Аз ползвам от няколко години, стиганх до 200 мг на доза. Само ползи видях от него. Сега съм го понамалила, че не мога да го ползвма вече вагинално и се мажа като не забравя с крема на Now. Ама слагам само помпи, че то голямо мазене се мажа и с тях.
За скинига в Надежда, днес точно обсъждах сколежка,която е ходила. Стаменов предписва синтетичен прогестерон и не искам такъв, така че отпада. Сутринта четох за този доктор: https://superdoc.bg/lekar/dimitar-tsvetkov Въпреки че е репродуктивен, се занимавал с хормини, някой ден може да го тествам.
mona77, доколкото съм чела и разбрала, в менопаузата спада много естрогена и е добре да се ползва заедно с прогестерона. За съжаление, на запад сслагат трансдермални лепенки с естроген, ама в БГ няма. Май има в Гърция обаче.
. Явно все пак ще трябва да направя консултация с АГ/Ендо.
Да, най-добре се консултирай с АГ, но и започни да четеш по темата, за да разбереш повече, че лекарите рядко обясняват. А ако пробваш някой от препоръчаните АГ, изписващи хормони, пиши за отзвук. Аз ще тествам за преглед, но по-нататък, че сега имам други спешни неща.