Априлчета 2027

• 10 437
  • 532
  •   2
Отговори
# 510
Rouina91, би ли споделила къде направи феталната и БХС и каква беше цената?

# 511
Момичета, аз не издържах и в крайна сметка днес точно в 11 седмица отидох на преглед на частно. Човечето е наред, отговаря си на седмицата, даже си мърдаше активно. Сега една идея по-леко ще посрещна рождения си ден, защото той се пада преди прегледа ми на 28-ми и вече щеше да ми се пръсне сърцето от напрежение.

# 512
Здравейте, момичета!

В момента съм в 10 гестационна + 2 дни, при мен все още има сутрешно гадене, но моят биохак е следния: тъй като тялото ми е свикнало с определена аларма сутрин, нагласих я за по-рано и директно след ставане мушвам нещо солено, пък ако ще да е препечен залък хляб и сирене ;д помага! защото сутрешното гаден ми е най "гадно", а за да не стигам вече до следващите, се опитвам да не оставам гладна.
Апетит в повечето случаи имам, но на моменти само мисълта за храна ме отвращава. Взимам пробиотик за всеки случай.
Децата ми ми се струват в пъти по-шумни :Д
Лесно се изнервям.
Вече имам повече енергия, но залисам ли се с повече действия - ми излиза през .... и после съм като пребит заек.
Явно умереност му е майката, най-трудното.

Първият ми симптом за бременност беше, че косата ми стана ужасна :Д сплескана, без обем, даже леките къдрици се правят на интересни сламени дръжки. Ужас. Някакви пъпки ме спохожда понякога, после пък лицето е топ.
Предните ми бременности беше подобно, но не в тази степен. Дали отново ще е момиче... само се надявам, но да видим Grinning
Поне депресията е в граници, да речем, че отминава. Пак има моменти на разнопосочни настроения, разбира се.
Само да сме живи и здрави.

Какви витамини приемате? Аз довършвам Prenatal na Jamieson, мисля, че са ужасни и не ги усвоявам, защото урината ми е ултра сигнална, а това си е признак, че не ги усвоявам. Мисля да мина отново на Supple Maman.

С предишната ми бременност бях със Supple Maman. Мисля, че ми влияеха добре. Сега още не съм почнала витамини.

Аз съм вече 11+1 и вчера си повръщах стабилно, но много се надявам да е било за последно. Днес се събудих с един прилив на енергия и се надявам, че вече се усеща полъхът на втория триместър.

# 513
Здравейте, моят преглед мина вчера, вървим много добре 11+2 и другата седмица ще правим първата фетална.🥰

# 514
  • Sofia
Rouina91, би ли споделила къде направи феталната и БХС и каква беше цената?

Аз съм бременна чрез инвитро процедура, която направихме в Надежда. Решихме да продължим всичко там. 1вата фетална направихме при Патрикова в болница Надежда в Парадайс център. Цената ми излезе 124 евро ехографския преглед + кръвните изследвания.

# 515
На мен доктора вчера ми изписа само фолиева, каза, че от витамини засега няма нужда. По принцип съм голям нервак, сега ептен не се трая. Всеки и всичко ме дразни. Мъжът ми мечтае за момиче, аз-за второ момче и смятам, че ще бъде момче. Докторът ще ме изпрати при Чавеева в Щерев, което ми е на 300 км...колко ви струват на вас пренаталните?

# 516
Казахте ли вече на по-големите си деца.
Моето е на 3,5 г и официално не сме й казали, но тя се е усетила от разговорите покрай нея и вчера направо ме попита, дали имам бебе в корема и беше толкова як момент че й признах.

# 517
В Афродита НИПТ ми е €1020… ФМ ми е €135.

Аз имам въпрос : Защо някои доктори изписват фолиева киселина “толкова късно”? Една моя приятелка е започнала да пие в 10 седмица (така са ѝ казали) , а аз знам, че трябва да се пие дори преди забременяване или поне веднага като се разбере, че има бременност.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 15:15 от Black Orchid

# 518
Казахте ли вече на по-големите си деца.
Моето е на 3,5 г и официално не сме й казали, но тя се е усетила от разговорите покрай нея и вчера направо ме попита, дали имам бебе в корема и беше толкова як момент че й признах.
Моят младеж е на 4 и половина, но все още крия от него. Въпреки, че неговите подмятания, че иска бебе не спират, мисля че искам да изчакам резултатите от пренаталния преди да му споделя. Той толкова много се вълнува кога ще има, че не искам да остане разочарован, ако нещо не е наред.

# 519
Странно, аз започнах веднага след като разбрах, че съм бременна да пия фолиева и още други неща. Отначало при опитите пиех, но бях спряла, защото на нас ни отне малко повече от година, та фолиевата се пие до 12г седмица, дори в листа ми е написа “до 12г седмица.”

# 520
  • Sofia
Аз съм 12 седмица и днес бях на ФМ. Изрично ме питаха дали приемам и не са ми казали да я спирам, та сякаш е по преценка на лекарите.

# 521
Обикновено се пие до 12 седмица, но до колкото знам някои жени имат нужда да продължат да я пият на база кръвни изследвания ( така съм чела, не съм на 100% сигурна, че е така).
Моята гинеколожка си ми ги изписа още преди да зачена, тъй като ѝ споделих, че ще правим опити и предварително каза, че е хубаво да започна да пия. Искаше ми се да натрупам 1-2 месеца, преди да се получат нещата, защото четох, че е хубаво 2-3 месеца преди опитите да се започнат, но нещата се случиха от раз, та надявам се количеството да е било достатъчно.

# 522
  • Sofia
Аз пия от над година без да спирам. Друг е въпросът, че съм и на лекарства , които изсмукват специфично фолиевата киселина покрай смотания артрит, та се препоръчва приема и сам по себе си, дори да не бях бременна. Не са ми казвали да спра, ще питам на 30ти когато ми е 1вата ЖК..но подозирам, че бая време ще си ги пия.

# 523
Такава е масова практиката, освен ако няма някакви препоръки за здравословни проблеми или дефицити, та аз скоро ще я спирам, защото всичко е добре.

# 524
Аз пия от над година без да спирам. Друг е въпросът, че съм и на лекарства , които изсмукват специфично фолиевата киселина покрай смотания артрит, та се препоръчва приема и сам по себе си, дори да не бях бременна. Не са ми казвали да спра, ще питам на 30ти когато ми е 1вата ЖК..но подозирам, че бая време ще си ги пия.
Каква пиеш в такъв случай? L-метилфолат ли?

Общи условия

Активация на акаунт