Пубертетът при момчетата - тема 20

• 9 658
  • 325
  •   1
Отговори
# 315
То това си е аксиома в готвенето - риба и мляко не вървят заедно.

# 316
  • shumen
Мандаринка,аз това го знам,но в градината не мислеха така.Сестрата тогава според,че не може да е от това.

# 317
Може да е от това, може и да не е от това, така е.
Аз само се помайтапих.
Независимо от причината за дискомфорта, детето свързва този лош спомен с рибата и затова не иска да яде риба.
Имам позната, получила сходен проблем след ядене на гъби, култивирани печурки, не са били някакви съмнителни. Все още смята, че е алергична към гъби и не хапва.

# 318
  • В полите на Пирин планина
Това е мит. Вижте средиземноморската кухня и колко много сосове за риба и морски дарове са със сметана и кисело мляко (йогурт).

# 319
Може просто в момента на детето нещо да не е понесло, а не че задължително комбинацията мляко и риба е проблемно.

# 320
Вкъщи ядем пържена/печена риба с чеснов сос от кисело мляко. Нищо ни няма. До организъм си е.

# 321
Днес ядох риба с дзадзики.Мисля че за рибата нещо беше да не е консерва от риба с прясно мляко, но може да са градски легенди.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2026, 21:15 от ДХ3

# 322
  • пустинята Гоби
И моето дете е повръщало след градина от комбинацията риба и мляко и бях говорила с тях, та точно това ми казаха, че било мит, че комбинацията не е ок. Склонна съм да вярвам, вероятно е съвпадение. И риба яде, и мляко синът ми слава Богу, че сто други неща не близва.

# 323
Чела съм, че при някои хора с непоносимости, комбинацията може да е вредна. Това, което съм чувала от майка ми, която е химик и се е занимавала с тестване на храни, е да не се комбинира консервирана риба с мляко, по-специално с кисело мляко.

# 324
  • shumen
Може и съвпадение да е,но детето така намрази рибата и со скоро не ядеше.Мляко яде в промишлени количества обаче.

# 325
То това си е аксиома в готвенето - риба и мляко не вървят заедно.
освен така известните сосове - скорделя, бешамел или пък Велуте ( все сосове на основата на мляко)

Общи условия

Активация на акаунт