С какво ви дразнят свекървите? - 175

• 14 452
  • 395
  •   3
Отговори
# 375
  • София
Как насаме? Другият родител е там. Това първо. Второ – с детето ти не сте едно цяло. Не е добре за детето да пренасяш твоите отношения с други хора върху него. Това е много отровно отношение към детето. Виждала съм как майка настройва с думи и поведение детето си срещу близки роднини. Това е "отровна" майка. Ако някой се държи зле с теб, не означава автоматично, че ще се държи зле с детето. Не казвам, че не е възможно – напротив, възможно е. Ако случаят е такъв, ако отношението към теб влияе на отношението към детето, тогава да, би било добре за детето то да бъде дистанцирано. Но при свекъра ми не беше така. Знам със сигурност, че той не е казал и половин буква срещу мен пред детето ни (както и аз срещу него). Просто зависи от самия човек. Има дребнави, злобни душици, които замесват децата, има и такива, които поставят психическото здраве на децата на първо място и не ги тровят с плюене.

Последна редакция: сб, 15 авг 2026, 13:39 от milenaka

# 376
Такива хора със стари разбирания са си били такива и преди да забременее булката, гаранция. 😂 Пра баба ми е карала майка ми (млада булка) като са ходили на село да става в 05:00 да мете, че да видели комшиите каква работна млада булка имат. 😂😂 После искали да я разкарват из селото, че да я видят. 😂😂 Такива хора си личат още през първите 20-30 минути, няма как да не. То цялата им идеология и ценности са си такива, не могат да го скрият.

# 377
LieToMe те си личат, ама тук всяка млада "булка" си мисли, че ще ги превъзпита и промени!
И когато срещне челно стената, започва да пише и да търси съвет.

# 378
  • София
Сещам се за един свекър от темата, стара история. Беше искал снимки на мъжкото достойнство на новороденото, за да ги показвал на родата.

Гледаш да не се сродяваш с такива и това е.

# 379
Сещам се за един свекър от темата, стара история. Беше искал снимки на мъжкото достойнство на новороденото, за да ги показвал на родата.

Гледаш да не се сродяваш с такива и това е.

Именно.

# 380
  • София
Да, идеалният вариант е да прекратиш връзката навреме. Но дори да сбъркаш и да се сродиш с тях, сключвайки брак със сина им, по-добре да не съгласяваш да раждаш бързо. Изчакай.

# 381
Аз не бих зарязала мъжа си само защото родителите му са такива. Ако той е адекватен, вижда поведението им такова, каквото е, не го оправдава и ме подкрепя в решението ми да нямам контакт с тях, включително да не им оставям детето си, за мен проблем с него няма. Родителите си не ги избираш, но избираш дали ще им позволиш да управляват собственото ти семейство и живота ти.

# 382
С риск да насоча вниманието лъм себе си Joy
Аз в толкова мета, не 5 ама 5:30, без никой да ме кара. Ама тогава съм най-продуктивна.

# 383
Да се пускам на живо докато мета ли? JoyJoyJoy ха ха хааа. Оправи ми се вечерта.

# 384
Модерна булка, традиционни ценности. 😂

# 385
Еее, това е било преди много много години. Не е станала майка ми, разбира се. 😂 Само ще кажа, че въпросните са били “приселци” или “преселци” и това, които помня и са ми разказвали е майко мила, кривотия до шия. 😂😂 Не знам дали само в нашия край има легенди за “приселците” и като каже някой: “Те са приселци.” и темата приключва. 😂

# 386
Я разкажи, че ми стана интересно.

# 387
Моите две баби са родени в началото на 20век,т е, свекърите им в 19в.Едната от голям град, дъщеря на пощенски чиновник,перлите,шспките по снимките и тн. Другата-от едно село, което години наред не беше отразено дори на някогашните карти. От нито една от двете не съм чула такива издевателства, като да си пъчат коремите през бременността или да метат в 5ч.Мсй винаги е имало такива и онакива свекърви, не е до "исторически момент".

# 388
Моите две баби са родени в началото на 20век,т е, свекърите им в 19в.Едната от голям град, дъщеря на пощенски чиновник,перлите,шспките по снимките и тн. Другата-от едно село, което години наред не беше отразено дори на някогашните карти. От нито една от двете не съм чула такива издевателства, като да си пъчат коремите през бременността или да метат в 5ч.Мсй винаги е имало такива и онакива свекърви, не е до "исторически момент".

То простотията няма исторически период.

Моята свека е съвременна жена. Поне според собствената ѝ концепция за себе си, която е с доста висока пазарна оценка. Като се роди детето обаче, сложи книга в кошарата и настояваше да го сложим да легне върху нея, за да станело учено. После ни караше да си късаме конци от дрехите и да ги слагаме при него за някаква друга висша цел, чиято функция съм забравила. И още тогава се започна с цупенето, защото казах, че това са глупости и няма да ги правя.Та XXI век очевидно е стигнал до адреса и, но не е заварил всички вкъщи.

# 389
То е доста дълбоко заложено. Пра баба ми беше такъв тип човек, че само да каже “А” цялото семейство е на крака и чака какво ще каже. Синове, дъщери, внуци. Жената е починала и не искам да се приемат за подигравка думите ми. Просто времената бяха не различни, ами коренно различни. Разбира се, че в 2026г като чуеш, че някой иска да метеш в 05:00ч ще се изсмееш. Тя и майка ми така е реагирала и баща ми, но все пак е било преди “100 години” (не чак, но все пак).

Традиции, култура, обичаи - така го приемам. Ако не съм съгласна, казвам и не правя поръченията. Ако искам - ще ги правя. Та, така с метенето. 😂

Ще добавя нещо. Като са се женили, е искала да им кумуват неговия кръстник. Не са се познавали с майка ми, били са с 40 години по-възрастни, но така трябвало. Е, не е станало, но тя много е държала и е била обидена, че майка ми и баща ми не са се съобразили с нея. Иначе, прашинка нямаше в къщата, всичко беше като по конец винаги. Дума да не отварям за домашна храна - хляб, сирене, мляко и всичко, което си помисля - всеки ден. Голяма къща, с 20 входа и изхода, разбира се малка пристройка (кухня и спалня в едно), където те двамата с пра дядо живееха. Къщата се пазеше за гости. Та, такива ми-ти работи. 😂

Общи условия

Активация на акаунт