Фрапиращи разногласия с половинката ви

• 2 836
  • 81
  •   3
Отговори
# 45
Непопулярно мнение - задължително си с стой с нея.
В крайна сметка тя не се държи зле с тебе, не сте си омразни. А ако се разведете ще трява да гледа сама детето поне по седмица, аз не бих рискувала. Абсурд.
Стойте си заедно и си организирай работата така че повечето време и грижи за детето да поемеш ти лично. Не е кой знае какво, сумати жени го правят ежедневно постоянно, без почивка, а детето вече е голямо и все по-лесно ще е.
Тя е права, че трябва да работи за работодател, не за себе си. Послушай я.
Гледай да шофираш винаги когато може ти и винаги когато возите детето.
Хиляди жени по света живеят така - мъжете не пипват нищо по домакинството, само от време на време си поиграват с децата, не гледат сами децата, не водят на детска, не прибират, не ходят на родителски срещи.
Поеми ти всички тези неща (така или инак ако се разведете ще трябва, поне за времето като е при теб).
Така чисто физически ще опазиш сина си, да не пострада.
И живота ще си върви, без големи драми (защото големие драми касаят живота и здравето на детето, което няма вина).

И идете на лекар все пак.

Успех! Мисли позитивно, много по-добре е и решим проблема, за разлика от скандали, лиспа на секс, драми, изневери, караници и подобни:)

Не, не се държи зле. Зле може да се почувствате, когато живеете с някого, който все едно има монтирани друг вид очи.

Представете си скала, от която падат скални късове. Вие естествено казвате на съпруга си - "не минавай оттам, да не те удари".

Той обаче отговаря, че не вижда нещо да пада и дори това не е скала. Когато продължи и късове му полетят към главата, вие ги хващате или те удрят вас, само за да не удрят него.

Накрая той дори може да ви каже "Ето видя ли, минах и нищо не ме удари".

За да разбере, че греши, следва да го оставите и скален къс да му разбие главата, само че би било доста скъп урок.

Относно отговорностите

На хартия предложението Ви изглежда добре, на практика нещата не са точно така.

След сътресенията с инцидентното плащане на данъци за два месеца, както споменах, тя ми каза че не желае да поема такива отговорности, предпочита минимална заплата, но сигурна, както и че по принцип другите майки (онези с 100000€ загуби) само гледали децата си.

Тогава дойде уговорката - ти фокусирана над детето, аз над това да можем да си платим тока и водата.

Но както вече споменах, детето беше с памперс и идеята да му обясним за тоалетната около абитуриентският бал не ми допада, та този казус реших аз.

Тиганът изчистих аз.
Спагетите приготвих аз.
Сода каустика изчистих аз.
Аз ще шофирам.
Вече имейли от детската градина са изцяло към мен. Ваксинациите също се следят от мен по календар.
Документите да не си забрави на летището пак, отново ще гледам аз.
Вече всякакви резервации минават през мен, да не се окажем отново на другото летище отново.

Трябва да сте all-in-one.

# 46
Вариантите са два:
Жената на автора да е била коренно различна - адекватна, с добра финансова култура и факир в кухнята, и рязко всичко това да е ударило дъното - което изключително силно ме съмнява....
Или, винаги си е била такава, но в по-малка степен, и сега избива.
Авторе, не те разбирам, мой човек - 8.5 години сте заедно, ти осъзнаваш ли колко много време е това?
Любовта си е любов, но когато решиш да правиш дете с даден човек, НЕЗАВИСИМО от пола му - това го казвам по повод "женската солидарност" - при правенето на деца, място за сексисъм/солидарност НЯМА - трябва много добре и внимателно да си дадеш адекватна и реална самооценка, както и адекватна и реална оценка на партньора. Има едни базови качества/умения, които е меко-казано препоръчително човек да притежава, за да може да създаде и отгледа дете. Както ми описваш жена ти, при нея силно отсъстват....
Няма адекватна финансова култура, даже явно не може и да прави елементарни математически сметки, не желае и не поема отговорност, няма елементарна мисъл и преценка, както за себе си и своята безопастност, така и за ВАШЕТО дете... И, да кажем че е болна/има проблем, не оправдава реакцията на нейните родители - да приемат всичко това с присмех.... Затова, не е лошо опознаване на родата, преди да се ожениш и, най-вече, преди да се вържете с дете - то не е виновно, че мама и тате нямат елементарна мисъл в главите си....

