С какво ви дразнят свекървите? - 175

• 12 602
  • 353
  •   10
Отговори
# 345
Чакай, нищо не си видяла. Радвай се само, че живеят надалече. Че моята идваше и звънеше на звънеца във всякакви часове. Даже мерак да кърми имаше, но уви не можела да пусне кърма.
Контакти по телефона до минимум. Информация никаква за бебето освен общи приказки от типа "яде и спи". И нищо не трябва да знаят, съвети не трябва да им се искат. Отгоряте с да или не и до там.

# 346
Future, аз имах подобни проблеми с моята свекърва. При нас даже са обърнати нещата- тя е близо, а моите родители далеч.

Моята преди да забременея се тупаше в гърдите как била, видиш ли ти, различната свекърва. И може би действително беше така, но като наближи раждането на бебето и се обърнаха нещата.

И за имената на бебето се беше месила след като изрично и бяхме казали, че не желаем. Аз преносих с една седмица, беше ми записала часове за трима гинеколози да видела тя дали всичко е наред с бебето.
След раждането, като разбра как сме я кръстили пак имаше коментари. Презимето не и харесвало, не знам си какво. Беше поканила хора на изписването без дори да ни пита. Кръщене беше почнала да организира, но бързо я стопирахме. После имаше коментари как сме били обличали детето и всичко, което правехме беше грешно. Все тя знаеше най-добре.

А аз бях изпаднала в една депресия след раждането и тази жена допълнително допринасяше за тези неща. Накрая казах на ММ да спре да ми преразказва какво била казала, а на нея в прав текст и казах, че не се страхувам да поискам съвет, ако имам нужда от такъв. Тя се обиди, сърди се известно време, но се пооправиха в известна степен нещата.

# 347
Презимето не й харесвало Joy Тука кой е виновен ся Joy Да е мислила овреме за тия неща.

Със съвет за горната не знам как да де включа. То това е ужас някакъв. Ама поне мъжът и той дава отпор.

# 348
Ужасни хора. Надявам се, че няма да им позволите да ти лазят по нервите докато детето е малко, както са го правили през цялата бременност. Но имаш доста добри шансове да не позволяваш намеса, щом живеят далече. Нека мъжът ти си комуникира с тях и не ти преразказва всичките им глупости.

Това пък дето искали да отидеш за да те покажат на хората бременна е една най-големите свекървенски простотии в тая тема.

# 349
  • Варна
Олеле, ще ме кара някой в напреднала бременност да бия не знам колко км., че да ме показва като панаирджийска мечка. И като ме видят бременна и веднага ще отчетат, че видиш ли със сигурност детето е на мъжа ми ли? Какъв е смисълът на цялата тази показност?

По другите неща освен пълен, тотален и категоричен игнор, друго не виждам какво може да се направи от твоя страна. Мъжът ти да си говори с тях, но да не ти предава разговорите им. Хубавото е, че той поне е адекватен в ситуацията и недей да го разубеждаваш да им кляка в никакъв случай! Все си мисля, че не може да няма нещо, за което да са сбъркали във възпитанието на децата си, че да им се каже, че се вижда те как са се справили като всичко им е ясно. Ох, това пък, че младите не знаели как се гледа дете.... думи нямам. Те пък все едно преди да станат родители са знаели, как може да има толкова неадекватни индивиди, никога няма да разбера!

Виж това видео на Миглена Ангелова за личните граници. Мисля, че на всички би било полезно.

# 350
Включвам се да добавя че имаше коментари и относно това дали ще кърмя. Аз много исках обаче поради медицински причини свързани с мен се наложи бебето да е изцяло на адаптирано мляко. Те като разбраха че няма да кърмя се започна пак с глупавите коментари. Майка му веднага реагира остро ама как така няма да кърмя ама поне коластра да съм дала поне за седмица. Мъжа ми им обяснява че с двама лекаря сме го коментирали и така са решили че ще е най добре за бебето и за мен и че от раждането трябва да се почне на адаптирано мляко , а на мен да ми спрат кърмата. И те пак си позволяват да коментират. Отново ми стана супер обидно , защото така излиза че един вид моето здравословно състояние грам не ги интересува все едно. Имаше и следния коментар как щели в болницата да ми дадат бебето на някаква циганка да го гърми. Така били процедирали преди години и всякакви такива глупости.

# 351
  • София
От всичко само не разбирам защо ти е обидно?

# 352
Преди трийсетина години лежах за задържане в софийска болница. В отделението имаше бременна от кърджалийско село, която ни помоли да се снимаме с нея както сме по нощници с коремите. Щяла с тази снимка после да доказва, че тя е родила бебето, а не е осиновено. Съгласихме се. То как да ѝ откаже човек. И тогава бях много изненадана какво е принудена да търпи. ХХ век беше. Но и в ХХI положението е същото на някои места. Ужас.

# 353
Съветът, който мога да ти дам, е да държиш тези хора на здравословна информационна дистанция от семейството си. Колкото по-малко знаят за бъдещите ви планове, решенията ви и изобщо какво се случва във вашия дом, толкова по-малко материал ще имат, върху който да упражняват натиск и да произвеждат поредната семейна драма.

Нека комуникацията минава основно през мъжа ти, но без той после да ти прави подробен бюлетин кой кога е звънял, какво е казал, от какво се е обидил и каква нова претенция е възникнала. Нека и разговорите с тях да не се водят в твое присъствие. Не е необходимо чуждото напрежение да влиза във вашия дом през високоговорителя.

Това не означава да му забраняваш отношения с родителите му. Напротив — нека има каквито отношения прецени. Просто техните отношения с него не са длъжни ежедневно да се превръщат в твой емоционален ангажимент. Колкото по-малък достъп имат до информацията и спокойствието ви, толкова по-малко възможности ще имат да се намесват там, където решенията принадлежат единствено на вас двамата.
А това, че ако не си била показана бременна, не си била истинска снаха, вече е великолепен фолклор.

Общи условия

Активация на акаунт