Седмокласници 2026/2027 тема I

• 717
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Записвам се. Сигурно повече ще Ви чета, по - рядко ще пиша. Моето 13 годишно спокойствие си има гадже, телефона не слиза или от ухото или от ръката му, а аз съм възприемана като някаква извън тая вселена с непрестанното си мрънкане. С голям зор прочете христоматията, научи стихотворенията (без Заточеници) и чат-пат решава задачи от сборник. Ще ходи на уроци по БЕЛ и математика. Видяла съм се в ужас, учението е последното, от което се вълнува. Заформя се година с викане, стрес и напрежение Cry

# 16
Ах.. моят дълго отлаган терор вече си има име Grinning дойде ред да съм в 7 класната тема

Благодаря и с пожелание за щастлив край на НВО сагата другото лято!

ПП: покрай gdpr и със забавена актуализация на моя профил, сега съм с нов. Но когато бях във форума пожеланията бяха за "пухкав финал" Heart Eyes

Сега ще са за здрави нерви Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
днес "вършее" задачи от тази книга за ученика - вижте я, най-важното е, че върви с отговори

https://matematikazv.weebly.com/6-1082108310721089.html

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 19:01 от fotokod

# 17
Цоп и аз в темата Simple Smile позачудих се на заглавието, ама то половината ваканция вече мина, та май трябва да се настройваме към 7ми клас. Simple Smile

# 18
Тези, които учите стихотворения за през учебната година ли ще им ги искат или за нво?

# 19
Нашата класна още от 5 клас ги иска наизуст за през учебната година - изпитва ги, пише им оценки и ги дава и на контролни (така наречените пет-минутки, като разделя класа на групи и на всяка група дава да напишат опреленена част от стихотворението)

# 20
  • Sofia
Тези, които учите стихотворения за през учебната година ли ще им ги искат или за нво?
И двете.

# 21
  • Пловдив
Здравейте! Записвам се и аз в темата. Комбинация 7 + 12 клас. Да живее виното. Наборът е в МГ и целите са да остане там. Подготовката уж е на ниво, но май прекалено спокойно го дава, та да няма неприятни изненади с тая самоувереност. В нашето училище след края на 6-ти и сега в началото на септември има по две седмици иновативни часове, в които учат по 2-3 часа дневно само МАТ и БЕЛ, та това ще му е преговорът. Чак ми се свива сърцето, като осъзнавам, че само месец остава до старта.

# 22
Хайде и аз да се запиша в новата темичка.

# 23
Позволявам се да се присъединя към темичката на бъдещите седмокласници. За втори път ще минавам през стреса на седми клас. Девойката не се е засилила да чете книгите, нито пък да решава задачите, които имат за домашна през лятото. Телефонът ѝ е по-важен. Каката ни ще е в 11-ти клас. Тя пък ще започва малко по малко кандидатстудентска подготовка. Определено ще са ми нужни здрави нерви през следващите години.

# 24
  • София
и в на наборката училището сериозно ги подготвят за НВО, края на Април, началото на Май ги водят на нещо тип зелено, където по цял ден дъвчат само български и математика - потапят ги в такава атмосфера без опция за разсейване. По резултатите на децата, има ефект !!,, Това е и една от причините поради която я преместих преди миналата година, да ми епо - спокойно за подготовката. Тя като цяло се е насочила към училища на МК и там ни е сериозната подготовка, от миналата година ходи на уроци, но и не може само на тая кълка да се лежи. Тя е доста стресната от идеята за седми клас, поради скорошните изживявания с кандидатстванията на брат и и сестра и, та тук ролята ми ще е по - скоро да успокоявам .... абе здрави нерви на всички желая! Innocent
Понеже надничам в темата тазгодишните седмокласници, там подхванаха една тема, която винаги идва на дневен ред в един момент, но според мен е по - добре да се помисли преди кандидатстването,, за това ви хвърлям ръкавицата и тук, някой знае ли нещо по въпроса да следване след различните типове училища - гимназии, профилирани и професионални паралелка, било то в България или в чужбина, оказва се, че особено за чужбина трябва да се мсили овреме ...

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 07:03 от atadar

# 25
  • у дома
Стихотворенията се възстановяват с няколко прочитания,което е съвсем различно от това тепърва да се учат.
За България няма никакъв проблем да се учи каквото и да е,независимо в какво училище е учено.Даже децата от професионалните паралелки са облагодетелствани ,ако продължат в същото направление,защото има около 30% прием само за тях. Другият парадокс е,че ако децата не са пп мат може да държат трето ДЗИ мат ооп /което е много по-лесно от ДЗИ мат пп и от самите изпити за вход/ и с него могат да кандидатстват в УАСГ,ТУ,УНСС и на др места- коефициенти за ДЗИ мат пп и ооп има само в СУ поне засега.
За чужбина доста университети имат изискване за хорариум от часове-от тук идва пречката,защото професионалните гимназии часовете за профилирана подготовка са само за специалните предмети и те няма как да увеличат примерно хорариума по математика.

# 26
Здравейте! Записвам се и аз в темата. Комбинация 7 + 12 клас. Да живее виното ...

И аз така Grinning

# 27
  • Sofia
При нас комбинацията е батко в 7кл и кака в 5кл., което също няма да е леко.

Като знам колко й беше трудна математиката в 4кл, че и разказвателните предмети също, сега в 5-ти кл съвсем ще го закъса. И ще се чудя големия ли постоянно да ръчкам и проверявам какво учи или да помагам на малката.
Та да, напрегната година се очертава да бъде и при нас.

# 28
  • София
Стихотворенията се възстановяват с няколко прочитания,което е съвсем различно от това тепърва да се учат.

Зависи от човека Simple Smile
Нашия човек много бързо запомня и два пъти по-бързо изтрива безинтересните за него неща.
Насочил се е към професионална паралелка, силно се надявам да успее, защото това му е интересно и се справя сам. Не се притесняваме че ИИ ще го измести. Работя в тази област и има голяма липса на хора.
Най-вероятно според резултатите догодина ще направим дълъг списък с училища.
Ученето в чужбина не мисля че е жизнено необходимо, човек ако има желание да учи ще го направи навсякъде.

# 29
Здравейте! Записвам се и аз в темата. Комбинация 7 + 12 клас. Да живее виното ...

И аз така Grinning

В кюпа съм. 🥂

Бамбарадамбара, в коя сфера работиш. Ако си в IT, моля те дай информация. Може и на лични. Големият се е насочил на там, но ме е страх от ИИ, дали ще се реализира.

Общи условия

Активация на акаунт