# 47
Значи започваш да отделяш време да помагаш в бизнеса и, за да са нещата коректни и да нямате финансови глоби, лихви, разходи, сътресения.
Започваш да я отмяташ с домакинството или да потърсите по-лесни варианти за готвене, готова храна.
Ако човек е уморен, разсеян, амортизиран психически е нормално да прави някакви битови неща механично.
Обърни внимание дали не е пренапрегната, преуморена. Идете някъде, почивайте, разговаряйте.
Ти я познаваш не малко години и сте заедно от много години. Разговаряйте, подкрепяй я, помагай и.
АКо не става помисли за вариант да се разделите, така че и детето да е щастливо и в безопасност, а не изложено на риск.

# 48
Ами тя до сега се е грижила за всичко.
Дете, бизнес, шофиране, готвене...всеки нормален ще му дойде повече.
Авторът стои отстрани и сочи с пръст грешки.
Чак сега решил, че той ще кара. Сериозно.
Махането на памперса е работа само на жената? Той 3 години това дете го е гледал като ходещо тамагочи?
Дори не мога да повярвам, че ги пише тези неща и смята за нормални от негова страна.
Пасивният наблюдател, който вижда само чуждите грешки, а не вижда неговите.

# 49
Значи започваш да отделяш време да помагаш в бизнеса и, за да са нещата коректни и да нямате финансови глоби, лихви, разходи, сътресения.
Започваш да я отмяташ с домакинството или да потърсите по-лесни варианти за готвене, готова храна.
Ако човек е уморен, разсеян, амортизиран психически е нормално да прави някакви битови неща механично.
Обърни внимание дали не е пренапрегната, преуморена. Идете някъде, почивайте, разговаряйте.
Ти я познаваш не малко години и сте заедно от много години. Разговаряйте, подкрепяй я, помагай и.
АКо не става помисли за вариант да се разделите, така че и детето да е щастливо и в безопасност, а не изложено на риск.

Бизнесът й вече не съществува, както описах и по-рано, дейността е била по-скоро 0:0, но с грешките е била доведена до минус. Бизнес имам аз, а тя ми помага, като има ограничения, на база на грешките, които беше допуснала - може да вижда транзакции в банковите сметки, но не повече от това. Ако е нещо свързано с наличности, поръчки, то трябва да го проверявам. Тя не е фен на процес и подреденост, наложи се да си въведем начин, при който не може да прескача стъпки или система.

Вече родителски срещи, прегледи при педиатри, всичко е в моят календар и адресирано към мен.

Пералнята и сушилнята са вече с WIFI, така виждам кога ще или са приключили, за да извадя дрехите.

Роботи прахосмукачки чистят вместо нас.

Преди тръгване на път проверявам документите, имам напомняния кога изтичат лични карти, паспорти, винетки.

Резервни ключове около домът ни, в случай че се самозаключим отвън отново.

Отбелязвам, че това значително намали глупостите до минимум, все пак инструктора й по кормуване вече два пъти му вързаха тенекия да я чака по спирките на аварийни, а тя изобщо забравила за него.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 13:46 от Slavic

# 50
И какво странно ти се вижда, че правиш тези неща? Ако една жена ги върши никой не я тупа по рамото, всеки мисли, че й е работа. Дори тя да не работи, а да гледа детето, ти защо си чакал 3 години да памперса? И ти имаш задължения към това дете. А казваш и че тя ти помага в бизнеса.
И не, не вярвам дори без дете да не се вижда по много начини дали някой е слабоумен, зле организиран, нали все е работила нещо; пазарували сте, пътували сте, по много неща си личи. Явно работа плюс дете плюс домакинство плюс шофиране са й дошли в повече. Ти какво си правил изобщо освен да ходиш на работа, даже не си и шофирал?

# 51
  • София

Тиганът изчистих аз.
Спагетите приготвих аз.
Аз ще шофирам.
Вече имейли от детската градина са изцяло към мен. Ваксинациите също се следят от мен по календар.
Вече всякакви резервации минават през мен, да не се окажем отново на другото летище отново.

Ами не че нещо искам да омаловажа драмата ти, ама едно 80% от жените живеят така. И на тях също им казват - ми къде си гледала като си се женила, както и на теб тук ти го казват.
С две думи, нищо драматично не ти се случва, което да не се е случвало на жените в цялата история на времето. Чак в последните няколко години се заговори за mental load-а на жените и че тежи толкова, колкото и реалния домакински товар.
Та с две думи, стягай се и бъди силен като жена, това е положението. В твоя случай няма как да се държиш като типичен мъж (тоест, да скатаваш). Добре дошъл.

