С какво ви дразнят свекървите? - 175

• 10 760
  • 314
  •   9
Отговори
# 300
  • София
Да, АЗ отговарям дали искам или ми е удобно да направя нещо. И АЗ така го чувствам.
От страна на ербап човек като теб е странно да оспорваш МОИТЕ права, само защото не съм снаха.
Искрено съм облекчена, че точно с теб няма да станем свати в бъдеще.

# 301
  • София
Cuckoo, значи и двата подаръка си ги купила и подарила, за да ти е по-удобно на теб. За мен това не е подарък. Това е жест към теб, не към тях.

# 302

Искрено съм облекчена, че точно с теб няма да станем свати в бъдеще.

Никога не се заричай за нещо, което никога не знаеш дали ще стане. Животът има странно чувство за хумор. 😀

# 303
  • София
Когато ме питат искам ли нещо, нямам сливи в устата да кажа: "Не, не го искам, определено няма да го ползвам".
Все пак достатъчно съм чела и писала тук, знам някои неща. А имам и своя опит със собствената ми майка и много се старая да не приличам на нея.
Cuckoo, значи и двата подаръка си ги купила и подарила, за да ти е по-удобно на теб. За мен това не е подарък. Това е жест към теб, не към тях.
Ще се потретя, но за количката нямам претенции, освен, че лично можеха да изберат нещо по-добро наяве.

# 304
  • София
Е, и те са могли да кажат "не, благодаря", и ти си могла да попиташ "от какво имате нужда?", ако си искала жестът да бъде насочен към тях, а не към теб...

# 305
Никой не оспорва ТВОИТЕ права. Даже, ако трябва, ще ги впишем в Конституцията. 😄 Имаш свещеното право да купуваш колички, маси, сервизи и каквото душата ти поиска, както и суверенното право в един момент да обявиш ембарго върху подаръците.
И това няма нищо общо с мистичния ми култ към снахите.
Ако една снаха купи на свекърва си сокоизстисквачка, защото самата тя обича фреш, после я намери в шкафа и три години разказва колко неблагодарна е жената, ще ѝ кажа абсолютно същото.
А за сватовството — кой знае. 😄 Животът има особено чувство за хумор и обича точно такива категорични изказвания. Аз не бих предизвиквала съдбата, че после ще стане много неловко.

# 306
  • София
Ще кажат "От нищо", въпреки че много неща говорят обратното...Дори вече имам конкретен пример, но няма да задълбавам.
Е, и те са могли да кажат "не, благодаря", и ти си могла да попиташ "от какво имате нужда?", ако си искала жестът да бъде насочен към тях, а не към теб...
Прави сте, има теоретична възможност за сватовството, но се надявам да не стане, и то не заради сватята.

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 16:32 от Cuckoo

# 307
  • при късмета
Cuckoo, никой не оспорва правото ти да решиш да направиш или не подарък без повод. То  си е само твое. Обаче, когато сама упражниш правото си да направиш подарък и претендираш да е с насоченост към получаващия, трябва с него да се съобразиш.
Да, ясно, че ако нещо не искат, трябва да кажат. Но и предполагам, че твоят тон (ако изобщо си искала да изкоментираш нещо с тях) е бил неподходящ. Т.е. предполагам, че не си питала нещо като "няма ли да е по-добре да се вземе лятна количка, преценете си, аз ще я купя?" или "ако имате нужда от холна маса, харесайте, ще ви дам парите?", а си звучала "престанете да возите детето в този кютук, трябва да се вземе лятна количка, заминавай да избираш". Предполагам, че сама виждаш разликата.
А, ако е изкоментирано и са те оставили да вземеш/правиш каквото искаш, за мен това означава само едно, че не смятат те, че ги изслушваш и разбираш и не приемаш аргументи от тях, само защото си мислиш, че знаеш по-добре и изобщо не се интересуваш от друго, освен да се наложиш. И в двата варианта положението не е добре и и в дваа варианта проблема не е в младите

# 308
  • София
Ще кажат "От нищо", въпреки че много неща говорят обратното...
Може би трябваше да уважиш отказа им, ако беше задала въпроса. И щеше да си спестиш това сърдене.

# 309
Леле, имам точно сокоизтисквачка за цитрусни в кашон, де толкова цитрусни,  за една-две бройки механично е лесно. Даже сега чак се сетих за нея.

# 310
  • София
А, да, сега вече тонът е неподходящ. Любимото снахинско оправдание.

За кютука го пиша тук, не съм го казала. Те повечето зимни колички, особено среден/нисък клас са тежки, а и на тях им е дадена за временно ползване. Така че не обиждам ничий избор.
Ама прави сте, лятна количка се купува когато се наканят, дори да е м. декември.

# 311
  • София
"Летният" кош се ползва след шестия месец на детето. При мен беше октомври, защото кошът за новородено му окъся. Но ако ти е по-важно твоето удобство, имаш пълно право да не се съобразиш кое е по-добре за детето.

# 312
  • София
"Летният" кош се ползва след шестия месец на детето. При мен беше октомври, защото кошът за новородено му окъся. Но ако ти е по-важно твоето удобство, имаш пълно право да не се съобразиш кое е по-добре за детето.
Прочетох го още първия път, когато го написа, благодаря.
И ти автоматично реши, че заради моето удобство не съм се съобразила кое е добре за детето и още на първия месец съм го сложила да седне право единствено да направя напук на техните.

# 313
  • София
Да. Защото през цялото време пишеш за сезона като критерий, а не за възрастта на детето.

# 314
  • София
Да. Защото през цялото време пишеш за сезона като критерий, а не за възрастта на детето.
А може би, ако имах твоя гениален ум, нямаше изобщо да мисля за лятна количка, ако детето става на 6 месеца през есента/зимата. Но нали единствената ми цел е да се налагам...

Общи условия

Активация на акаунт