващате или те удрят вас, само за да не удрят него.
Накрая той дори може да ви каже "Ето видя ли, минах и нищо не ме удари".
За да разбере, че греши, следва да го оставите и скален къс да му разбие главата, само че би било доста скъп урок.
Относно отговорностите
На хартия предложението Ви изглежда добре, на практика нещата не са точно така.
След сътресенията с инцидентното плащане на данъци за два месеца, както споменах, тя ми каза че не желае да поема такива отговорности, предпочита минимална заплата, но сигурна, както и че по принцип другите майки (онези с 100000€ загуби) само гледали децата си.
Тогава дойде уговорката - ти фокусирана над детето, аз над това да можем да си платим тока и водата.
Но както вече споменах, детето беше с памперс и идеята да му обясним за тоалетната около абитуриентският бал не ми допада, та този казус реших аз.
Тиганът изчистих аз.
Спагетите приготвих аз.
Сода каустика изчистих аз.
Аз ще шофирам.
Вече имейли от детската градина са изцяло към мен. Ваксинациите също се следят от мен по календар.
Документите да не си забрави на летището пак, отново ще гледам аз.
Вече всякакви резервации минават през мен, да не се окажем отново на другото летище отново.
Трябва да сте all-in-one.