# 52

Тиганът изчистих аз.
Спагетите приготвих аз.
Аз ще шофирам.

Ами не че нещо искам да омаловажа драмата ти, ама едно 80% от жените живеят така. И на тях също им казват - ми къде си гледала като си се женила, както и на теб тук ти го казват.
С две думи, нищо драматично не ти се случва, което да не се е случвало на жените в цялата история на времето. Чак в последните няколко години се заговори за mental load-а на жените и че тежи толкова, колкото и реалния домакински товар.
Та с две думи, стягай се и бъди силен като жена, това е положението. В твоя случай няма как да се държиш като типичен мъж (тоест, да скатаваш). Добре дошъл.

Да изчистя, подредя, сготвя изобщо не ми пречи, готвя добре, не че не имало няколко първи баници "на подметка".

# 53
  • София
Еми супер, какъв ти е въпроса тогава?

# 54
В един момент и той ще бърнаутне ако опъва за всичко сам.
Авторе, изчетох темата и мненията и ако не е болна или прегряла, ми се струва, че тази жена прави нарочно. Да не би да и е писнало да бъде отговорна и да и е дошла тази идея да се прави на луда  за да поемеш повечето неща ти?
Иначе не съветвал да се развеждат заради безопасността на сина ти. Ако нямаш защо да живееш с нея изчакай малко да порастне още детето, че е опасно да остава с нея ако е болна.

# 55
В един момент и той ще бърнаутне ако опъва за всичко сам.
Авторе, изчетох темата и мненията и ако не е болна или прегряла, ми се струва, че тази жена прави нарочно. Да не би да и е писнало да бъде отговорна и да и е дошла тази идея да се прави на луда  за да поемеш повечето неща ти?
Иначе не съветвал да се развеждат заради безопасността на сина ти. Ако нямаш защо да живееш с нея изчакай малко да порастне още детето, че е опасно да остава с нея ако е болна.

Все едно имате две деца, които постоянно трябва да надзиравате, само дето едното е достатъчно високо и голямо да има лична карта и ключове.

Съмнението, че прави нарочно ми звучи нереално - та нали стъклени буркани падат и върху нея.

Относно това детето да е само с нея, за момента основно ме плаши шофирането и ще Ви дам още един пример, освен навлизането в насрещното движение на магистралата. Примерът е сроден и с други нейни действия, породени от някакъв спомен/объркване/самовтълпяване, който няма общо с реалността.

Имаше изпит - листовки по кормуване и я попитах дали смята, че ще го вземе, тя отговори че според нея е 50/50.

Седнали в едно кафе преди изпита отворих Гугъл и потърсих пътни знаци, които да ми каже какво значат.

Показвайки й знака за "легнал полицай", тя отговори, че е знак за "тунел". Помолих я още веднъж да погледне и да пробва пак, каза "дупки по пътното платно". Отворих й че нито едното, нито другото и й казах отговора, при което тя реши, че я лъжа, защото по време на лекциите й обяснили, че няма знак за "легнал полицай".

Помолих я да ми обясни ситуацията, да ми преразкаже как по време на лекциите, изведнъж инструктора е спрял и заявил "Само да ви кажа, че не съществува знак за легнал полицай." След което е продължил с други лекции.

Не можа да ми обясни точно, но в нейното съзнание по някакъв начин е било прието, че знакът за "легнал полицай" означава "тунел".

Сега си представете утре, тя, шофирайки в близост до входа на детска градина и виждайки този знак, ще очаква някакъв тунел след малко, а не пешеходна пътека, легнал полицай, деца пред себе си.

# 56
По твои думи тази жена е малоумна. Защо тогава ти многоумния я взе, че и дете и направи?

# 57
  • София
Все си мисля, че тази тема не може да стане по-изсмукана от пръстите, но с всеки пост авторът ме опровергава.

# 58
  • София
Мда, всеки пост е дописване към историята, без отговори и интеракции с отговорите, супер типично за пързалка.
ИИ ли обучаваме с тази тема? Поне да знаем.

# 59
  • София
А, че е пързалка си личеше още от първия пост, но той вече се оля.

Общи условия

Активация на акаунт