Седмокласници 2025/2026 – Трето класиране

• 18 285
  • 352
  •   39
Отговори
# 255
  • София
Да, трябва да се отпишете преди кандидатстването и да представите в училището, в което кандидатствате оригинала на свидетелството за основно образование.

# 256
Аз доколкото прочетох, Мишел просто написа, че ТЯ не би играла. Не видях да укорява или да се чуди на тези, които са го направили.
Аз също не бих играла, ако го развивам хипотетично. Обаче реалността е друга.
Сигурна съм, че всяка заинтересована и ангажирана с децата си майка би го направила. Мишел дава индикация за такава и ми стана странно, че го написа. Просто е лесно да се каже нещо отстрани.

# 257
  • Варна
Е хайде сега. Осъзнаваш ли какво написа? И други споделиха: че не са много доволни от класирането, но не са посмели да участват на трето класиране. Дори в поста преди твоя. Те какви са по твое мнение - незаинтересовани и неангажирани? Предлагам да спрем дотук. Явно афектът не е добър съветник.

# 258
  • shumen
Велма,от държавна опера Стара Загора ще се играе"Дон Кихот".

# 259
Месечинка, тях ги устройва сегашното положение, затова засега остават. Нас не ни устройваше, беше ни някъде назад в план Г сигурно. Естествено, че не съм искала да кажа така. Ти го пишеш.
Ако все пак ни устройваше, щяхме да останем и да чакаме по-добри времена. Даже не бяхме го обмисляли като опция. Опцията ни беше по-горната позиция. Просто късмет и стечение на обстоятелствата при нас.

Сега видях твоите думи - не са много доволни, ние не бяхме доволни никак. Не ни беше вариант, беше писано за пълнеж!

# 260
  • Варна
Никой не те укорява, сигурна съм. Всяка майка иска най-доброто за детето си и стресът е голям, товарът понякога изглежда огромен, това е ясно за всички в тази тема. Убедена съм, че пишем тук не за да убиваме времето, а защото всички искаме най-доброто, колкото и нерви да ни струва. Никой не може да влезе в обувките на другия, не е и нужно. Естествено, че ти преценяваш най-добре вашата ситуация.

# 261
Да не е балетът "Дон Кихот" ? Понеже съм в средите, та не бях чувала някъде в момента да се играе като театрален спектакъл .
Велма,от държавна опера Стара Загора ще се играе"Дон Кихот".

# 262
aDream, аз говоря за себе си. Просто винаги, преди да взема решение, първо обмислям най-лошия вариант и ако съм готова за него, то тогава бих рискувала. Както се казва готвя се за най-лошото, надявам се на най-хубавото.
Всяко едно училище, което писахме в желанията, го слагах с идеята, че може дъщерята да се класира в него. Дори беше писала училища, които традиционно хората избягват, но тя хареса специалността. Общо взето за училища, в които категорично не искам да учи, ѝ казах да не ги пише изобщо.
Най-лошият вариант беше да не я приемат никъде, когато вече трябваше да участваме на трето класиране, но това нямаше да е мое решение. За всяко от тези в списъка бях приела, че може да учи в него (като вече следваше различна стратегия за по-нататък, защото и за там имам предвид няколко коренно различни пътища към момента).
Пак казвам - така бих постъпила аз.

# 263
Две висши изкарах докато ви чета за 3то и 4то класиране. Добре, че не ни се наложи, ама и да беше, най-верояно нямаше да си го причиня. Още по-вероятно щеше да е са запиша съобразно бала на първо класиране и да не се занимавам. Но това си е от мен.
Смятам, в крайна сметка, децата влизат на база "естествен подбор" където им е мястото.
Успех на всички чакащи.

Пп. При нас балът от 2 ро и 3то класиране, за училишето на дъшерята, не е паднал и с дрсета, което значи за мне, че всичко е вече запълнено.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 07:36 от brumm

# 264
  • Sofia, Bulgaria
Ние рискувахме, и спечелихме.
Училището и паралелката, в която беше приета на първо и второ класиране, беше второто ѝ желание и изобщо не беше компромис. Дъщеря ми го искаше и го харесваше съвсем осъзнато. Видяхме възможност да играем за първото ѝ желание (второто първо), а рискът да загуби мястото си в паралелката, в която беше записана на второ класиране, ни се стори приемливо нисък. Нямаше място в тази паралелка на трето, но имаше 1 място в паралелка с различен втори език в същото училище. И така решихме да рискуваме.
Положителното на третото класиране е, че времето за чакане на резултатите е малко и съответно напрежението е за по-малко от 48 часа (при нас дори под 24 часа) - понася се. 😊
Сигурна съм, че освободеното от нас място на 4то класиране ще зарадва друго дете, имащо смелостта да рискува следвайки мечтите си.

# 265
  • shumen
Велма,пише театър"Дон Кихот".

# 266
Записах дъщеря ми на 3 класиране.  Чакам да излязат свободните места за 4 класиране. Ако се реша да участва още днес ли трябва да я отпиша от училището, в което е записана или може и в понеделник 3.08.,когато се подава заявлението за участие.

# 267
  • София
_EVA_, аз пък имам познати, на които и двете деца учат в Ит. л. и са много доволни, при положение че малкото дете изкара висок резултат но НВО 7. клас и имаше избор къде да отиде.
Да, като че ли липсва обстойна информация, извън официалните им страници, за частните училища.

# 268
Балет е щом е представен от старазогорската опера, а не от някой театър. Simple Smile Ето виж скриинщота. Иначе мисля имаше и Стара игрална  екранизация. Със сигурност има на Държавен куклен театър Пловдив заснето представлението от преди 30 години, но не е добро качеството. Аз съм израснала с него...

Велма,пише театър"Дон Кихот".

# 269
_EVA_, аз пък имам познати, на които и двете деца учат в Ит. л. и са много доволни, при положение че малкото дете изкара висок резултат но НВО 7. клас и имаше избор къде да отиде.
Да, като че ли липсва обстойна информация, извън официалните им страници, за частните училища.
Така е, да, липсва. Има наплив, така че може би нещата са 50:50. Като навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт